Ribolov soma - Reka Ebro - sanje vsakega ribiča!

Ribolov soma - Reka Ebro

V kolikor ste eden tistih, ki spremljajo nogomet, potem boste Katalonijo v Španiji najverjetneje poznali po nogometnem klubu Barcelona.

Če pa to ni ravno šport, po katerem hrepenite in vam je ribolov veliko bolj pri srcu, potem morate ta kraj poznati po reki Ebro (Rio Ebro).

To bi morale biti sanje vsakega ribiča, ki si želi kdaj v življenju na pravi ribolov soma, ali pa se naloviti krapov in smučev.

Ta reka je dolga kar 930km in je kot takšna najdaljša reka v Španiji.

Njen izvir najdemo v Kantabrijskem gorovju, izliva pa se v Sredozemsko morje.

Reka Ebro zraven vseh gospodarskih značilnosti, nudi tudi odlične možnosti za ribiče in ribolov.

Ob njej so se skozi leta ustanovili mnogi ribiški ali zgolj turistični kampi, v katere na veliko vabijo ribiče – v večji meri so njihovi lastniki Španci in Nemci.

Prijetna klima Španije omogoča ribolov vse tja od začetkov spomladi, pa do pozne jeseni, ko je reka zelo mirna.

Vodostaj ni pretirano velik in kot takšna omogoča odlične pogoje za užitke s palico v roki iz obale ali iz motornega čolna.

Če torej želite izvedeti več o tem, kako izgleda ribolov na reki Ebro v Španiji, potem berite naprej ...

28 NASVETOV KAKO POSTATI BOLJŠI RIBIČ

Ribiški vodič za uspešen ribolov - zanimivi in kvalitetni nasveti zbrani na enem mestu. Z njim boste pridobili pozitivnie poglede na naravo, ribe in ribolov.

Knjiga o ribolovu - šarana i ostale ribe
Prišlo je do napake. Poizkusite znova.
Hvala. V roku 24-ur prejmeš e-knjigo na email.

Kako se je ribolov soma na Ebru sploh začel?

In kje in kako se je prav za prav ribolov soma sploh začel?

Čisto po naključju, ko je pred približno 30. leti nek Nemec, v reko, v kateri takrat sploh ni bilo soma, vrgel nekaj deset primerkov – in (ribolov soma) zabava se je pričela.

Danes je reka Ebro zahvaljujoč temu dogodku postala ena od najboljših voda za ribolov soma.

V njej se nahaja tako veliko te ribe, da se za resen ulov smatrajo šele ribe, ki so velike nad 30 kilogramov, zna se pa precej pogosto zgoditi tudi, da se ujamejo primerki težji od 100 kilogramov.

Kam in kako na ribolov soma na reki Ebro?

Nekaj osnovnih informacij o reki Ebro ste sedaj dobili ...

Se vam pa sigurno sedaj poraja vprašanje, kako glede na dolžino reke in ogromno ponudbo, izbrati pravega ponudnika, ki vas ne bo razočaral in vam bo ponudil vse kar želite, pričakujete.

Torej razburljiv ribolov soma?

V kolikor boste malce pobrskali po spletu, prebrali kakšen članek ali dva, ali pa preverili ponudbo različnih turističnih agencij (beri: večinoma tujih), potem boste kaj hitro opazili, da je ena od najbolj priljubljenih destinacij za ribolov soma na reki Ebro kraj po imenu Mequinense.

Ta kraj se nahaja ob sotočju reke Ebro z reko Segre.

V tem kraju lahko najdete mnogo različnih ponudnikov, ki vam ponujajo ribolov soma na reki Ebro.

Zraven prenočišča v kampih, sobah in apartmajih, boste v takšnih turističnih ponudbah dobili tudi organizirano vodenje, lasten motorni čoln v uporabo, prav tako pa si lahko tam izposodite tudi ribiško opremo, ki je vsekakor natančno takšna, kot jo potrebujete, saj vodiči in ponudniki s svojimi izkušnjami naredijo zadeve resnično kvalitetne.

Ne pozabite pa, da vse to stane!

Kakšne so cene za ribolov soma na reki Ebro?

Vse tole se resnično lepo sliši – potrebno je torej spakirati stvari in se odpraviti v Katalonijo.

Ampak, sej veste, ni vse zlato, kar se sveti – želja je eno, realnost pa drugo.

Če si boste torej zaželeli takšne avanture, boste morali kar globoko seči v žep.

Zraven letalskih kart, ali avtomobilskega prevoza, boste za takšen turistični paket morali odšteti tudi tja od 500€ do 1000€ ali več.

