Ribnik Pivola - kjer je obvezna ribiška oprema čelada!

Ribnik Pivola

Se sprašujete, zakaj bi na katerem od ribnikov potrebovali čelado?

Hja, ribnik Pivola je sigurno eden takšnih - nikoli namreč ne veš, kdaj ti bo kakšen "majster" v glavo vrgel svinec (malo za šalo, malo zares)! 

No, da pojasnim - ribnik je dokaj majhen (beri: zato je ribnik in ne jezero) in na njem je ob ribolovu s plovcem, dovoljen tudi talni ribolov.

In potem se najdejo "mojstri", kateri iz ene strani ribnika mečejo svoj svinec skoraj k nasprotni obali. Skoraj že malce nevarno, kaj menite?

Ampak, tukaj pride do paradoksa - jaz s svojim plovcem 5m od obale lovim krape, njegovi piskači pa se oglašajo samo takrat, ko jemlje svoj "bojle" iz vode.

Hjoj, ljudje - včasih si nekateri res tako po nepotrebnem komplicirajo življenje!

Torej, če vas zanima, kaj in kako se je dogajalo na ribniku v Pivoli, berite naprej ...

28 NASVETOV KAKO POSTATI BOLJŠI RIBIČ

Ribiški vodič za uspešen ribolov - zanimivi in kvalitetni nasveti zbrani na enem mestu. Z njim boste pridobili pozitivne poglede na naravo, ribe in ribolov.

Knjiga o ribolovu - šarana i ostale ribe

Ribnik Pivola - manjkal je samo še Dražen Zečić?

Da ne bo pomote - ob meni sta lovila dva gospoda prav tako "talno" - super sta lovila, kar nekaj rib ujela, a "uporabljala sta glavo" - bila sta popolnoma tiho, piskačev sploh ni bilo slišati, prav tako sta svoje sisteme metala na "normalne" pozicije - vse lepo in prav.

Na drugi strani ribnika pa "žurka" - smejanje, ples, drenje, tek ob vodi - skratka, ni kaj ni - čakal sem samo še kakšen zvočnik in da zapoje Dražen Zečić. Haha!

Ampak, OK, sem si mislil, naj se kar zabavajo, bo zato več rib prišlo mir iskati k meni - in tako je tudi bilo. Več o tem v nadaljevanju...

No, pa začnimo - kako sem izbral pozicijo?

Ko sem se zjutraj peljal po prekrasnem drevoredu, ki vodi na ribnik Pivola...

... sem prav užival v prelepih pogledih - majhna meglica v daljavi, sonček na nebu, tudi vreme je za ta dan bilo napovedano super!

Pridem do ribnika in še ena potrditev, da se ribnik Pivola nahaja na res super lokaciji - prekrasna narava!

Ribnik Pivola - narava

(SLIKA: Potok, ki teče ob ribniku Pivola.)

Vzamem stvari iz avta, odprem vhodna vrata (beri: ograjo) do ribnika in pričaka me Boki - pes čuvaj. Izgleda ogromen, ampak je prava "tatina maza". Hehe.

Pridem do kučice, kupim dnevnico (beri: ribiško karto), strosim 7€ ...

Takoj za tem spregovorim nekaj besedah z enim od ribičev - razloži mi, kako so v ribniku Pivola z vršami in spuščanjem vode rešili problem, ki so ga imeli z Ameriškim somičem).

Bravo, dečki, "good work"!

Nato rečeva še nekaj o globini vode in kako se le-ta premika po ribniku...

Sledijo pogledi po okolici, ob tem se oziram na sonce, na kateri del ribnika sveti in kje bi ga lahko najprej pogrelo, ter seveda, kako je z vetrom - v katero smer piha!

Postavim se na mesto, kjer je veter pihal meni v obraz in k "moji obali" nosil listje in vse ostalo - odličen znak, za mešanje vode in naravno hrano v vodi.

Ribnik Pivola - veter

(SLIKA: Listje in ostale malenkosti na vodi, ki jih je k obali prinesel veter.)

Odložim vso ribiško opremo - namestim stol, razpakiram svojo Daiwa Procaster float palico, ter vzamem v roke kantico, kamor sem si pripravil vse potrebno, s čimer bom danes krmil - odločil sem se za mešanico partikla - pšenica, malo konoplje in večina velike koruze.

Da bi vse skupaj bilo malce bolj privlačno za ribe, sem v kantico dodal še malce "dipa" (Scopex).

Dišalo je, da bi še sam malce pozobal - še dobro, da nisem imel kakšne žlice pri roki. Hehe!

In pričelo se je - na eni strani "koncert Dražena", na drugi strani ribolov krapov!

Na trnku sem imel koruzo z okusom vanilije in krapom je vsa ta mešanica očitno odgovarjala - v 4. urah ribolova sem ujel tri krape, dva manjša in enega nekoliko večjega, dva sta mi pa iz trnka ušla. 

Ribnik Pivola Krap 2

(SLIKA: Drugi ujet krap v ribniku Pivola - tudi ta je bil "mopedist". Hehe.)

Ribnik Pivola Krap 3

(SLIKA: Za konec sta "mala dva" postala "ta velikega" v kontrolo.)

Še se bom vrnil na ribnik Pivola!

Če potegnem črto pod moj nekaj urni ribolov na ribniku Pivola, lahko rečem, da sem z njim izjemno zadovoljen!

Res je, da v mrežo ravno nisem ujel neke "kapitalce", ampak meni "vsaka riba šteje" in v teh, ki jih dobim, neizmerno uživam.

Razmišljal sem med tem, ko sem čakal na "potop plovca" - glede na to, da se v ta ribnik zmeče kar nekaj "kraparske hrane", kot so "pop-up-i" in "boiliji", bi se kdaj splačalo tudi s temle poizkusiti - kaj menite?

Tako na plovec in na koncu bojle, ha? Malo drugače in ne tako kot vsi ostali!

Ribnik Pivola, vsekakor se še vidimo - bil je lep dan (beri: teh nekaj ur). Hvala vodi za užitke!

O meni

Slo-fishing - About Us

__________

Sem Siniša Pintar (prijatelji me kličejo Sina). Sem lastnik, urednik in pisec na spletni strani Slo-fishing.si. Ta stran je mesto za vse ribiške navdušence iz Slovenije, Hrvaške in drugod. Rad imam ribolov in v veselje mi je deliti svoje zgodbe in izkušnje z vami ...

Affiliate Disclaimer:

Slo-fishing is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to Amazon. We also participates in eBay Partner Network, FishingBooker, ClickBank and Teespring affiliate programs. We are compensated for referring traffic and business to these companies.