Novoletne zaobljube – kakšen bo moj ribolov v 2016?

Novoletne zaobljube – ribolov

Leto 2015 se počasi zaključuje - kakšno je bilo zate?

Zame je bilo odlično, še posebej, če pogledamo, na kakšen nivo sem premaknil Slo-fishing portal, koliko novih ljudi sem spoznal, s kolikimi izmenjal rokovanje, kako sem lovil.

Glede na to, koliko vas vsak dan pride pokukat novosti na naši strani, očitno delamo dobro...

Zraven portala, so vsekakor tukaj tudi ujete ribe, nova ribiška oprema, vode, na katerih sem lovil in marsikaj drugega.

A kljub vsemu, leto 2015 je za nami, prihaja 2016 – kakšen ribolov si želite v njem?

Ste že sprejeli kakšne novoletne zaobljube? Na kakšen nivo boste premaknili vaš ribolov v 2016?

Jaz bom naredil takole...

28 NASVETOV KAKO POSTATI BOLJŠI RIBIČ

Ribiški vodič za uspešen ribolov - zanimivi in kvalitetni nasveti zbrani na enem mestu. Z njim boste pridobili pozitivnie poglede na naravo, ribe in ribolov.

Knjiga o ribolovu - šarana i ostale ribe
Prišlo je do napake. Poizkusite znova.
Hvala. V roku 24-ur prejmeš e-knjigo na email.

Moj ribolov v 2015!

Če se ozrem nazaj – je bil moj ribolov v letu 2015 dokaj zanimiv, a roko na srce, bilo ga je veliko manj, kot bi si sam tudi želel.

Največ sem držal palico v roki, ko sem bil na letnem dopustu na otoku Šolta na Hrvaškem in še danes se naježim, ko pomislim, kako sem zgrešil ribo, ki sem ji bil tako blizu. Več o tem, kako sem lovil tam, »kjer je vojna pisala zgodovino«, si lahko preberete v mojem članku – meni je bilo fascinantno.

Kot sem že omenil zgoraj, sem se v letu 2015 tudi družil – z Juretom sva se skupaj odpravila na ribnik Transom v Razvanju, malce za dušo, malce na klepet in malce na ribolov krapa – meni zelo všečen ribnik, poln majhnih, a tudi velikih rib – vsekakor ga priporočam vsem, ki v njem še niste lovili.

Ko smo že pri ribniku Transom, vsekakor ne smem tudi mimo lekcije, ki sem se jo naučil na njem – možnost za učenje mi je dal ameriški somič, učitelja pa sta bila skrbnik ribnika in moj oče – če te zanima, kako sem premagal ribo, ki zna uničiti marsikateri ribolov, potem moreš prebrati moj članek, v katerem sem pisal o tem.

Jap, ni bilo vedno samo uspešno – tudi porazi so bili del mojega ribolova v letu 2015 – a verjemite, vseeno sem užival, pa čeprav o tem nisem pisal.

Bil sem med drugim tudi na ribolovu na kanalu v bližini Preloga, na Hrvaškem (HE Donja Dubrava) – meni voda, ki me muči že dolga leta, a sem se šele letos prvič odpravil nanjo – sicer zelo nepripravljen in na kratko, zato je temu primeren bil tudi uspeh – verjamem, da se kmalu vrnem in obljubim, da bom takrat uspel napisati kakšen lep zapis na naši strani. Hehe!

Takšen je torej bil moj ribolov v 2015 – kaj pa sam sebi obljubljam za ribolov v 2016?

Moje novoletne zaobljube za ribolov v 2016

1.) Več bom lovil ribe!

V letu 2015 sem količino svojega ribolova že premaknil malce navzgor, a vsekakor še ne tako daleč, da bi lahko rekel, da sem zadovoljen. Iz tega razloga si želim, da bom v letu 2016 še nekoliko več preživel za vodo – imam »nagledanih« kar nekaj vod doma in na Hrvaškem, kjer želim »namakati trnek« - močno upam, da bo uspelo in bom lahko poročal, kako je bilo.

2.) Nabavil bom novo ribiško opremo za ribolov ščuke

Že lep čas se spogledujem z opremo za ribolov ščuke oz. za vijačenje. Ščuka je riba, katero bom napadel v kratkem – borbena, nikoli ne veš, kje te lahko preseneti in njeni zobje vsekakor burijo misli marsikaterega ribiča – mamica prihajam, v kratkem!

3.) Odpravil se bom na ribolov bassa

Tako kot ščuka, je tudi bass oz. ostriž ena od rib, katero preučujem že nekaj mesecev – ko gledam Američane, kako jih lovijo in kako se zabavajo, me vedno znova »prime«, da morem to sprobati in naštudirati. Ker nameravam naslednje leto kar nekaj časa preživeti tudi na vodah pri naših sosedih Hrvatih, kjer imajo kar nekaj divjih vod polnih s to ribo – bo zabava vsekakor zagotovljena.

Ribolov v 2016 - Hrvaška
(SLIKA: Voda, ki me je pustila brez besed - obiskal jo bom v 2016, sigurno!)

4.) Kupil bom letno ribiško karto

Do sedaj sem vse svoje ribolove v letu 2015 in pred tem izvajal na dnevne ribiške karte – za naslednje leto, torej za 2016 pa razmišljam, da bi nabavil letno ribiško karto. Kje bom to naredil še ne vem, obstaja pa velika verjetnost, da pri naših sosedih, kjer imam sorodnike in ogromno prekrasnih in DIVJIH vod za ribolov. Močno upam, da mi bo uspelo!

5.) Še več časa bom namenil portalu Slo-fishing

Kot ste verjetno mnogi že opazili, smo v letu 2015 naš portal še dodatno zagnali – pihnili smo v jadra in poneslo nas je v nove vsebine – nove članke, nove slike (tudi na Instagramu), nove objave na našem Facebook profilu – skratka, marsikaj novega! Za leto 2016 imamo pripravljenih še kar nekaj idej in želja – če jih bomo uspeli realizirati vsaj polovico, bom izjemno zadovoljen!

Sem koga prepričal, da si zapiše svoje novoletne zaobljube?

Vsem tistim, ki se morda čudite, zakaj sem sestavil ta prispevek – tukaj je obrazložitev!

Dokazano je, da je človek lahko veliko bolj uspešen in srečen, če si konec leta naredi analizo preteklega leta in plane za novo leto!

Vse skupaj namreč dobi svojo moč šele takrat, kadar je »na papirju«.

Jaz sem svoje analize in plane za ribolov v 2016 zapisal – si jih boš tudi ti?

Kakor koli – želim vam vse dobro v letu 2016, ki prihaja, bodite čim več za vodo, uživajte ob njej in seveda, želim vam dober prijem, katero koli ribo boste že lovili.

Tags:

Base camp for fishing enthusiasts.