Ribiška trgovina Maribor – katera je najboljša?

Ribiška trgovina Maribor

Kaj menite - katera je najboljša ribiška trgovina v Mariboru?

Izbrati ali določiti najboljšo je precej težko, saj je od vsakega posameznika odvisno, kaj je za njega pomembno, ko nakupuje izdelke, kot je recimo kvalitetna in cenovno ugodna ribiška oprema.

Tako na primer nekateri kupci opazijo, da so v nekaterih od trgovin prodajalci mladi in prijazni, spet drugje so prodajalci nekoliko starejši, polni izkušenj, a pozabijo na odnos do strank in jih to moti.

V naslednjem koraku je pomembna tudi ponudba v trgovinah – različne blagovne znamke, različna kvaliteta izdelkov in na koncu koncev tudi cene, ki se lahko od trgovine do trgovine razlikujejo in vplivajo na to, kam se bomo v teh kriznih časih še vračali.

Če razmišljamo naprej, je vsekakor za vsakega kupca, pa naj si bo to pri nakupu ribiške opreme ali česa drugega, pomembno to, kje se trgovina nahaja, kakšen je dostop do nje, ali ima parkirišče in koliko časa bo potrebnega, da se sploh pripeljemo do nje – torej njena lokacija.

In še za konec, ko se svet interneta in nakupovanja tako močno razvija, je vsekakor pomembna tudi spletna ribiška trgovina, ki jo te prodajalne imajo ...

Kako hitro je pošiljanje, kako ažurne so cene in zaloge, ki so objavljene na spletni strani, kakšni so pogoji pošiljanja in na koncu koncev tudi, kakšna je odzivnost, če se na določeno trgovino obrnemo s vprašanjem preko elektronske pošte ali telefona.

Vse to in še mnogo več je odvisno od tega, katera ribiška trgovina je najboljša za vas in v kateri boste nakupovali ribiške palice, role, hrano in mnogo drugo ribiško opremo, ki jih NUJNO potrebujete za ribolov.

V nadaljevanju bomo tako pod drobnogled vzeli tri najbolj iskane, obiskane in omenjane ribiške trgovine v Mariboru in to so ribiška trgovina Trofeja, Som in Blinker šport (beri: ta zadnja se je žal že zaprla).

Vsako od trgovin bomo ocenjevali najprej z oceno od 1 do 5, kjer 1 pomeni najslabše, 5 pa najbolje, kasneje bomo pa našo oceno še obrazložili.

Seveda so vse ocene in mnenja zgolj plod naših izkušenj in odzivov na ribiških forumih – v kolikor je katera od trgovin prejela slabo oceno na katerem področju jim je to lahko le spodbuda, da se na tem področju popravijo, izboljšajo in naredijo nekaj za povečanje prodaje.

28 NASVETOV KAKO POSTATI BOLJŠI RIBIČ

Ribiški vodič za uspešen ribolov - zanimivi in kvalitetni nasveti zbrani na enem mestu. Z njim boste pridobili pozitivne poglede na naravo, ribe in ribolov.

Knjiga o ribolovu - šarana i ostale ribe

RIBIŠKA TRGOVINA MARIBOR – TROFEJA:

ODNOS DO STRANK (4/5): V kolikor ste kdaj nakupovali v ribiški trgovini Trofeja ste sigurno opazili, da je trgovina pogosto polna s strankami in vedno je bilo moč opaziti, da so strankam z veseljem pomagali, če je kdo potreboval kakšno pomoč, ti nasveti so pa zmerom bili strokovni in izčrpni.

Lastnik trgovine je mlad fant, a kljub temu poln izkušenj in znanja – sodeloval je namreč že na mnogih ribiških tekmovanjih, ter nabiral ribiške izkušnje, ki jih z veseljem deli s strankami v svoji trgovini.

Zraven že tako dobrih cen, so prodajalci v trgovini kdaj pripravljeni kakšno ceno še nekoliko spustiti v obliki dodatnega popusta, kar vsakega kupca še dodatno razveseli.

Odnos do strank je na kratko povedano zelo dober in si lahko le želimo, da takšen tudi ostane.

ZALOŽENOST (4/5): Pred leti smo bili vajeni, da se je ribiška trgovina Trofeja nahajala skoraj v centru mesta Maribor, kjer so imeli nekoliko manjše prostore in se je veliko krat roba valjala tudi po tleh, da je gibanje po trgovini bilo oteženo.

Z novo trgovino, ki je sedaj precej večja od tiste stare so rešili tudi ta problem in vso robo, ki je prej bila tudi po tleh so vzorno spravili na police in jo še dodatno dopolnili.

V trgovini lahko tako sedaj najdete ogromne količine ribiških palic, rol, ribiške hrane in vab, opreme za kraparijo in še mnogo več, kar pa je najpomembneje, v trgovini lahko izbirate med mnogimi različnimi svetovno priznanimi blagovnimi znamkami in tudi tistimi majn poznanimi, ki so nekoliko cenejše in bolj dostopne.

Založenost trgovine je torej zelo dobra, v njej najdete vse kar potrebujete za ribolov.

LOKACIJA (5/5): Kot smo že omenili, se je ribiška trgovina Trofeja pred kratkim preselila in se tako sedaj nahajajo na Valvasorjevi ulici 19, Maribor.

Trgovina je praktično še vedno v centru mesta, saj je od tako poznanega starega jedra in starega mosta oddaljena vsega dobrih 5 minut in jo je zelo enostavno poiskati.

