Terms and conditions / Splošni pogoji

Terms and conditions, Privacy and Cookies

WHO WE ARE

Our website address is: http://www.slo-fishing.si. Slo-fishing is a private owned and operated in the Slovenia (EU). We can be reached at This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

WHAT PERSONAL DATA WE COLLECT AND WHY

Cookies

Each user is assigned a session cookie at the start of the visit to temporarily identify them during a visit of the website. The cookie is temporarily stored on your computer and deleted when the user closes the web browser. This cookie is required for the normal operation of the Slo-fishing.si website.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies and screen options cookies last for six months. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

Newsletter and e-book forms

When you fill out a newsletter or e-book form on Slo-fishing.si we only collect the information you enter into the contact form. If the form asks for your email address or any other personal information, then that information is sent to us.

Email addresses provided in contact forms are not ever used by Slo-fishing for any purpose other than to build email list and send you some newsletter with fishing tips and tricks, marketing needs and other info! We also never sell email addresses to third parties.

Everyone can unsubscribe from our newsletter in any of the emails received.

Media

In general, users are not able to upload images or other media files to this website. However, if you do upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

As you use this Website, we use automatic data collection technology (Google Analytics) to collect certain information about your device, browsing actions, and patterns. This generally includes information about where you are, how you use our website, and any communications between your computer and this site. Among other things, we will collect data about the type of computer you use, your Internet connection, your IP address, your operating system, and your browser type.

We collect this data for statistical purposes and we don’t collect personal information. The purpose of this data is to improve our Website and offerings.

If you wish to opt out of Google Analytics so that none of your personal information is collected and stored by Google Analytics, you can download and install the Google Analytics Opt-out Browser Add-on.

For more information on how Google collects and uses your data, you can access the Google Privacy Policy here.

Advertising Privacy Statement

This Site is using Google AdSense for the purposes of placing advertising on the Site. Google AdSense uses standard and widely-available tools for the placement and serving of ads.

We publish interest-based advertisements on the Site; that is, ads that are tailored to reflect your interests. To help understand your interests, Google will track your behaviour on our website and on other websites across the Internet using cookies.

A cookie is a file containing an identifier (a string of letters and numbers) that is sent by a web server to a web browser and is stored by the browser. The identifier is then sent back to the server each time the browser requests a page from the server. Cookies may be either “persistent” cookies or “session” cookies: a persistent cookie will be stored by a web browser and will remain valid until its set expiry date, unless deleted by the user before the expiry date; a session cookie, on the other hand, will expire at the end of the user session, when the web browser is closed. Cookies do not typically contain any information that personally identifies a user, but personal information that we store about you may be linked to the information stored in and obtained from cookies.

By using this Site, you consent to the use of such cookies and the sharing of data captured by such cookies with Google and our other third party partners. You can view, delete or add interest categories associated with your browser by visiting: https://adssettings.google.com. You can also opt out of the network cookie using those settings or using the Network Advertising Initiative’s multi-cookie opt-out mechanism at: http://optout.networkadvertising.org. However, these opt-out mechanisms themselves use cookies, and if you clear the cookies from your browser your opt-out will not be maintained.

For European Economic Area Residents

If you reside in a country in the European Economic Area (EEA), then under the GDPR and applicable data protection laws you have the rights, among other things, to access your personal data, have us erase it, and/or restrict its further processing.

If you wish to access or delete your personal data (if any) maintained by us related to advertising on the Site, you can contact us at This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

WHO WE SHARE YOUR DATA WITH

We don’t sell or share your data with anyone. We do use a 3rd party email provider to store your email address if you voluntarily signed up for our email or push newsletter or download e-book.

The privacy policy can be found here for SendInBlue and here for OneSingnal.

HOW LONG RETAIN YOUR DATA

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

WHAT RIGHTS YOU HAVE OVER YOUR DATA

If you have an account on this site, You can request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

WHERE WE SEND YOUR DATA

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

OUR CONTACT INFORMATION

For questions regarding your data and how we use it, you can reach us at This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. You can also email us here if you would like an extract of all of your personal information stored on our website or to request that we delete all of your information stored on our website.

HOW WE PROTECT YOUR DATA

All data is collected or stored by Slo-fishing. Their privacy policies can be accessed at the links above.

