Sejem Salzburg 2011 - kako je bilo?

V petek 25.2. leta Gospodovega 2011 smo se odpravili na ogled sejma za ribolov v Salzburg. Ekipo je sestavljalo 5 komadov. Na pot smo se odpravili ob 5h zjutraj in se ob 6.15 ustavili na daljšem postanku na Jesenicah kjer je bilo potrebno kupiti avstrijsko vinjeto, natankati kofein v želodec, spraviti nikotin v žile in nato smo lahko nadaljevali pot.

Do Beljaka smo se peljali dobrovoljno, nato pa so so mi misli začeli polniti raznorazni srbohrvaški izrazi, katerih pa ne boste našli v slovarju, zaradi mladoletnih članov foruma, pa jih tudi ne bom posebno navajal.

Popravila na cesti so se vlekla skoraj do Salzburga, omejitve so si sledile v presledkih 100, 80, 60, 80, 100 potem si lahko vozil 130, seveda ne več kot kak kilometer ali dva in nato ponovi vajo. Zadnjih 70km do Salzburga se je vleklo kot ponedeljek na šihtu. Ampak... Na koncu smo le prispeli. Ob 10.15 smo že parkirali na brezplačnem sejemskem parkirišču. Okrog 11h pa začeli z ogledom sejma. Razstavljalcev je bilo tako kot prejšnja leta zelo veliko in kot vedno je bil večji del sejma namenjen lovu, kateri pa ima po mojem mnenji tudi bolj zanimiv program od ribiškega. Ampak pustimo detajle...

V prvi polovici obiska smo si ogledali predvsem lovsko opremo in preizkusili nekaj opreme, ki pa močno presega naše trenutne finančne zmožnosti (daljnogledi Swarovski, Karl Zeiss,...) Punca je pomerila nekaj obleke, ki bi me lahko spravila v osebni bankrot, če bi se odločila za nakup. Ampak hvala Bogu, se ni.

Na voljo je bilo veliko degustacij s katerimi so nas želeli premamiti v nakup njihovih specialitet, žal je bila želja po zapravljanju na ribiškem oddelku premočna. Tako so se morali zadovoljiti samo s pohvalo njihovih izdelkov. Posebna hala je bila namenjena prehranjevanju, popivanju in kajenju. Tam smo si privoščili pive, katere smo plačali v suhem zlatu. Ampak če je človek žejen, potem nimaš kaj. Tja smo večkrat zašli...

In končno, prispeli smo na ribiški oddelek... Zapodili smo se med stojnice, kot šarenke na brikete. Pregledali vse, potipali vse kar se je potipat dalo in se odločali za nepovratne investicije, katere so mi šle kar dobro od rok, še predobro. Preizkusili smo se tudi v srečelovu, vendar pa kake posebne sreče nismo imeli. Smo si pa lahko za vsega 1,5€ podrobno ogledali poudarjen prsni koš luštne tirolke, ki je delila nagrade. Žal ga nismo smeli potipat.

Ponudba na stojnicah je bila odlična, cenovni razpon je bil popoln. Palice od 10€ pa vse tja do zlatih kreditnih kartic. Ponudba silikonskih vab je bila neverjetna. Velikost le teh pa vse od zaroda pa tja do velikosti merskih linjev.
Da ne govorim o rolah... Le teh je bilo ogromno, cenovni razpon pa prav tak kot pri palicah. Drobnega materiala pa ni da ni. Kar se tiče ponudbe umetnih vab, bi dodal lahko samo še to: NIJE DA NIJE SRBIN SMISLIO, A DA ŠVABA NIJE IZRADIO.

Nabavil sem palice DAM nanoflex, za katere upam, da mi ne bo žal. Bomo videli. Pred koncem smo si ogledali še predstavo lovskih ptic ujed (birds of prey), katere nam je predstavilo njihovo društvo za lov z ujedami.

Ker je bila ura prekmalu 18.00 in so sejem zaključili za ta dan, smo se odpravili na večerjo. Ves dan smo se odrekali dobrotam na sejmu, da bi si ob koncu dneva, tako kot lani privoščili odličen roasbeef v gostilni Casa Miguel, katera se še uspešno upira protikadilskemu zakonu in se nahaja v Europarku slab kilometer stran od parkirišča.

Ko smo prispeli tja, so nas želodci z resnim glasom opozarjali na krivico katero smo jim delali cel dan. Ampak, dan ne bi bil popoln, če ne bi te gostilne tekom leta zaprli. Namesto nje so neki kitajci ponujali telečje noge, scvrti možgani, kislo-grenki želodec, zavozljana črevca... MA NI GOVORA O MENIJU IZ KITAJSKE RESTAVRACIJE. Tako smo se odločili za pico.

Pot domov mi je minila malo hitreje kot v prejšnjem delu. Mogoče sem kaj lepega sanjal, se ne spomnim. Važno da nisem prestrašil sopotnikov med vožnjo. Okrog 1.30 sem končno prispel domov, zjeban kot kurba iz Bangkoka po odhodu mornarice, ampak bilo je lepo.

SLIKE iz Sejma Salzurg 2011

Avtor članka: Panter