Sarberki - Lenti Madžarska

Včeraj (2.10.2010) sem šel na ribolov oz. krapolov na Sarberki. Prvi vtis je super, okolje urejeno, na razpolago so tri vode, večja pred hišicami, nato voda s kapitalci in še ena z roparicami. Lovil sem v Rekordu, pri zadnji kučici na levi. Naj povem, da ima skoraj vsak ribolovni prostor klopce z mizico in strešico, spodaj sem dodal slike da si boste lažje predstavljali. Ob nakupu karte vam svetujem najem vozička s katerim si boste lahko zapeljali opremo do ribolovnega mesta. Cena najema je okrog 1eur. Plačujete lahko z evri, imajo malce slabši tečaj kot pri nas, vendar ni neke grozne razlike (1eur = 270 forintov). Če greste za več dni, se splača kupit forinte in plačevati z njimi.

Glede samega ribolova, voda Rekord je dokaj majhna, tako da če bi bilo veliko ribičev, bi znalo biti kar nadležno, sploh v kakšni glavni sezoni. K sreči nas je bilo samo nekaj, mogoče zaradi oblačnega in vetrovnega vremena. Lovil sem na dve palici, na eni bojla Star Baits Hot Damon, na drugi pa Star Baits Tuna Max. Po dosedanjih komentarjih ribičev dve bojli, ki se na tej vodi najbolje odneseta. Žal tega nisem okusil, saj je bil prijem slab. Riba preprosto ni pobirala naših priboljškov. Na celi vodi se je tu in tam oglasil kak piskač, sam sem imel dva večja rukerja, enega sem realiziral (krap nekaj čez 3kg), drugi se mi je pa pri obali snel, je imel pa tudi tu nekje. Je pa zraven mene ribič na Hot Damona potegnil ven +10kg krapa. Vse to se je dogajalo dopoldan, popoldan pa tema. Začel je pihati veter in riba se je čisto umirila. Probaval sem vse kar sem imel s seboj: mesne bojlije, sadne, pop up Hot Damona, pelete, itd. vendar vse zaman. Poleg vabe sem večkrat montiral pva vrečko z zmešano hrano in zdrobljenimi bojliji, pa tudi to ni obrodilo sadov. Probal sem tudi z vaglerjem in tudi nič.

Okrog 17h sem sparkiral in odšel proti domu. Pohvalno je, da ti na izhodu iz kompleksa (naj omenim, da so vse hišice in vode ograjene z ograjo) pregledajo opremo, da ne bi kdo ukradel kakšne ribe. Sem pa kr nekaj časa rabil, da sem razumel, kaj mi hoče tista madžarka povedati.  

Na splošno sem zadovoljen, lahko bi bilo boljše, vendar tudi to je del ribolova. Upam, da bo prihodnjič več sreče.

Zdaj pa še nekaj sikc:

Ribolov, Sarberki, Lenti, Madžarska, prostor

Ribolov, Sarberki, Lenti, Madžarska, krap

Ni kapitalec, vendar ko riba ne dela, je vsak prijem dragocen.

Vodo bom vsekakor še obiskal, bom pa šel večdnevno varianto. Tudi hiške ob jezeru zgledajo super, cene v gostilni smešno nizke. Tako da priporočam!

Več slikic si lahko ogledate TUKAJ.

James