Ribolov – je to lahko hobi naših otrok? Seveda!

Ribolov z otroci

Vsak starš želi za svojega otroka najboljše.

In vsak starš želi za svojega otroka, da se razvije v odgovorno, samojstojno in pošteno osebo.

V današnjem času, ko je postal tempo živjenja prehiter in je vedno manj časa, katerega bi lahko namenili svojim otrokom, je potrebno marsikaj storiti drugače, kot se je to dogajalo v preteklosti.

Včasih gledam otroke kako so preobremenjeni s šolo in nešteto izvenšolskih dejavnosti. Danes, če otrok poleg šole ne trenira vsaj dveh različnih športov, ne igra vsaj enega inštrumenta in se ne uči vsaj enega tujega jezika, potem se že marsikdo temu čudi.

In starši so tisti, ki nad otroke izvajajo ta pritisk, v upanju da delajo za njih vse najboljše. Pa res?

28 NASVETOV KAKO POSTATI BOLJŠI RIBIČ

Ribiški vodič za uspešen ribolov - zanimivi in kvalitetni nasveti zbrani na enem mestu. Z njim boste pridobili pozitivnie poglede na naravo, ribe in ribolov.

Knjiga o ribolovu - šarana i ostale ribe
Prišlo je do napake. Poizkusite znova.
Hvala. V roku 24-ur prejmeš e-knjigo na email.

Naj bo ribolov hobi vaših otrok!

Marsikdo se niti ne vpraša, kaj si njegov otrok želi in kaj je zanj dobro. Saj ne rečem, marsikatera dejavnost je za otroka super, šport je dober, da se nauči discipline.

Z njim se nauči, da je za dober rezultat potrebno delati. Znanje tujih jezikov je v današnjem svetu postalo nuja. Vendar veliko staršev se ne zaveda, da je med vsemi dejavnostmi, s katerimi bi radi seznanili svoje otroke, tudi ribolov zelo primeren hobi. Marsikdo se bo vprašal zakaj?

Kot prvo, otrok bo svoj prosti čas preživljal v naravi, na svežem zraku. Umaknjen od vseh pritiskov, pod katerimi je prisoten vsak dan.

Veliko staršev se pritožuje, da njihov otrok preživi večina prostega časa za računalnikom ali televizijo. Pa se ne vprašajo zakaj je temu tako.

Otroka je potrebno zaposliti, tu se strinjam. Vendar na tak način, da ne bo preobremenjen.

Poleg vseh ostalih dejavnosti mu je potrebno ponuditi nekaj kar ga bo umirilo.

In ribolov je eden izmed takšnih hobijev, ki ponuja tudi to. In še veliko več. Kot sem že omenil, preživljanje prostega časa v naravi, to je bila v mojem otroštvu glavna stvar. Nismo imeli računalnikov, mobitelov, Facebooka, in kar je najpomembnejše, nikoli nam ni bilo dolgčas.

Vedno smo se znali zamotiti, pa tudi če smo samo plezali po drevesih.

NE SPREGLEJTE: RIBOLOV - NE BODITE OSEL, NE PUŠČAJTE DLAKE

Glavni namen tega članka ni vsiljevanje ribolova nekomu, ki ga to ne zanima. Vendar, če vas kot starše to ne zanima, še ne pomeni, da ne zanima vaših otrok.

Dokler nekdo nekaj ne preizkusi, ne more vedeti ali ga to veseli ali ne. In na nas starših je, da znamo otroke usmeriti v pravo smer.

Tudi sam sem se začel s tem res lepim hobijem ukvarjati šele pred petimi leti. In tudi pred tem nisem kazal interesa, ker nikoli nisem imel priložnosti, da bi sam ribolov tudi spoznal. Zato vem, da bom svoje otroke z ribolovom seznanil že takoj, ko bodo dovolj stari in potem bodo sami povedali ali jih to veseli ali ne.

Dokazano je, da že sama voda deluje pozitivno na človeško psiho. In tu se strinjam, tudi mene pogled na vodo pomiri. In tudi sam se zaradi tega rad vračam za vodo.

Otroci se bodo naučili spoštovati naravo, spoštovati živali, spoznali bodo stvari za katere si niti predstavljati niso znali, da so med seboj povezane. Med drugim se bodo naučili medsebojne pomoči, sklenili nova prijateljstva. In to so stvari zaradi katerih je ribolov primeren hobi za vašega otroka.

Marsikomu se bo ob vsem tem porajalo vprašanje, kako otroku predstaviti ribolov, če sami niste ribič.

Kraparski tabor, muharski tabor - vse za najmlajše!

K sreči nisem edini s takšnim mišljenjem, kot sem ga predstavil v tem članku. Kar nekaj ljudi in ribiških družin organizira različne tabore namenjene vašim otrokom.

Pred časom je bil organiziran muharski tabor, kjer so otroke spoznavali s tem načinom ribolova. Tudi Združenje kraparjev Slovenije organizira kraparske tabore, kjer otroke učijo osnov krapolova.

Skratka, želim vam povedati, da se marsikaj da narediti, samo na vas je da se obrnete na prave ljudi.

Ribolov Otroci 1

Zato spremljajte portal Slofishing, kjer bomo tudi v prihodnje skrbeli, da bodo vsi dogodki objavljeni pravočasno.

Če vam je članek všeč, pritisnite "LIKE" in nam dajte to vedeti.

Affiliate Disclaimer:

Slo-fishing is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to Amazon.