Ribiška hrana Imperial Baits

Leta 2004  je Max Nollert ustanovil podjetje Imperial Baits za namenom, da kraparjem ponudi kvalitetno hrano za krape. Z poznavanjem določenih sestavin in z pravim razmerjem mu je to tudi dokončno uspelo saj je na tržišče poslal izjemne serije bojlov, kateri so zasluženi za ujem veliko kapitalnih krapov po svetu. Poudarek na boilih so vodotopne snovi katere krap odlično zazna tako v topli kakor tudi v hladni vodi. Same sestavine so zares skrbno izbrane in najvišje kvalitete tako, da  jih krap enostavno obožuje. Tudi na slovenskih vodah se je boila izkazala za več kot odlično naj samo omenim, da je bil prvi krap, nad 30kg ki je bil ujet v Sloveniji, ujeta prav na boilie Imperial baits

Ribiska-hrana-oprema-trgovina-imperial-baits-1
Carptrack Ready made boilie

Naj vam najprej predstavim serijo »ready made« bojlov. Sama »ready made« serija je narejena iz enakega mixa kakor ga lahko kupimo in iz istih svežih sestavin. Mixi vsebujejo  različne zelo kvalitetne ribje moke, čiste jetrne moke, vodotopno ovčje mleko, legendarni robin red razna eterična olja( indijski črni poper,tangerine), NHDC, GLM,…. In te sveže sestavine in dodatki naredijo te bojle tako izjemne. V serijo »ready made« spadajo: carptrack fish,  Carptrack birdfood banana, Carptrack monster-liver, Carptrack strawberry-elite, Carptrack monster- paradise, Carptrack osmotic spice, Carptrack explosive stickmix, Carptrack elite in Carptrack worm up. Naj povem da so vse boile primerne tudi za lov v hladnejših mesecih nekatere pa so tudi v Cold water seriji in to so boile katere v hladni vodi še bolj oddajajo topne snovi. V to serijo spadajo  Carptrack Monster-paradise, Carptrack Monster-liver ter Carptrack Explosiv stickmix.  Vse bojle so na voljo v večih dimenzijah od 16mm do 24mm. Pakirane pa so v vrečah po 1kg, 2kg ter po 5kg. V letošnjem letu,  pa je na voljo tudi cenovno izredno ugodna možnost 8kg boilov v iBoxu.

Ribiska-hrana-oprema-trgovina-imperial-baits-2
IB Uncle bait- The boilie

Je nova serija bojlov katera je cenovno ugodnejša vendar pa je še vedno narejena iz kvalitetnih mok in additivov. Bojla je sladka in neverjetnega vonja. Vsebuje Laktabulmin in Jajcni albumin Zato je bojla trša in odpornejša proti rakom ter beli ribi. Bojla je 100% okrogla zato je zelo primerna za kobriranje. Njena prednost pa je tudi barva kar daje bojli piko na i in zato ga krapi zlahka opazijo.

Ribiska-hrana-oprema-trgovina-imperial-baits-2-1
Carptrack mix

Kot sem že omenil ni kakovostne boilie brez kakovostnega mixa in prav to nam Imperial Baits ponuja. Kvaliteten mix, kateri odlično oddaja vodotopne snovi in privabi krape na lovno mesto in jih tam tudi zadrži. Sam mix je sestavljen kot sem že zgoraj omenil iz kvalitetnih mok in dodatkov, ki jih bom opisal malo kasneje. Naj omenim, da ima mix odlično strukturo in se zelo lepo rola, in prav tako gre z lahka čez pištolo delo z njim pa je res enostavno. Prav tako pa Max ni pozabil na nas ko si boile rolamo sami namreč tako kot pri  »ready made« boilah  je tudi tu poskrbel, da imamo cold water serijo. V to serijo spada carptrack monstr-liver mix. Mixi so pakirani v vrečah po 5kg. Da pa si rolanje doma še dodatno olajšamo, je na voljo BPS-boilie protector spray, ki kot že omenjeno olajša rolanje in obenem zaščiti boile pri kuhanju.

Ribiska-hrana-oprema-trgovina-imperial-baits-3
Carptrack Fish mix

Z tremi različnimi kvalitetnimi LT ribjimi mokami ter dodatkom robin reada in super reda ter vodotopnim beljakovinskim koncentratom(Proteinkoncentrat) je Maxu uspel edinstveni mix s katerim se težko primerja kateri koli na trgu. Ta uspešen mix je edinstven na trgu in s pomočjo te neverjetne mešanice je bilo ujetih nemalo kapitalnih krapov po svetu kot tudi pri nas. Dodal bi še, da se je glede na moje izkušnje in izkušnje prijateljev Fish boila pokazala za eno izmed najbolj vsestranskih.

Ribiska-hrana-oprema-trgovina-imperial-baits-4
Carptrack Monstr-liver mix

Odličen mix katerega tako rad uporabljam tudi sam. Odlična mešanica 50% moster mixa ter 50% liver mixa naredi mix izjemen. Zelo loven mix skozi celo leto (cold water serija) z dodatkom Carptrack liquda ter aromo Carptrack Frankfurt saussage in dodatkom Black pepper eteričnega olja je boila neverjetno atraktivna za krapa in jo pobere še tako izbirčen krap.

Ribiska-hrana-oprema-trgovina-imperial-baits-5
Carptrack Birdfood banana mix

Edinstven bananin okus z odlično bananino aromo in skoraj 100% vodotopnim ovčjim mlekom ter za sladek priokus mixu dodan NHDC, naredi boilo pravo poslastico za krape. Ni  pomembno ali jo boste uporabili na jezeru ali na reki, ali na daljši ali na krajši rok boila bo vedno ribi dala pomemben energijski prispevek, obenem pa bila izredno atraktivna.

