Ribolov amura zanimiv, vlaganje škodljivo!?

Ribolov amura

Ribolov amura, mi smo ga poimenovali tudi »beli dirkač«, zna biti izjemno zanimiv!

To je riba, ki zraste tja do 30kg ali več, in ko jo dobite na trnek, je to za vsakega ribiča prav poseben užitek ...

Borba do zadnjih atomov moči in seveda na koncu odličen spomin in material za zgodbo, ki jo ribič lahko kasneje pripoveduje prijateljem in znancem, ter seveda priložnost za dobro sliko s kapitalno ribo!

Ribolov amura je nekaj izjemnega!

28 NASVETOV KAKO POSTATI BOLJŠI RIBIČ

Ribiški vodič za uspešen ribolov - zanimivi in kvalitetni nasveti zbrani na enem mestu. Z njim boste pridobili pozitivnie poglede na naravo, ribe in ribolov.

Knjiga o ribolovu - šarana i ostale ribe
Prišlo je do napake. Poizkusite znova.
Hvala. V roku 24-ur prejmeš e-knjigo na email.

A vse skupaj v tej zgodbi le ni tako »zlato, kot se sveti« - amur je med drugim tudi riba, ki jo mnogi vlagajo v ribnike z namenom, da jih bodo očistili odvečne trave in drugega zelenja, ki se v vodi nahaja.

Ker je amur rastlinojed, jim to po navadi tudi uspe – vse preveč krat tudi v preveliki meri - tako se lahko želja, da bi v vodi dobili zanimiv ribolov amurja, hitro obrne v napačno smer!

Lep primer v Sloveniji je jezero Duplek, kamor so pred leti amura vložili in v zelo kratkem času je jezero ostalo brez velikih količin zelenja, po katerem je bilo v preteklosti precej poznano. Na koncu je tega zelenja zaradi prevelikega števila amurev že malce primanjkovalo.

Je pa res, da je v tistem času ribolov amura v tej vodi bil na izjemnem nivoju – ujetih je bilo kar nekaj kapitalnih primerkov!

Ribolov amura zanimiv, amur prinaša pa težave!

Da pa ne bi mislili, da je jezero Duplek osamljen primer, iz katerega je zelenje praktično izginilo, pa je tukaj še en lep primer iz sveta.

Ribič, ki prihaja iz Severne Amerike in je lastnik  jezera  (Ketchabigwon), nam predstavi svojo zgodbo o t.i. Grass Carp-u, ki ga je vložil v svojo vodo.

Preden je začel s svojim projektom (1987), za katerega danes dobro ve, da je bil velika napaka, je voda v jezeru bila izjemno čista, jezero pa je imelo ogromno zelenja - ni si ga želel, želel si je le, da bi ribolov v njegovi vodi potekal čim lažje in čim lepše, za drugo mu ni bilo mar – želel se je rešiti odvečnega trave, vejevja in drugih zelenih zadev.

Ker ribič ni znanstvenik in ker pred leti ni imel zadostnega znanja, ter se mu je v določenem trenutku ponudila možnost za nakup amurjev, se mu je to zdela odlična rešitev za njegovo jezero in »odvečno zelenje v njem – kako se je celotna zgodba končala in kaj v vode prinaša amur, pa si poglejte v video posnetku!

Od danes naprej, boste na ribolov amura gledali drugače!

Affiliate Disclaimer:

Slo-fishing is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to Amazon.