Gramoznica Hoče - vložili krape 25kg

Gramoznica Hoče – za vse tiste, ki je ne poznate, je to voda, ki se nahaja v neposredni bližini Maribora. Ker se voda napaja iz podtalnice, je le-ta izjmeno čista, a tudi hladna. Možnosti za ribolov je kar nekaj, med drugim tudi na zelo zanimiv način – pod mostom, kjer se ribiči lahko skrijejo v primeru slabega vremena.

Gramoznica Hoče
Ker se je zadnja leta govorilo, da je v vodi izredno malo število krapov, so se pred začetkom letošnje glavne ribiške sezone odločili, da bodo v vodo vložili dodatne 3 tone rib in sicer smuča, krapa, amurja in celo nekaj ščuke. Glavni povdarek so dali na vlaganju krapa in amurja, ter so tako v vodo vložili:

KRAP – 1,5 tone (10 komadov nad 25kg)
AMUR – 1 tona (10 komadov nad 20kg)
SOM - 0,5 tone

Na vodi je še vedno dovoljen ribolov na naslednje načine – talni ribolov, beličarjenje in vijačenje, ker pa so v preteklih letih mnogi govorili, da so cene ribiških dovlilnic nekoliko previsoke, so se za leto 2014 odločili, da od 1.4.2014 naprej spustijo cene in tako po novem znašajo 5€ za dnevno in 5€ za nočno, v kolikor vzamete celodnevno, je cena karte 8€ na dan, če pa vzamete tedensko karto pa znaša le-ta vsega 30€.

28 NASVETOV KAKO POSTATI BOLJŠI RIBIČ

Ribiški vodič za uspešen ribolov - zanimivi in kvalitetni nasveti zbrani na enem mestu. Z njim boste pridobili pozitivnie poglede na naravo, ribe in ribolov.

>> PRENESI KNJIGO BREZPLAČNO >>


S temi novostmi se je Gramoznica Hoče še dodatno prikupila ribičem, ki so že sedaj z velikim veseljem hodili na ribolov v to vodo, z letošnjim letom, pa bo voda verjetno še veliko bolj zanimiva. Vsem, ki se boste odpravili tja na ribolov želimo dober prijem!

EDIT: Prispevek "Gramoznica Hoče - vložili krape nad 25kg" je bil zapisan na dan 1.4.2014 in je bil sestavljen kot prvo-aprilska šala! Vsi podatki v prispevku so izmišljeni in ne držijo! Hvala za razumevanje in veliko dobre volje in velikih rib vam želimo!

Base camp for fishing enthusiasts.