Ribolov v času Coronavirus (COVID-19)

Ribolov v času Coronavirus (COVID-19)

Med nami verjetno ni nikogar, ki te dni ni seznanjen s stanjem v svetu - pandemijo Coronavirus (COVID-19).

Šole se zapirajo, športni dogodki odpovedujejo, ljudje več ali manj delajo od doma (vsa čast in pohvala vsem tistim, ki so na delovnih mestih!) in še bi lahko našteval.

Skratka, življenje v tem trenutku je takšno, kot ga nismo vajeni.

Ljudje delajo zaloge olja, kvasa in WC papirja, iščejo se zaščitne maske za obraz in sredstva za dezinfekcijo in le redki razmišljajo o tem, kakšno palico za ribolov bodo kupili, kakšno vabo dali na trnek in katero svetovno jezero ali reko bodo obiskali, da bi ujeli svojega naslednjega kapitalca.

Italija, Francija, Španija, med drugim tudi Slovenija - vse to so lokacije, ki jih ribiči obožujejo za ribolov, AMPAK ...

A je sedaj pravi čas za to?

Mogoče je pa sedaj vseeno bolje, da pustimo svetu in naravi, da se do konca "resetira" (beri: kot bi rekli v računalniškem svetu) in #ostanemodoma?

28 NASVETOV KAKO POSTATI BOLJŠI RIBIČ

Ribiški vodič za uspešen ribolov - zanimivi in kvalitetni nasveti zbrani na enem mestu. Z njim boste pridobili pozitivnie poglede na naravo, ribe in ribolov.

Knjiga o ribolovu - šarana i ostale ribe
Prišlo je do napake. Poizkusite znova.
Hvala. V roku 24-ur prejmeš e-knjigo na email.

Kako dolgo bomo še doma? In ali moramo biti?

Res je, da nisem doktor, a da bi v teh okoliščinah vsi skupaj ravnali pravilno in predvsem odgovorno, to tudi ni potrebno.

Verjamem, da ste mnoge ključne informacije in usmeritve Nacionalnega inštituta za javno zdravje slišali že neštetokrat, a nekaj osnovnih, se splača ponoviti še 1x.

Za preprečevanje okužbe z virusom je pomembno naslednje:

  • Izogibamo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
  • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
  • V primeru, da zbolimo (jaz dodajam še: tudi če ne), ostanemo doma.
  • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
  • Redno si umivamo roke z milom in vodo.
  • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost etanola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
  • Splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
  • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

Vir: Nacionalni inštitut za javno zdravje

Le tako in samo tako, bomo tole krizo hitro in kvalitetno premagali in se že kmalu spet odpravili za vodo, na druženja in v ribiške trgovine po novo opremo, ribiško hrano ali karkoli druga, povezanega z ribolovom.

Kaj lahko ribič počne v času, ko nas napada Coronavirus (COVID-19)?

Trenutno smo v takšnem obdobju, ko nihče točno ne ve, kaj bo danes in kaj jutri.

Ne jaz, ne znanost, ne tisti s "čudežnimi kroglami v roki".

Na tem mestu je predvsem važno, da poskrbite zase - zraven vsega zgoraj naštetega, tudi za DUŠEVNO zdravje - in ribolov oz. vse povezano z njim vam je tukaj lahko v pomoč.

Glede na to, da je ena od glavnih usmeritev NIJZ - #OstaniDoma, se bom pri podajanju predlogov "za vašo dušo" usmeril predvsem v to področje.

Tukaj so torej še nekatere moje "smernice" za čas, ko nas napada Coronavirus (COVID-19):

- Izobražujte se - vem, sliši se mogoče malo smešno, a če realno pogledamo, koliko med nami je takih, ki bi doma prebirali knjige (ribiške), jih verjetno ni veliko. Zatorej, sedaj je pravi čas, da vzamete v roke, kakšno ribiško knjigo, kakšno ribiško revijo, kakšen ribiški-spletni članek ali pa preprosto pogledate kak video na Youtubu in razširite svoja obzorja. Ko bomo vsi skupaj spet ob vodi, nam bo to znanje vsekakor lahko samo koristilo. 

- Družite se online - to pomeni, da kljub temu, da smernice omejujejo druženja, lahko izberete alternative - pokličite prijatelje, naredite kak video klic in se pogovorite. Morda o kakšnem ribolovu iz lanske sezone ali pa morda o ribolovu, ki prihaja, ko bo vsega konec. Tudi forumi in postavljanje vprašanj "online prijateljem" pridejo v poštev.

- Urejajte svoje stare fotografije - to je vsekakor ena izmed tistih stvari, za katero NIKOLI ne najdemo časa. In sedaj ga je na pretek! Poglejte na fotoaparat, v mobitel ali pa v stare mape na računalniku - se na njih nahajajo kakšne stare fotografije, ki vam kradejo prostor? Ste morda tam našli kakšno, na katero ste pozabili? Bi morda kakšno od slik lahko delili med ribiške prijatelje? Če ne druga, lahko kakšnega kapitalca pošljete tudi meni in podelil ga bom na naši Facebook ali Instagram strani.

- Servis in vzdrževanje ribiške opreme - ali se spomnite, kdaj ste nazadnje razstavili svojo ribiško rolo? Jo očistili, namazali in nazaj sestavili? Sedaj je pravi čas za to - in veste kaj, možgani bodo s takšnim opravilom za uro ali dve sigurno pozabili na dogajanje okoli vas in verjemite - HVALEŽNI vam bodo! Če vam potek vsega tega ni najbolj znan, si lahko preberete članek z navodili >>> TUKAJ <<<.

In seveda, še kaj bi se našlo - bodite predvsem kreativni!

Skupaj nam bo uspelo premagati Coronavirus (COVID-19)

Kakorkoli že bo - verjamem, da nam bo SKUPAJ USPELO premagati Coronavirus (COVID-19)!

Spoštujte navodila, ki nam jih daje NIJZ, držite se mojih smernic in smo na pravi poti ...

Vsekakor pa ne pozabite - ljudje okoli nas so te dni precej pod stresom - eni bolj, drugi manj!

Bodimo strpni drug do drugega, pomagajmo si, sedaj, ko je to najbolj potrebno (mladi-starim ali obratno, če je potrebno) in verjamem, da se bomo kmalu spet videli ob vodi in skupaj uživali v ribolovu.

Pa SREČNO in zdravi ostanite!

Affiliate Disclaimer:

Slo-fishing is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to Amazon. We also participates in eBay Partner Network, FishingBooker, ClickBank and Teespring affiliate programs. We are compensated for referring traffic and business to these companies.