Polarizacijska očala za ribolov - katera izbrati?

Ribiči potrebujemo pri svoji dejavnosti oz. hobiju zelo dober vid. Vid pa nam velikokrat zastira sonce. Vsakodnevno soočanje s sončnimi žarki, ki se odbijajo od vode in bodejo v oči predstavljajo velik nezaželjen problem, saj nas nenehno moti svetloba zaradi katere ne moremo natančno spremljati svojih ribiških palic.

Pri ribolovu je pomemben dober vid, hkrati pa dobra zaščita oči. O očalih primernih za šport in še posebej ribolov, smo se razpisali skupaj s strokovno usposobljeno ekipo, ki upravlja z največjo spletno optiko v Sloveniji − www.vsezaoci.si.

Polarizacijska očala za ribolov - kakšna je ponudba?

Ponudba sončnih in športnih očal za ribolov na spletni strani Vsezaoči.si je namreč še posebej pestra, tukaj najdete vse optične pripomočke, kot so korekcijska očala, kontaktne leče, tekočine za kontaktne leče, sončna očala, športna očala idr., skratka vse, kar vam lahko koristi pri ribolovu.

Očala za ribolov, vsezaoci

Dandanes je na voljo veliko raznovrstnih sončnih očal, ki pa so lahko hkrati tudi korekcijska očala; se pravi sončna in korekcijska očala v enem. Tu so v ponudbi variante s sončnimi klipi, ki jih ob potrebi izredno lahko in priročno nataknemo čez korekcijska očala. Cene takšnih korekcijskih okvirjev skupaj s sončnim nastavkom se gibljejo od 109 eur, cena samega nastavka pa znaša 35 eur.

Za ribolov in ostale vodne športe so pa najprimernejša polarizacijska očala, ki odbijajo nevarne UV-žarke in blokirajo bleščanje od vodne gladine. S temi očali lahko ribiči nemoteno opazujemo ribnike, jezera, reke ipd., brez da bi nas motilo bleščanje. Zelo dobre modele s polariziranimi stekli nudijo proizvajalci Adidas, Bolle, Ray-Ban, Polaroid,... Te najdemo na spletnih poličkah www.vsezaoci.si.

Kako izgleda pogled brez polarizacijskega stekla in kako s polarizacijskim steklom?

Očala za ribolov 3

Polarizacija dejansko pomeni zatemnjeno optično steklo. Steklo je lahko zatemnjeno v različnih barvah (zelena, rjava, siva,...). Polarizacijska stekla so dobavljiva tudi z dioptrijo. Polarizacija stekel je predvsem pomembna za vse, ki veliko časa prebijejo na prostem in so izpostavljeni UV-žarkom.

Kakšne so prednosti polarizacijskih stekel pri očalih za ribolov?

- preprečuje bleščanje,
- 100% UVA in UVB zaščita,
- izreden kontrast,
- obstojnost barve.

Ribiči se moramo zavedati, kako pomembna je zaščita oči, saj se bomo samo ob dobri zaščiti oči lahko dlje časa posvečali ribolovu in užitkom v naravi. Zdaj, ko vemo kako, bo to še toliko lažje ... Uspeh bo zagotovljen.

Očala za ribolov 4

Base camp for fishing enthusiasts.