Ribiska-hrana-oprema-trgovina-imperial-baits-6
Carptrack Osmotic spice mix

Nenavadni spice mix narejen na osnovi principa osmoze ter z dodano visoko atraktivno ter vodotopno moko, kot tudi z uporabo specialne formule (vlaknasta mreža) nam zagotovi, da boila ne glede na letni čas da vse od sebe. Saj takoj ko boila pade v vodo začne oddajati vodotopne snovi globoko iz nje in je garancija za uspeh. Še opozorilo, da v poletnih meseceih zaradi izjemne vodotopnosti na lasu ostane le nekaj ur.

Ribiska-hrana-oprema-trgovina-imperial-baits-7
Carptrack Elite mix

Mix grajen na odlični Carptrack ribji moki z dodatkom vodotopnih elementov kot sta aditiva Carptrack Inp ter Glm(green lipped mussel), tega je kar 5% posebno vlogo v mixu pa tudi odigra vodotopen protein koncentrat ki mixu zagotovi zadostno količino vodotopnih snovi. Ta mix priporočamo, kjer so vode pod velikim ribolovnim pritiskom in kjer hočemo ribi ponuditi nekaj novega.

Ribiska-hrana-oprema-trgovina-imperial-baits-8
Carptrack Elit Strawberry

Elite Strawberry mix je kot že ime pove osnovan na Carptrack Elite miksu, in vsebuje vodotopne  naravne atraktorje kot so: Carptrack InP, Carptrack GLM, Carptrack proteinkoncentrat. Dodali smo tudi neverjetni Carptrack Strawberry Power Powder in le z 0,15% tega dodatka mixu dodali posebno noto.

Ribiska-hrana-oprema-trgovina-imperial-baits-9
Carptrack Explosiv Stickmix

Sladek mix  katerega krapi naravnost obožujejo. Dodatki kot so vitamelo, polnomastni betain, GLM, NHDC, Carptrack inP in Carptrack protein koncentrat naredijo mix izjemen. Dodan je tudi liqud amino ter semena konoplje. Uporabo mixa priporočamo skozi celo leto uporabimo pa ga lahko  tudi  kot pva polnilo ali grundbait.

Ribiska-hrana-oprema-trgovina-imperial-baits-10
Carptrack Monster paradise

V osnovi je to slaven Carptrack Monster Mix, ki pa je seveda dodelan, tako da na koncu dobi začimbno noto. Boila tako ni nasitna in je uporaba postala bolj vsestranska. Vsebuje tudi 5% madžarske paprike, 5% španskega popra (Haith's, podoben produkt je Robin Red, le da je manj pekoč), 2% azijskega česna v prahu ter NHDC. Gotove boile so zrolane z dodatkom  5-7ml/kg  Carptrack Bloodworm arome in 1ml/kg eteričnega olja česna. Kombinacija teh sestavin in atraktorjev, je zaslužna, da je boila atraktivna isti hip kot pade v vodo, in atraktorje oddaja še dolgo časa. Max se rad pohvali, da je to najmočnejši boili na svetu. Zakaj? Zato ker v vodi boila izredno dolgo časa ostane atraktivna, kljub temu da ves čas oddaja ogromno atraktorjev. Voda okoli boile postane zelena.

Ribiska-hrana-oprema-trgovina-imperial-baits-11
Carptrack Worm up

Worm up mix ima največji poudarek na naravnih atraktorjih. Velik delež predstavljajo mlete ličinke, moke alg, rakova moka pa tudi razne začimbe. Dodan je tudi eterično olje oriental spice ter aroma  worm. Mix je loven skozi celo leto in glede nato, da je mix na tržišču malo časa je premamil že kar nekaj kapitalnih rib.

Ribiska-hrana-oprema-trgovina-imperial-baits-12
Carptrack aditivi

Najprej da razjasnimo kaj to so. To so dodatki za izdelavo boilov  in dodatki za zunanjo obdelavo različne vabe. Sami vabi in mixu povečajo kvaliteto in atraktivnost. So v tekoči in praškasti obliki. Odlično so se izkazali kot dodatek pva polnilom. Načinov uporabe pa je kar nekaj več si preberite na naši spletni strani.

Ribiska-hrana-oprema-trgovina-imperial-baits-13
Ribiška Trgovina Carpio

Trgovina Carpio je z vami že 7 leto.  Kljub temu, da je specializirana predvsem za področje krapolova, lahko v trgovini najdemo tudi vrhunske produkte za ribolov roparic in morski ribolov. Lastnik Aljoša, verjame samo v kvaliteto in tako sebi, kot svojim strankam privošči le najboljše. Zato se v njegovi trgovini najdejo predvsem produkti najvišje kakovosti npr. Fox, Korda, Imperial Baits, Mainline, Sticky Baits, Matrix, Century, Guru, Starfish,... Za vse tiste, ki se izdelave boilijev lotevate sami doma, je od lanskega leta na voljo odlična serija Carpio Creations mok in olj.  Za vsa vprašanja je vedno na voljo in lahko z svojo ekipo nudi strokovno pomoč na visokem nivoju predvsem na področju krapolova. Sam pa v zadnjih letih ogromno prakticira morski ribolov in si tako nabira zlata vredne izkušnje, ki jih z veseljem vedno deli z vami. Zato v zadnjih letih lahko na policah najdete tudi produkte svetovno znanih firm kot so Sebile, Abu Garcia, Mitchell, Penn, Berkley...

Ribiska-hrana-oprema-trgovina-imperial-baits-14
Lp in dober prijem!
Carpio

Carpio d.o.o.
Zapuška 110
1000, Ljubljana
Slovenija
mobitel: +386 51 670 370
e-mail.: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
http://www.carpio.si/

Base camp for fishing enthusiasts.