Bodi tudi ti UP-ornik in POMAGAJ! Njim, pomoči potrebnim!

Written by Siniša Pintar

Dragi ribič, naj takoj pojasnim ...

Z društvom, ki ga bom v naslednjih vrsticah predstavil, nimam popolnoma nič!

Pa vendar - na mene so naredili velik vtis - kot prvo, vodja tega društva je g. Boris Krabonja - ČLOVEK, ki me je v srednji šoli učil zgodovino in za katerega lahko z lahkoto rečem, da mi bo zaradi tega kar je bil in je, za vedno ostal v spominu.

Na strani UP-ornika je pod njegovo sliko zapisano takole:

»Prostovoljstvo ni zapolnjevanje prostega časa, ali mašilo za neuspešno poklicno kariero - prostovoljstvo je osnovna dolžnost posameznika, da lahko varuje temeljne človekove pravice, ko zaspi država.« - Boris Krabonja, osebno

In kot drugo, so društvo, ki skrbi za vse tiste, ki ne zmorejo iz dneva v dan - "zase" pravijo takole:

Citiram: "Smo društvo, gibanje, kakor koli želijo, da se nam reče… V bistvu smo samo skupina dobrih ljudi. Ljudi, ki nam ni vseeno za sočloveka. Verjetno nam je vsem jasno, da tega poslanstva, ki ga opravljamo, nihče ne počne iz hobija. Ampak iz empatije in sočutja do soljudi. Vemo, da opravljamo dobra dela! In to iz nič… od prostovoljnega prispevka človeka do upanja za sočloveka. Ja, tudi to vemo, da bi to moralo biti delo države. Ampak kaj, naj jih čakamo? Na če in kdaj…? Ljudje so lačni, nimajo za poplačilo osnovnih položnic, grozijo jim z deložacijami. Marsikdo je diskriminiran. In to vse zaradi tistih, ki bi jim morali pomagati. Ni nam lahko! Nobenemu od nas… najmanj pa tistemu, ki pri nas išče zadnji klin za dostojno preživetje. Ampak, kaj pa tisto zadovoljstvo na obrazu starke, ki bo obdržala dom in toplo posteljo… in širok otroški nasmeh zaradi ene same čokolade? Kaj pa to, ha? To je tisto, kar je neprecenljivo! To je tisto, kar nam vliva UPanja, vero v prihodnost. UP-ornik, hvala ti, da obstajaš. Ne, ne zahvaljujem se sebi… ampak tebi, ki to bereš. Ti si UP-ornik. Mi vsi smo UP-ornik!"

UP-ornik

Kaj si želim od tebe - ribič!?

Veliko nas je takšnih, ki za svojo ribiško opremo, hrano, boile in vse druge ribiške zadeve "zmečemo" kar nekaj denarja ...

Kaj, ko bi recimo na naslednji ribolov vzel "pikico" ribiške hrane manj in bi v zameno za njo, delček svojega denarja daroval UP-orniku?

VEM, nima vsak te možnosti, da bi pomagal, AMPAK, če se čutiš sposobnega, te PROSIM - priskoči jim na pomoč, enostavno je!

Kako to narediti!?

Denarni prispevek lahko nakažete na TRR društva, ki je odprt pri Delavski hranilnici.

DRUŠTVO UP-ornik
Ruška cesta 11
2000 Maribor

IBAN: SI56 6100 0001 3621 087
REFERENCA: SI99
Namen plačila: CHAR

ali pa še enostavneje:

POŠLJI SMS na številko 1919:

UPORNIK1 (in daruj 1€)
UPORNIK5 (in daruj 5€)

In za konec lahko rečem samo še - HVALA, ker boš tudi ti UP-ornik!

Za konec pa samo še Nikolovski: Sanju sm, svet brez bolečine ... in to ni svet, v kerm hočm živet!