TEST: Ribiška hrana Starfish v ribniku Transom

Napovedovalo se je lepo vreme za 10.10.2010 in z Jamesom sva se odločila, da bova tak lep dan izkoristila za naše prvo "testiranje" ribiške hrane.

Ribiška trgovina Baithouse, nam je v te namene namenila nekaj praškaste hrane, različnih okusov in namenov in tako smo se odločili, da bomo preverili kako bo ta nova hrana na slovenskem prostoru delovala v Ribniku Transom.

Zjutraj sem stopil pred avto in prvo me je presenetil led na oknih in minus 1 stopinja celzija.

Do osme ure, ko sma se z Juretom dobila v Transomu se je že malce "ogrelo" in temperatura je že znašala 3 stopinje celzija. Ampak nisva se ustrašila, saj so za čez dan napovedovali vse tja do 16 stopinj, ki so se dejansko uresničile tja do 14.30 ure, ko sem zapuščal prizorišče našega prvega testiranja.

Riboška hrana Stafish, Transom, jutro

Ko sva prispela za vodo, sva najprej pripravila ribiško hrano, da jo bova zmešala in čez čas počasi krmila ribe.

Odločila sva se za kombinacijo Starfish hrane:

- Top Secret Karp yellow - Najmočnejša praškasta hrana iz serije Starfish namenjena uporabi na tekmah in vodah z velikim pritiskom. Sestavljena je iz kvalitetnih sestavin in zelo dobro privlači ter drži ribo na hranjenem mestu brez zasičenja. V normalnem ribolovu lahko hrano mešamo v razmerju 1:3.

- Hrana Krap XXL 3kg - Praškasta hrana v večjem pakiranju po super ugodni ceni. Gre za univerzalno hrano namenjeno mešanju z močnejšimi hranami, kjer je potrebna večja količina, prav tako pa jo lahko uporabljamo tudi samo.  Hrana ima prijetno aromo in ugodno strukturo.

Riboška hrana Stafish, Transom, pakiranje

Kot vabo sva uporabljala koruzo (navadno), koruzo (sladko), kompostne črve, poizkusila sva pa tudi dati na trnek mešanico Starfish hrane.

Nekaj podtakov o ribolovu:

- Vreme zjuraj megleno in jasno
- Vreme do poldneva sončno in jasno
- Temperatura zraka med minus 1 in 16 stopinj
- Temperatura vode cca. 1 m od obale na globini 1 m cca. 13 stopinj celzija

OPAŽANJA povezana s hrano:

Hrana Top Secret yellow in zelo močan vonj, ki se ga je dalo zavohati tudi na razdalji 3 metre od vedra v katerem sva mešala.

Ob stiku z vodo tvori ta hrana izredno močan oblak svetle, rumene barve. V kombinaciji z XXL hrano, se je skupaj naredila odlična hrana za krmljenje, ki sva jo uporabljala na cca. vsakih 30 min in tako probala čim bolje zadržati ribo na krmišču.

Ribiška hrana Starfish - Transom Razvanje

Najin uspeh, ki je povezan z ribami je bil za precej hladne razmere dokaj uspešen. Lovila sva pretežno na dnu in s štoplom. 

Jure je ujel 2 krapa, ravno tako tudi jaz.

Moj najtežji krap, je bil velik 6 kg in je bil že kar precejšnja mrcina za tole vodo. Zelo zanimivo mi je bilo opažanje, da je riba začela delati (še predvsem babuška) zelo hitro po tistem, ko sva nakrmila. Skupaj sva ujela cca. 20 babušk, ki so bile velike vse tja do 0,5kg.

Riboška hrana Stafish, Transom, krap

Riboška hrana Stafish, Transom, babuška

Moji prvi vtisi o tej novi hrani na slovenskem tržišču so precej pozitivni, saj je bil ulov precej dober. Ker pa tole vodo prcej dobro poznam in vem, da je v njej možen še veliko boljši ulov, bom hrani pustil še malce rezerve, da se dokaže, čeprav je bil najin uspeh, glede na ribiče, ki so lovili okrog naju, odličen.

Vsekakor bi pa rad omenil, da se je potrebno zavedati, da vsaka hrana v različnih vodah ne deluje enako.

Možno je, da bi lahko s kombinacijo teh dveh hran, ki smo ju uporabili v prvem Slo-fishing testu, bili v kateri drugi vodi še veliko bolj uspešni, seveda, obstaja pa tudi možnost, da bi nas lahko hrana kje drugje in v kakšnih drugih vremenskih razmerah razočarala.

Treba jo je vsekakor sprobati in ugotoviti, ali vam odgovarja.

V ribniku Transom se je prvič precej dobro odnesla, upam, da se bo tudi v vodi, kjer jo boste vi uporabljali.

Če vam je članek všeč, pritisnite "LIKE" in nam dajte to vedeti.

Base camp for fishing enthusiasts.