Polarizirana očala: za ribolov in ostale športe [VODIČ]

Polarizacijska očala za ribolov

Ribiči in tudi ostali športniki potrebujemo pri svoji dejavnosti oz. hobiju zelo dober vid.

Le-tega nam lahko velikokrat zastira tudi sonce ...

Vsakokratno soočanje s sončnimi žarki, ki se odbijajo od vode in bodejo v oči predstavljajo kar velik in nezaželen problem, saj nas nenehno moti svetloba zaradi katere ne moremo natančno spremljati svojih plovcev za ribolovribiških palic in seveda tudi okolice.

Ravno iz tega razloga, smo se o očalih primernih za šport in še posebej za ribolov, razpisali skupaj s strokovno usposobljeno ekipo spletne trgovine − www.vsezaoci.si.

Če vas torej zanima več o tem, kaj so to polarizirana očala in kako "delujejo", si obvezno preberite naslednja poglavja!

28 NASVETOV KAKO POSTATI BOLJŠI RIBIČ

Ribiški vodič za uspešen ribolov - zanimivi in kvalitetni nasveti zbrani na enem mestu. Z njim boste pridobili pozitivnie poglede na naravo, ribe in ribolov.

Knjiga o ribolovu - šarana i ostale ribe
Prišlo je do napake. Poizkusite znova.
Hvala. V roku 24-ur prejmeš e-knjigo na email.

Kaj je polarizacija?

Polarizacija dejansko pomeni zatemnjeno optično steklo. Steklo pa je lahko zatemnjeno v različnih barvah (zelena, rjava, siva,...).

Polarizirano očalno steklo ne prepušča svetlobe, ki se odbija od površin in jo drugače opazimo kot bleščanje. Polarizacija se najbolj opazi na vodnih površinah, saj se gladina vode ne blešči, zelo uporabna pa je tudi med vožnjo po mokrem cestišču, ker se cesta ne blešči in nam omogoči čist in jasen pogled ter večji kontrast.

Polarizirana stekla so predvsem pomembna in zanimiva za vse, ki veliko časa prebijejo na prostem in so posledično bolj izpostavljeni UV-žarkom.

Polarizirana očala za ribolov - kakšna je ponudba?

Za ribolov in ostale vodne športe v spletni trgovini Vsezaoči.si svetujejo polarizirana sončna očala, ki odbijajo nevarne UV-žarke in blokirajo bleščanje od vseh površin, tako tudi od vodne gladine. S temi očali lahko ribiči nemoteno opazujemo ribnike, jezera, reke ipd., brez da bi nas motilo bleščanje.

Polarizirana sončna stekla so seveda dobavljiva tudi z dioptrijo, kar pomeni, da boste z njimi dobro zavarovali svoje oči kot tudi izboljšali svoj vid.

Lahko pa gremo še korak dlje in polarizirana sončna stekla z dioptrijo oplemenitimo še s fotoobčutljivim slojem. Zatemnitev teh stekel se na podlagi količine svetlobe (UV žarkov) spreminja – potemni od 50 do 94%.

Zelo dobre modele s polariziranimi stekli nudijo proizvajalci Evileye in Bolle, te pa najdemo na spletnih poličkah Vsezaoci.si.

Za več informacij so nam na voljo preko This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. in tudi na tel. številki 040 245 430.

Polarizacijska očala - Evileye

Korekcijskih očal, ki so lahko hkrati tudi sončna očala?

Morda niste vedeli, ampak ...

Dandanes je na voljo tudi veliko raznovrstnih korekcijskih očal, ki so lahko hkrati tudi sončna očala; se pravi sončna in korekcijska očala v enem.

To so različni modeli s "sončnimi klipi", ki jih ob potrebi izredno lahko in priročno nataknemo čez korekcijska očala.

Cene takšnih korekcijskih okvirjev skupaj s sončnim nastavkom se gibljejo od ca. 109 eur naprej.

Tudi če nimate takšnega originalnega sončnega nastavka, pa lahko na vsaka korekcijska očala nadenemo univerzalni sončni klip. Cena takšnega univerzalnega nastavka s polariziranimi sončnimi stekli znaša 35 eur, kar predstavlja tudi najugodnejšo opcijo polariziranih sončnih stekel.

Kako izgleda pogled brez in kako s polariziranim steklom?

Prva slika prikazuje pogled Z, druga pa BREZ polariziranih očalnih leč ...

Polarizacijska očala - z dioptrijo

Kaj druga reči kot: "Razlika je očitna, mar ne!?"

S klikom na fotografijo prikaza lahko dostopite kar do izdelka polariziranih sončnih stekel, ki jih v spletni trgovini Vsezaoči.si ponujajo z dioptrijo ali brez.

Vgradnja je možna v večino novih modelov iz spletne trgovine Vsezaoci.si ter po predhodnem dogovoru tudi v vaša, obstoječa sončna očala.

Kakšne so prednosti polariziranih stekel pri očalih za ribolov?

Da boste pa ob vsem tem vedeli tudi nekaj malega o tehničnih lastnostih teh očal, pa si poglejmo še kakšne so kaj prednosti polariziranih stekel pri očalih za ribolov.

Prednosti polariziranih stekel je namreč kar nekaj, naštejmo pa najpomembnejše. Polarizacija namreč:

  • odpravi bleščanje,
  • nudi 100% UVA in UVB zaščito,
  • izreden kontrast
  • in obstojnost barv.

Torej, več kot očitno je, da so to vse tiste lastnosti, ki so nujno potrebne za vsakogar od nas in ne samo za ribiče..

Zaključek

Pri vsem tem, kar smo do sedaj prebrali, se moramo ribiči (in ostali športniki) zavedati, kako pomembna je zaščita naših oči, saj se bomo samo ob dobri zaščiti lahko dlje časa posvečali ribolovu in užitkom v naravi.

Zdaj, ko vemo kako oči zaščititi, bo to še toliko lažje in uspeh ob vodi bo zagotovljen.

Zatorej, vzemite ribiško palico v roke in pojdite do najbližjega jezera, reke ali ribnika in UŽIVAJTE. Ter seveda, ne pozabite na zaščito oči. Le-te imamo samo ene!

Affiliate Disclaimer:

Slo-fishing is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to Amazon. We also participates in eBay Partner Network, FishingBooker, ClickBank and Teespring affiliate programs. We are compensated for referring traffic and business to these companies.