7 neumnosti, ki se govorijo za vodo (bizarno!)

Ribolov - neumnosti

Ko ste za vodo, lahko vidite in slišite marsikaj – tudi neumnosti!

John Hannent, je v enem od člankov v reviji Carpology zbral nekaj teh, “naš Rok” je pa ta članek za vas prevedel.

Morem reči, da so nekatere od slišanih trditev res bizarne. Ne verjamete? Preberite…

28 NASVETOV KAKO POSTATI BOLJŠI RIBIČ

Ribiški vodič za uspešen ribolov - zanimivi in kvalitetni nasveti zbrani na enem mestu. Z njim boste pridobili pozitivnie poglede na naravo, ribe in ribolov.

Knjiga o ribolovu - šarana i ostale ribe
Prišlo je do napake. Poizkusite znova.
Hvala. V roku 24-ur prejmeš e-knjigo na email.

#1 ''PORINI MU PRST V USTA, DA SE POMIRI''

Znano je dejstvo, da ko naše luskave prijatelje po ulovu položimo na blazino, se neumorno premetavajo. Preprosto mu potisni palec v gobček in prenehal bo s svojim premetavanjem in poplesavanjem med tvojim poziranjem pred kamero. SRANJE!

Ali Mainline proizvaja vrsto pisanih fluoro v imitacij palca na verižici? Ali Solar proizvaja jeklene palce v ta namen? Ali Korda proizvaja zelene lutke v ta namen? Ne! Zakaj? Ker so to neumnosti!

#2 Dr. LINJ

Linj, naš najljubši polnočni obiskovalec ima zdravilne sposobnosti oziroma učinke. Preprosto ga podrgni po svoji rani ali obolelem delu telesa in njegova zdravilna sluz jo/ga bo čudežno pozdravila, pogosto pred tvojimi očmi. Preizkusite ga kot blazino v boju proti aknam, ali pa ga vtaknite v svoje copate proti kurjem očesu. Neumnost!

#3 ''TALE PA ŠE NIKOLI NI VIDEL TRNKA''

Primer: Spet si na kolenih pred svojim kolegom Miho. Pregleduješ in otipuješ celotno njegovo oralno votlino... S tem mislim ribo, ki si jo pravkar ujel (Miha) in jo imaš na blazini. Položiš lice na vlažno blazino in ko mu zreš v rilček opaziš, da je kožica okrog ustnic še popolnoma cela, samo z rano tvojega sistema. Neumnost!

NE SPREGLEJTE: Ujemi za danes, spusti za prihodnost – kaj pa riba?

#4 ''STRESI GA, DA BO NJEGOVA HRBTNA PLAVUT STALA POKONCI''

Tale je zmagovalna. Glej da bodo plavuti poravnane s telesom ko ga polagaš v vrečo za tehtanje, glej da bo blazina mokra, ko ga položiš gor... Nežno ga dvigni nad kredenco ali blazino in glej da ga ne dvigneš previsoko... Nato pa ga tresi kakor moreš, da bo videti jezen... in... ''škljoc''.  

Zakaj misliš, da dvigne hrbtno plavut? Zato, da lovi ravnotežje, revež je ves posran v nezemljanskem svetu (beri: kar se njega tiče), trese pa ga idiot v vasi idiotov z imenom proizvajalca ribiške hrane na kapi.

#5 "TVOJA VABA BO VEDNO POBRANA NAZADNJE"

Mnogo boljši kraparji kakor sem sam, na primer Fairbrass ali pa Hughes, so že s svojimi podvodnimi posnetki ugotovili, da vaba na tvojem trneku absolutna ni zadnja, katero bo riba pobrala.

Šel bi tako daleč in dejal, da (beri: če damo srečo na stran) prej kot bo vaba s tvojim trnkom končala v gobčku gospoda luskinarja, toliko boljši sta tvoja naveza in mikrolokacija. Slabša kot je, pozneje bo šla. Če pa ostane še potem, ko riba vse ostalo poje, potem pa raje malo premisli.

#6 "MEHURČKI = KRAP SE PREHRANJUJE"

Tri dni sem odlovil na zapuščenem odlagališču kemijskih odpadkov, kjer sem opazil mehurčke, misleč da se tam prehranjuje krap, medtem, ko je bilo pravo ribolovno jezero čez cesto.

#7 "ŽENSKI FEROMONI PRIVABLJAJO KRAPE"

Vse od kar je gospa Georgina Ballantine ujela rekord lososa leta 1922, so si moški ribiči razbijali glave z izgovori, ko jih je tako nadmodrila ženska.

Najboljši od vseh je bil, da ''ribe absolutno privlačijo ženski feromoni''. Neumnost!

Znanstveniki so že zdavnaj dokazali da Au d'Missus ribe prvilači toliko kot tvoje smrdljive pazduhe. Nekaj časa sem svoje pop-upice pospravljal v hlačke svoje žene, po zelo slabem uspehu sem jih lahko uporabljal samo kot odganjalce muh.

Avtor članka: John Hannent, Vir: CARPology Magazine, Prevedel: Rok Kovačič

Base camp for fishing enthusiasts.