2. srečanje članov foruma Slo-fishing

V soboto, 25. 9. 2010, smo se člani foruma Slo-fishing znova zbrali ob ribniku RD Fram, da bi se družili, tekmovali, kaj dobrega pojedli in izmenjali kakšno ribiško izkušnjo. Spet smo se srečali stari ribiški mački, spoznali pa smo tudi nekaj novih članov, ki so na srečanje prišli iz oddaljenih krajev. Vreme nam tudi tokrat ni šlo na roko, vendar dež ni mogel pokvariti prijetnega vzdušja.

Tisti najbolj zagreti smo se dobili že ob zgodnji 7. uri in pričeli s pripravami in urejanjem naše najete hiške. Pripravili smo nagrade in ribolovna mesta, seveda pa nismo pozabili na jutranjo kavico, sladke priboljške in kakšnega "kratkega". Ob 8. uri, ko je bilo že vse pripravljeno, so se začeli zbirati tudi ostali tekmovalci. Ob klepetu in topli kavi smo se predstavili in pozdravili, nato pa smo povedali pravila, ki bodo veljala na našem tekmovanju, ki je bilo bolj prijateljske narave. Po žrebu ribolovnih mest smo se odpravili vsak v svojo smer. Ob 9. uri se je po ribniku zaslišal Andrejev glas: "Začnimo!"

Že po prvih minutah ribolova nam je Ivica (žena gospoda Zlatka), pokazala kaj pravzaprav moramo početi, saj je bila prva, ki je na svoj trnek ujela ribo. Hitro smo ji sledili še ostali in Slofish je ujel prvega krapa, za njim tudi Robert. Kmalu je začelo deževati in ribe so odšle pod svoje "dežnike", naši plovci pa so pričeli mirovati. Tu in tam je kak srečnež "zadel na srečelovu" in ujel kakšno babuško ali redkega krapa. Nekateri so vmes celo obupali, večina pa nas je vendarle upala do konca, saj bi že vsak malce večji krap lahko prinesel zmagoslavje. Ves čas tekmovanja so po naših dežnikih ropotale debele dežne kaplje, ampak mi, zavzeti ribiči, se nismo pustili motiti. Tu in tam je pod naš dežnik prispela topla kava, hladno pivo ali pecivo, kar nam je dalo dodatnih moči in voljo za nadaljevanje.

Ob 13. uri se je zaslišal Andrejev vzklik: "Konec!" Začelo se je pospravljanje premočene opreme in nato tudi napeto tehtanje in pričakovanje rezultatov. Ker so bile ujete količine bolj majhne, je bila vsaka babuška odločilna. Kljub dolgemu vztrajanju in upanju so nekateri od nas na koncu ostali brez ulova, rezultati ostalih pa so sledeči:

1. mesto: Kaval (Robert) - 3,78 kg
2. mesto: zlatko69 (Zlatko) - 3,22 kg
3. mesto: slofish (Siniša) - 2,54 kg
4. mesto: Tone - 2,40 kg
5. mesto: Andrej69 (Andrej) - 2,16 kg
6. mesto: kovo_carp (Rok) - 0,98 kg
7. mesto: James (Jure) - 2 raka

Po tehtanju smo pod zavetjem hiške vsi skupaj počakali na čevapčiče, kotlete in hrenovke, ki smo jih pekli. Potem, ko smo napolnili želodčke, smo opravili tudi razglasitev rezultatov in podelili nagrade, ki sta jih prispevali trgovini Trofeja in Som, prav za vsakega ribiča, tudi tistega, ki ribe v mreži ni imel. Zmagovalec Robert je v spomin prejel tudi pokal v trajno last. Prisotni so si lahko kupili tudi majico z logotipom našega foruma, s katero bodo lahko naslednjič za vodo pokazali "kam sodijo".

Nekje okrog 15. ure so proti domu odšli prvi člani, ostali pa smo klepetali še malce dlje. Dogovorili smo se, da naslednjič datuma ne bova izbirala midva z Andrejem, ker bo to ponovno pomenilo, da bo lilo kot iz škafa.

Hvala vsem, ki ste se piknika udeležili, in vljudno vabljeni vsi, ki vas tokrat ni bilo, na naslednjega, ki ga bomo spet pripravili v maju 2011.

Ribnik RD Fram v dežju:

Slofishing, ribolov, srečanje, ribnik Rače

Skupinska slika:

Slofishing, ribolov, srečanje, skupna slika

Zmagovalec:

Slofish

Base camp for fishing enthusiasts.