Ribolov - odlično zdravilo proti stresu

Ribolov - odlično zdravilo proti stresu

Ribolov je odlično zdravilo proti stresu – se sprašujete kako in zakaj?

Z današnjim načinom življenja, kjer ljudje ves čas hitijo in doživljajo neprijetne situacije, je stres postal del našega vsakdana.

Poznamo tisti t.i. pozitivni stres, ki nas v določenem trenutku v nekaj prisili, da tisto situacijo v kateri smo se znašli dobro obdelamo (npr. kakšen športni dogodek, učenje za izpit v šoli ali kaj podobnega).

Poznamo pa tudi stres, ki se ponavlja (recimo vsakodnevna slaba situacija na delovnem mestu) in ravno takšen stres je najhujši in vodi v bolezen.

Zakaj torej ne bi naredili nekaj zase, da bi bili bolj zdravi? Berite naprej ...

28 NASVETOV KAKO POSTATI BOLJŠI RIBIČ

Ribiški vodič za uspešen ribolov - zanimivi in kvalitetni nasveti zbrani na enem mestu. Z njim boste pridobili pozitivnie poglede na naravo, ribe in ribolov.

Knjiga o ribolovu - šarana i ostale ribe
Prišlo je do napake. Poizkusite znova.
Hvala. V roku 24-ur prejmeš e-knjigo na email.

Kako se torej obvarovati pred stresom? Z ribolovom ...

Ko torej pri sebi opazite znake nespečnosti, težave pri prebavi, bolečine v telesu, glavobol in še nekatere druge znake, ki prihajajo iz notranjosti telesa (tesnoba, jeza in drugo) ...

... potem se z vami nekaj očitno dogaja in boste morali poiskati neko rešitev. Kakšno?

Če se zamislite, da smo ljudje tisočletja bili povezani z naravo in smo iz nje dobivali hrano, obleko, orodje in druge stvari in da je danes vse bistveno drugače, potem je najbolje, da rešitev poiščete v »naših koreninah«, torej naravi.


 

Možnosti za odpravo stresa v naravi imate kar nekaj – na primer lahko se odpravite v hribe, lahko se odpravite na kolesarjenje, ali pa se odločite za šport, ki združuje adrenalin, razmišljanje, naravo in preživetje v naravi – to je ribolov.

Ko se boste odpravili za kakšen ribnik, jezero, reko ali morje in se boste odločili, da tam preživite kakšno uro, dan ali dva, mogoče celo cel teden, potem je najbolje, da pustite doma vse zadeve modernega sveta, kot so recimo telefon, radio, računalnik in druge zadeve.

Ter se prepustite samo naravi, samo ptičjemu petju, samo ribam in razmišljanju, kako boste ribo prelisičili in jo ujeli na trnek, ter spravili iz vode.

Številke raziskave, ki so jih delali na ameriških univerzah so pokazale, da ribolov občutno vpliva na razpoloženje ljudi, na premagovanje stresa in na boljše počutje.

Zato je seveda to odlična priložnost, da za kak dan ali dva pozabite na težave, ki jih imate na delovnem mestu, ali kje drugje in se prepustite naravi, ki vam bo sigurno dala novih moči in novega zagona, da boste ponovno razmišljali sveže in lahko uživali v stvareh, ki jih počnete v vsakdanjem življenju.


 

Zaključek

Torej, da bi ostali zdravi, je potrebno, da nekaj naredite zase ...

Lahko se prehranjujete zdravo, lahko bolje in več spite ali pa preprosto vzamete palico v roko, pojdete ob kakšno vodo in uživate.

Ja, lahko je zelo enostavno in precej učinkovito pri preganjanju stresa in drugih težav!

Learn From Us and Catch More Fish [... x

Affiliate Disclaimer:

Slo-fishing is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to Amazon.