Ribolov ponoči - kako ga izvajati?

Ribolov ponoči - kako ga izvajati?

Nasveti so vedno dobrodošli - tukaj jih je kar 11 za organiziran ribolov ponoči.

Če lahko za ribolov skozi dan rečemo, da je lahko zanimiv in prekrasen, potem lahko za ribolov ponoči dodamo še, da zna biti včasih nekoliko razburljiv in poln presenečenj.

Ta presenečenja so lahko pozitivna, kot na primer zvok piskača sredi nočne tišine in kasneje riba na obali, ali pa kdaj tudi negativna, ko v najbolj pomembnih trenutkih iščete kak kos opreme, ki jo nujno potrebujete.

Ravno iz tega razloga lahko trdimo, da je pri ribolovu najpomembnejša organizacija!

Nekateri ribiči, ki se odpravljajo na ribiške kampanje, ki trajajo dva, tri ali več dni, znajo svoje palice skozi noč vzeti iz vode, saj pravijo, da je tudi počitek na ribolovu pomemben.

Poznamo pa tudi takšne in ni jih malo, ki svoje naveze pustijo v vodi skozi celo noč.

V kolikor ste eden takšnih, potem so naslednji nasveti zapisani prav za vas!

Berite naprej in se naučite kaj novega - predvsem o tem, kako izvajati ribolov ponoči!

28 NASVETOV KAKO POSTATI BOLJŠI RIBIČ

Ribiški vodič za uspešen ribolov - zanimivi in kvalitetni nasveti zbrani na enem mestu. Z njim boste pridobili pozitivne poglede na naravo, ribe in ribolov.

Knjiga o ribolovu - šarana i ostale ribe

Ribolov ponoči - splošni nasveti za uspeh

BODITE ORGANIZIRANI – ribolov ponoči preide v neke popolnoma druge dimenzije, kot to vse skupaj izgleda skozi dan. Ravno iz tega razloga se je za nočne urice potrebno pripraviti takrat, ko je še sonce na nebu – organizirajte se, da vam bo noč lažja in oprema vedno pri roki.

LUČKA VEDNO Z VAMI – v kolikor vam Luna ni kaj prida v pomoč in na vašem ribolovnem mestu ni kaj prida svetlobe, potem je naglavna lučka obvezen del opreme za ribolov ponoči. Prav tako je ena od odličnih možnosti za razsvetlitev vašega ribolovnega prostora tudi kakšna LED solarna svetilka – skozi dan bo zbirala energijo, da vam bo ponoči lahko svetila.

ZAVETJE ZA VAMI – v kolikor ste eden tistih, ki skozi noč pusti svoje palice v vodi in ob tem tudi malce zadrema, potem je zelo priporočljivo, da pravočasno postavite tudi svoje zavetje v katerem boste spali – v hladnih dneh so to lahko šotori, v kakšnih poletnih, bolj toplih dneh, pa si lahko postavite tudi samo kakšen »broly« – nočna borba s postavljanjem strehe nad glavo vsekakor ni priporočljiva.

PRIPRAVITE NAVEZE – glede na slabo svetlobo, ki vlada na vašem ribolovnem mestu ponoči, je precej priporočljivo, da si za nočne urice pripravite tudi morebitne rezervne naveze, v kolikor jih boste potrebovali. Luknjanje bojlijev, polnjenje PVA vrečk in sestavljanje sistemov, ni ravno najbolj primerno za nočne urice – pripravite si te zadeve skozi dan.

MARKERJI V POMOČ – v kolikor ste skozi dan na določeni ribolovni poziciji hranili in si ustvarjali krmišče, potem bi bilo super, da tudi ponoči lovite na enakem mestu. Ker pa je ponoči to malce težje zadeti, vam svetujemo, da si skozi dan izven vode, nasproti vas, poiščete kakšne markerje, ki vas bodo ponoči usmerjali – najlažje je to na primer početi s kakšnim drevesom, katerega silhuete boste videli tudi v nočnih urah – na tak način boste veliko lažje zadeli pravo smer vašega meta in krmišča.

