Ribnik Pivola - kjer je obvezna ribiška oprema čelada!

Ribnik Pivola

Se sprašujete, zakaj bi na katerem od ribnikov potrebovali čelado?

Hja, ribnik Pivola je sigurno eden takšnih - nikoli namreč ne veš, kdaj ti bo kakšen "majster" v glavo vrgel svinec (malo za šalo, malo zares)! 

No, da pojasnim - ribnik je dokaj majhen (beri: zato je ribnik in ne jezero) in na njem je ob ribolovu s plovcem, dovoljen tudi talni ribolov.

In potem se najdejo "mojstri", kateri iz ene strani ribnika mečejo svoj svinec skoraj k nasprotni obali. Skoraj že malce nevarno, kaj menite?


 

Ampak, tukaj pride do paradoksa - jaz s svojim plovcem 5m od obale lovim krape, njegovi piskači pa se oglašajo samo takrat, ko jemlje svoj "bojle" iz vode.

Hjoj, ljudje - včasih si nekateri res tako po nepotrebnem komplicirajo življenje!

Torej, če vas zanima, kaj in kako se je dogajalo na ribniku v Pivoli, berite naprej ...

28 NASVETOV KAKO POSTATI BOLJŠI RIBIČ

Ribiški vodič za uspešen ribolov - zanimivi in kvalitetni nasveti zbrani na enem mestu. Z njim boste pridobili pozitivnie poglede na naravo, ribe in ribolov.

Knjiga o ribolovu - šarana i ostale ribe
Prišlo je do napake. Poizkusite znova.
Hvala. V roku 24-ur prejmeš e-knjigo na email.

Ribnik Pivola - manjkal je samo še Dražen Zečić?

Da ne bo pomote - ob meni sta lovila dva gospoda prav tako "talno" - super sta lovila, kar nekaj rib ujela, a "uporabljala sta glavo" - bila sta popolnoma tiho, piskačev sploh ni bilo slišati, prav tako sta svoje sisteme metala na "normalne" pozicije - vse lepo in prav.

Na drugi strani ribnika pa "žurka" - smejanje, ples, drenje, tek ob vodi - skratka, ni kaj ni - čakal sem samo še kakšen zvočnik in da zapoje Dražen Zečić. Haha!

Ampak, OK, sem si mislil, naj se kar zabavajo, bo zato več rib prišlo mir iskati k meni - in tako je tudi bilo. Več o tem v nadaljevanju...


 

No, pa začnimo - kako sem izbral pozicijo?

Ko sem se zjutraj peljal po prekrasnem drevoredu, ki vodi na ribnik Pivola...

... sem prav užival v prelepih pogledih - majhna meglica v daljavi, sonček na nebu, tudi vreme je za ta dan bilo napovedano super!

Pridem do ribnika in še ena potrditev, da se ribnik Pivola nahaja na res super lokaciji - prekrasna narava!

Ribnik Pivola - narava

(SLIKA: Potok, ki teče ob ribniku Pivola.)

Vzamem stvari iz avta, odprem vhodna vrata (beri: ograjo) do ribnika in pričaka me Boki - pes čuvaj. Izgleda ogromen, ampak je prava "tatina maza". Hehe.

Pridem do kučice, kupim dnevnico (beri: ribiško karto), strosim 7€ ...

Takoj za tem spregovorim nekaj besedah z enim od ribičev - razloži mi, kako so v ribniku Pivola z vršami in spuščanjem vode rešili problem, ki so ga imeli z Ameriškim somičem).

Bravo, dečki, "good work"!


 

Nato rečeva še nekaj o globini vode in kako se le-ta premika po ribniku...

Sledijo pogledi po okolici, ob tem se oziram na sonce, na kateri del ribnika sveti in kje bi ga lahko najprej pogrelo, ter seveda, kako je z vetrom - v katero smer piha!

Postavim se na mesto, kjer je veter pihal meni v obraz in k "moji obali" nosil listje in vse ostalo - odličen znak, za mešanje vode in naravno hrano v vodi.

Ribnik Pivola - veter

(SLIKA: Listje in ostale malenkosti na vodi, ki jih je k obali prinesel veter.)

Odložim vso ribiško opremo - namestim stol, razpakiram svojo Daiwa Procaster float palico, ter vzamem v roke kantico, kamor sem si pripravil vse potrebno, s čimer bom danes krmil - odločil sem se za mešanico partikla - pšenica, malo konoplje in večina velike koruze.

Da bi vse skupaj bilo malce bolj privlačno za ribe, sem v kantico dodal še malce "dipa" (Scopex).Dišalo je, da bi še sam malce pozobal - še dobro, da nisem imel kakšne žlice pri roki. Hehe!

In pričelo se je - na eni strani "koncert Dražena", na drugi strani ribolov krapov!

Na trnku sem imel koruzo z okusom vanilije in krapom je vsa ta mešanica očitno odgovarjala - v 4. urah ribolova sem ujel tri krape, dva manjša in enega nekoliko večjega, dva sta mi pa iz trnka ušla. 

Ribnik Pivola Krap 2

(SLIKA: Drugi ujet krap v ribniku Pivola - tudi ta je bil "mopedist". Hehe.)

Ribnik Pivola Krap 3

(SLIKA: Za konec sta "mala dva" postala "ta velikega" v kontrolo.)Še se bom vrnil na ribnik Pivola!

Če potegnem črto pod moj nekaj urni ribolov na ribniku Pivola, lahko rečem, da sem z njim izjemno zadovoljen!

Res je, da v mrežo ravno nisem ujel neke "kapitalce", ampak meni "vsaka riba šteje" in v teh, ki jih dobim, neizmerno uživam.

Razmišljal sem med tem, ko sem čakal na "potop plovca" - glede na to, da se v ta ribnik zmeče kar nekaj "kraparske hrane", kot so "pop-up-i" in "boiliji", bi se kdaj splačalo tudi s temle poizkusiti - kaj menite?

Tako na plovec in na koncu bojle, ha? Malo drugače in ne tako kot vsi ostali!

Ribnik Pivola, vsekakor se še vidimo - bil je lep dan (beri: teh nekaj ur). Hvala vodi za užitke!

Affiliate Disclaimer:

Slo-fishing is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to Amazon.