Je pa res, da je to avantura, ki si jo boste zapomnili za celotno življenje – kapitalni somi, krapi, smuči, ali pa morda posebnost rekel Ebro – »black bass«.

Morda vam tukaj lahko damo manjši namig – v kolikor ste družba strastnih ribičev in se vsako leto odpravljate na Hrvaško ali našo obalo na dopust, lahko morda eno leto naredite spremembo in se vsi skupaj odpravite v Španijo na reko Ebro na ribolov soma.

Skupinski ribolov je vsekakor veliko cenejši – stroški prevoza, stroški bivanja in pa tudi ribolova se tako bistveno zmanjšajo in morda vas bo avantura na reki Ebro tako stala bistveno manj, kot pa če bi se v tiste vode odpravili popolnoma sami.

Organizirano vodenje za ribolov soma!

Če se bojite, da boste prišli na reko Ebro in boste ob vseh teh količinah vode malce izgubljeni, je ves strah odveč.

Zraven vseh paketov v večini primerov dobite tudi organizirano vodenje, torej vodiča, ki vam bo pokazal najboljša mesta za ribolov in seveda tudi najboljše tehnike in načine, za ribolov soma.

Tehnike, za katere se na tej vodi največ odločajo in so seveda tudi preizkušene in prinašajo kapitalne prijeme, so ribolov soma z bojo, vijačenje in talni ribolov, pomagajo pa si seveda z bučkanjem, ki se je izkazalo za zelo uspešno pri privabljanju somov.

Kot vabo se največkrat uporablja prav tisto, česar je v reki Ebro največ, torej somovo naravno hrano – krapa, ali katero drugo vrsto ribe.

Zraven tega, pa so se mnogo krat za uspešne izkazali tudi različni somu prilagojeni boiliji in pa nekatere umetne vabe za ribolov soma!

Ribolov soma - som 

Ebro - ribolov soma, krapov in smučev!

Zraven ribolova somov, se lahko na reki Ebro odločite tudi za ribolov krapa ali smuča.

Ogromno kraparjev iz vse Evrope se na to lokacijo odpravi ravno v hladnih, zimskih dneh, ko so jezera po Evropi pod ledom, ribolov soma pa še ni v tako velikem razmahu, saj se le-ta prične na reki Ebro v največjem obsegu šele v mesecu marcu, ko je vreme precej spremenljivo, voda precej visoka in kalna, kar je za soma še posebej primerno.

Zraven krapa in soma, pa je reka Ebro odlična destinacija tudi za smuča, ki so ga v to vodo pričeli vlagati zaradi njegove kvalitete mesa, sedaj se je pa zaradi odličnih pogojev za življenje izjemno razširil in ga je tako možno zelo kvalitetno loviti in ujeti mnoge kapitalne primerke.

NE SPREGLEJTE: KAKO RAVNATI Z UJETO RIBO
NE SPREGLEJTE: PRAVILNO RAVNANJE S ŠČUKO IN DRUGIMI ROPARICAMI

Colin Bunn – mojster za ribolov soma!

V kolikor se boste nekega dne odločali za popotovanje v Španijo in boste zbirali informacije o tem področju, potem je sigurno zelo primerno, da preberete tudi spletno stran enega od največjih mojstrov te rekel – Colina Bunna, angleža in vodjo ekipe Catmaster.

Colin je oseba, katera na reko Ebro zahaja že več kot 20 let in je kot takšen poln kvalitetnih informacij, ki jih je na tem ribolovnem območju nabiral vsa ta leta.

Ribolov soma v lepem in slabem vremenu, ribolov krapov, somov in drugih rib, ribolov iz obale ali iz čolna – skratka vse, kar si zaželite in vas zanima.

Colinu je v vseh teh letih uspelo na svoj trnek uloviti že preko 200 somov različne velikosti, s svojimi ekspedicijami pa se lahko pohvalijo tudi z ulovi, ki so tehtali tudi več kot 100 kilogramov.

Če torej iščete informacije, ali pa se morda celo odločate za ribolov soma ali krapa na reki Ebro, je http://www.catmastertours.com pravi naslov za to!

Ne spreglejte - ribolov soma - video by KordaTV!

Če vas zanima, kako se na ribolov soma na reko Ebro odpravljajo največji mojstri - ekipa Korda, potem je naslednji video za vas!

Oglejte si ga in izvedeli boste MNOGO! Ne bo vam žal ...


Affiliate Disclaimer:

Slo-fishing is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to Amazon. We also participates in eBay Partner Network, FishingBooker, ClickBank and Teespring affiliate programs. We are compensated for referring traffic and business to these companies.