NE PREZRITE: LOKACIJA ZA RIBOLOV - KAKO JO IZBRATI?
NE PREZRITE: 10 INOVACIJ, KI SO SPREMENILE KRAPOLOV
NE PREZRITE: RIBIŠKE VABE IN BOJLIJI IZ DOMAČE KUHINJE

PRIPRAVITE BLAZINO IN PODMETALKO – mnogi ribiči so mnenja, da zna riba odlično »delati« tudi ponoči in najslabše v takem primeru bi lahko bilo, da ujamete ribo, jo pripeljete do opale, nato pa nastopijo težave – pred vami se nekje v temi skriva podmetalka, prav tako pa tudi blazina ni pripravljena za ribo. Te zadeve naj bodo vedno na razpolago in vam pri roki!

ALARM V POMOČ – v kolikor ste eden tistih, ki bodo pri nočnem ribolovu pustili palice v vodi in odšli k počitku, potem so za vas odlična rešitev piskači z t.i. oddajniki. Le-tega je možno vzeti s seboj v šotor in vas bo precej glasno opozoril, ko se bo riba poigravala z vašim sistemom. To je vsekakor odlična rešitev za vse tiste, ki znate precej trdno zaspati in bi vam zvok oddaljenega piskača znal biti premalo!

UDOBNO SE NAMESTITE – res je, da vas pri ribolovu obdaja izjemna volja do tega, da bi lahko opazovali vsak trenutek in vsako sekundo za vodo. A prej ali slej, se tudi tistim najvztrajnejšim zgodi, da jih premaga spanec. Ravno iz tega razloga je potrebno, da si svoj prostor za počitek pripravite pravočasno, torej čez dan in da lahko ponoči le ležete v njega – vsako sestavljanje ležalnikov in podobnih zadev sredi noči, bi znalo biti oteženo.

HRANA IN PIJAČA – v kolikor ste se odločili, da boste ves ribolov ponoči prebedeli, potem se vam kaj hitro lahko zgodi, da vas zgrabi lakota ali potreba po kakšnem toplem napitku. V takih primerih je prav tako najbolje, da si vse potrebne zadeve pripravite na nek prostor že v času dneva, da boste lahko nato napolnili svoj želodec ali skuhali kavo veliko lažje in hitreje.

PRVA POMOČ – ribolov ponoči zna biti kdaj pa kdaj tudi neroden – v prvi vrsti zato, ker vas v tem delu dneva (noči) zna zagrabiti spanec in vam pade skoncentriranost, kot drugo, pa je zaradi teme konkretno zmanjšana vidljivost – vse to skupaj, je idealno okolje, da se vam pripeti kakšna nesreča. Ravno iz tega razloga imejte vedno kje pri roki tudi kakšne zadeve, s katerimi lahko povežete ali razkužite rano, ali rešite kakšno drugo nastalo težavo z zdravjem vašega telesa!

Zaključek - ribolov ponoči je vsekakor lahko uspešen

Zgoraj našteto, so le nekatere zadeve, ki vam lahko olajšajo ribolov ponoči.

Mnogo je še takšnih ki zahtevajo organiziranost - pripravite si hrano za krmljenje, imejte ob sebi vedno rezervne klešče in sveder za vrtanje bojlijev, poskrbite za rezervne baterije za piskače in mnogo drugega.

Vse to zahteva nekaj organiziranosti in časa, a verjemite, da bo vaš ribolov ponoči veliko bolj prijeten, če boste uredili vse potrebno zanj še po svetlem.

O meni

Slo-fishing - About Us

__________

Sem Siniša Pintar (prijatelji me kličejo Sina). Sem lastnik, urednik in pisec na spletni strani Slo-fishing.si. Ta stran je mesto za vse ribiške navdušence iz Slovenije, Hrvaške in drugod. Rad imam ribolov in v veselje mi je deliti svoje zgodbe in izkušnje z vami ...

Affiliate Disclaimer:

Slo-fishing is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to Amazon. We also participates in eBay Partner Network, FishingBooker, ClickBank and Teespring affiliate programs. We are compensated for referring traffic and business to these companies.