AFFILIATE PROGRAM

Slo-fishing is a participant in the Amazon Services LLC Associates Affiliate Program, which is designed to provide websites with advertising and links to Amazon.com to earn an advertising (commission) fee for each order placed and completed on their site. More info.

Slovenia, Maribor, 11.1.2020

- - -

Splošni pogoji, zasebnost in piškotki

Spletna stran Slo-fishing.si je namenjena vsem ribičem in ostalim, ki na njo zaidejo iz kakršnega koli drugega razloga. Kot takšna je namenjena izobraževanju, druženju in zabavi. Dolžnost vseh uporabnikov je, da pazijo na red spletne strani – torej se obvezujejo, da ne bodo smetili po forumu, ali spletni strani povzročali kakršne koli druge škode.

Vsi članki na spletni strani so napisani iz srca in od ljudi, ki se iz dneva v dan učijo, kar pomeni, da se v njih kdaj lahko pojavi tudi kakšna napaka – za kar se vam že v naprej opravičujemo in vas opozarjamo, da ne prevzemamo nobene odgovornosti, če boste po prebranem članku in dobljenih informacijah v njem, utrpeli kakršno koli škodo.

E-KNJIGA in PRIJAVA NA ENOVICE

Vsi uporabniki, ki si bodo na spletni strani Slo-fishing.si prenesli našo eKnjigo z naslovom »28 nasvetov kako postati boljši ribič« in so se strinjali s splošnimi pogoji, bodo dodani na našo listo za obveščanje. To za vsakega uporabnika pomeni, da bo občasno od nas prejel tudi kakšne druge vsebine, kot so zapisi, vodiči, novosti in drugo. Pod nobenim pogojem vaše e-mail naslove ne bomo delili s tretjimi osebami ali jih kako drugače javno objavljali. Vse osebne podatke naših uporabnikov skrbno varujemo in hranimo (več na to temo v poglavju: "Varovanje osebnih podatkov"). Vsak posameznik se od obveščanja lahko odjavi v vsakem od prejetih e-mailov.

PIŠKOTKI

Spletno mesto Slo-fishing.si uporablja piškotke, ki omogočajo nemoteno delovanje spletne strani in foruma. V uporabo piškotkov privolite z uporabo naših storitev.

KAJ SO PIŠKOTKI

Piškotek (cookie) je majhna datoteka, ki shrani vaše spletne nastavitve. Prenese se preko brskalnika med prvim obiskom na spletnem mestu. Ko se naslednjič vrnete na stran preko iste naprave, lahko brskalnik preveri, ali je soroden piškotek prisoten (torej tisti, ki vsebuje ime strani), in uporabi podatke iz piškotka ter jih pošlje nazaj strani. To omogoča spletnim mestom, da prepoznajo, da jih je uporabnik že predhodno obiskal, in v nekaterih primerih temu prilagodijo prikazano vsebino.

Piškotki so neškodljivi za računalnik in ne hranijo osebnih podatkov, pač pa s shranjenimi šifriranimi informacijami omogočajo nekatere osnovne funkcije spletne trgovine in pomagajo izboljšati vašo izkušnjo na spletni strani, nam pa omogočajo vpogled v uporabo našega spletnega mesta.
Namen piškotkov je, da na spletni strani shranijo vaše prednostne izbire in druge informacije, s pomočjo katerih se trudimo spletno stran še izboljšati. S piškotki ne zbiramo informacij, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati. Skoraj vsako spletno mesto uporablja tehnologijo piškotkov.

PIŠKOTKI, KI JIH UPORABLJA NAŠE SPLETNO MESTO

Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za začasno identifikacijo med obiskom spletne strani. Piškotek se na vaš računalnik shrani začasno in se izbriše, ko uporabnik zapre spletni brskalnik. Ta piškotek je potreben za normalno delovanje spletnega mesta Slo-fishing.si.

Nekateri piškotki niso nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, pripomorejo pa k boljši izkušnji uporabnika, nam pa omogočijo vpogled v uporabo naše spletne strani.

Spletno mesto Slo-fishing.si uporablja sistem Google Analytics za anonimno beleženje obiskov in uporabo našega spletnega mesta. Omogoča nam boljše razumevanje, kako obiskovalci uporabljate naše spletno mesto in kako lahko vašo izkušnjo na spletni strani še izboljšamo. Da lahko program deluje, uporablja več piškotkov za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o gibanjih na spletnem mestu brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev (več informacij o piškotkih storitve Google Analytics in zasebnosti najdete tukaj.).

Zraven piškotkov, ki jih potrebujemo za Google Analytics, so tukaj še tisti za Google AdSense. Le-ti se uporabljajo za prilagajanje oglasov, ki jih vidite na naši spletni strani. Ko torej obiščete naše spletno mesto, ki uporablja Google oglaševalske storitve (AdSense), brskalnik samodejno pošlje nekatere podatke Googlu. Ti podatki vključujejo URL strani, ki ste jo obiskali, in vaš naslov IP. Več o vsem skupaj si lahko ponovno preberete tukaj.

Seznam vseh piškotkov, ki jih uporablja spletno mesto slo-fishing.si:

Vrsta piškotka Čas trajanja
Sejni piškotek seja
NID 6 mesecev
cc_cookie_accept seja / 1 leto
cc_cookie_decline sej / 1 leto
__utma 2 leti
__utmb seja
__utmc seja
__utmz 6 mesecev


Piškotke za anonimno analizo lahko kadarkoli omogočite ali onemogočite z nastavitvijo piškotkov v vašem spletnem brskalniku. Več o piškotkih in o postopkih izbrisa piškotkov v različnih spletnih brskalnikih lahko preberete na http://www.allaboutcookies.org.

NADZOR NAD PIŠKOTKI

Po zakonu o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) je za uporabo določenih piškotkov potrebna privolitev uporabnika. Svoje odločitve o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov lahko tudi naknadno spremenite. Običajno se sprememba te nastavitve nahaja v menijski vrstici brskalnika Orodja >> Internetne možnosti, razdelek »zasebnost/varnost«. Tam nastavite, katere vrste piškotkov želite blokirati.

Piškotke lahko izbrišete preko brskalnika. Izbris je običajno dosegljiv v orodjih, pod »brisanje podatkov brskanja« (okno običajno prikličete tudi s kombinacijo tipk CTRL+Shift+Del), in izberete izbris piškotkov. Nekateri brskalniki ponujajo tudi možnost nastavitve »ne sledi mi« ali »do-not-track«, kar pomeni, da lahko generalno zavrnete uporabo piškotov.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Upravljavec spletne strani Slo-fishing.si je v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1), zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Za potrebe izvajanja svojih storitev Slo-fishing.si zbira podatke, ki jih je uporabnik posredoval preko katerega od obrazcev na naši spletni strani: ime, elektronsko pošto, ter uporabniško ime, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu Slo-fishing.si, kot uporabniki našega foruma. Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta.

Na Slo-fishing.si zbiramo podatke tudi za aplikacijo OneSignal (Push Notification) - namen zbiranja je posredovanje spletnih novičk, akcijskih ponudb in drugih novosti preko aplikacije in orodja One Signal, push notification. Podatki, ki se zbirajo so: datum vpisa in zadnje seje, vrsta spletnega brskalnika, država, jezik, število sej in IP naslov vpisa.

Upravljavec spletne strani Slo-fishing.si se v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov zavezuje k trajnemu varovanju osebnih podatkov pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom. Podatke bo upravljavec uporabljal izključno za komunikacijo z uporabnikom in ne bodo posredovani tretjim osebam. Podatki se hranijo in uporabljajo do vašega preklica, ki ga lahko kadarkoli posredujete preko našega kontaktnega obrazca. Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Spletna stran slo-fishing.si vsebuje povezave tudi na druge spletne strani. Za pogoje poslovanja, pravila zasebnosti, zaščito in varnost na drugih spletnih straneh, ki jih obiščete in niso v upravljanju Slo-fishing skupnosti, ni odgovoren upravljavec spletnega mesta Slo-fishing.si.

PARTNERSKI PROGRAM

Spletno mesto Slo-fishing.si je udeleženec Amazon Services LLC Associates partnerskega programa, ki je zasnovan tako, da spletnim mestom z oglaševanjem in povezavo na Amazon.com zagotavlja zaslužek (provizijo) za oglaševanje oz. za vsako oddano in zaključeno naročilo na njihovi strani. Več info. 

Slovenia, Maribor, 11.1.2020