Trgovina se nahaja praktično takoj ob cesti in jo je zelo enostavno opaziti, kar pa je najpomembneje, trgovina ima tudi svoje parkirne prostore, ki so popolnoma brezplačni za njihove stranke in kjer je vedno dovolj prostora za parkiranje. Lokacija je torej odlična, tako da je dostop do trgovine in nakupovanje v njej zelo enostavno.

SPLETNA TRGOVINA (3/5): Ker se današnja prodaja vedno bolj usmerja na internet, se seveda že vrsto let tam nahaja tudi ribiška trgovina Trofeja. V zadnjem času so ribiško trgovino kar precej prenavljali in potrebno je priznati, da so jo v veliki meri konkretno izboljšali – izgled trgovine je sedaj res ličen.

Če se pa dotaknemo še funkcionalnosti trgovine, pa mnoge zmoti predvsem podatek o zalogi, kateri mnogo krat ni ažuren in ni povezan s sistemom v trgovini – tako se zna recimo zgoditi, da gledate izdelek na spletni trgovini, kjer piše, da je na zalogi, pridete v fizično trgovino in tam izdelka nimajo – to lahko pri mnogih kupcih povzroči slabo voljo, saj so si tako naredili stroške s prevozom, a na koncu izdelka niso mogli kupiti.

V drugi vrsti pa je trgovina dobro založena z artikli, slikami, opisi in cenami, kar je precej pohvalno, kot tudi to, da kupcem omogočajo različne načine plačila (beri: med drugim tudi Paypal, ki ga mnogi nimajo) in po novem tudi pošiljanje k našim sosedom na Hrvaško. Skupna ocena spletne ribiške trgovine Trofeja je torej dobra, saj je na njej še nekaj stvari, ki bi jih lahko popravili.

ZAKLJUČEK (4/5):  Ribiška trgovina Trofeja si je tako prislužila oceno zelo dobro, saj lahko ponudijo svojim strankam mnogo, a še vedno je dovolj prostora, da se lahko še izboljšajo.

RIBIŠKA TRGOVINA MARIBOR – SOM:

ODNOS DO STRANK (4/5): V kolikor ste kdaj obiskali ribiško trgovino Som (trgovina se imenuje po poznani ribi som, o kateri lahko več preberete TUKAJ), ki se nahaja v Sv. Trojici pri Lenartu, potem dobro veste, da se tam nahaja res mlada ekipa.

Lastnik ribiške trgovine je fant, ki je sodeloval na mnogih svetovnih ribiških tekmovanjih in pobral marsikatero nagrado in prav vso to znanje in izkušnje z veseljem deli s svojimi kupci.

Zatorej, če se boste kdaj oglasili v trgovini Som in ne boste natančno vedeli kaj potrebujete, kaj želite in kaj iščete, boste tam sigurno dobili nasvet pravega strokovnjaka iz sveta ribolova. Nič koliko krat se je že zgodilo, da so obiskovalci imeli vprašanja, kot so na primer: »Kako se pa to zaveže?« in lastnik trgovine jim je z veseljem vse demonstriral in sestavil pribor na vrhunski način.

Ker je trgovina ob določenih dnevih precej obiskana, je potrebno na kakšno komunikacijo s prodajalcem kdaj tudi malce počakati, a verjemite, se sigurno splača in prav zaradi tega je ribiška trgovina Som pri odnosu do strank prejela zelo dobro oceno.

ZALOŽENOST (4/5): Če ste še pred kakšnim letom ali dvema obiskali Sv- Trojico pri Lenartu in ste želeli nakupovati v njej, ste morali (malce karikirano povedano) s seboj imeti kakšno čelado, saj je trgovina bila tako majhna in založena do vrha, da se vam je kaj hitro znalo zgoditi, da vam kaj pade na glavo.

A tudi to so rešili – zraven stare trgovine se je postavila nova, veliko večja, ki vam sedaj ponuja možnost normalnega sprehoda po trgovini in ogledovanja mnogih bolj ali manj priznanih svetovnih ribiških blagovnih znamk.

Match in float palice, kraparske palice, štek palice, ribiška hrana in mnoge druge zadeve boste našli pri njih, zraven vsega, pa bodo tudi cene sprejemljive in na nivoju. Ravno iz vseh teh razlogov si je trgovina Som prislužila za založenost oceno zelo dobro.

LOKACIJA (2/5): Ko govorimo o ribiških trgovinah v Mariboru, vedno znova zraven uvrščamo tudi trgovino Som, pa čeprav le ta ni niti v centru, niti v bližnji okolici Maribora, ampak celo v Sv. Trojici pri Lenartu, kar pa je kar precej kilometrov iz Maribora.

Do njih vas bo sicer pripeljala avtocesta (v kolikor imate vinjeto), ali pa se do njih odpeljete po stari cesti skozi Lenart. Trgovina se nahaja v neposredni bližini jezera Sv. Trojica in jo boste vsekakor zelo hitro opazili, ko se boste nahajali v njeni bližini.

Če že pot do njih ni enostavna, pa je vsaj za parkiranje poskrbljeno – prostora okoli trgovine je ogromno, tako da boste lahko tam brezplačno parkirali in pri njih v miru nakupovali kolikor vam je volje.

Če potegnemo vse skupaj pod črto, je žal oddaljenost trgovine precej velik »hendikep« in iz tega razloga si je ribiška trgovina Som prislužila oceno za lokacijo le zadostno.

SPLETNA TRGOVINA (2/5): Če boste obiskali spletno ribiško trgovino Som, boste opazili, da le-ta zgleda, kot da bi jo postavili pred desetimi leti, ko ljudje še niso poznali in obvladali dizajna. In na koncu koncev je res tako – njihova spletna trgovina je že precej stara in temu primerne so tudi funkcionalnosti na njej.

Zaloga in ostali podatki na spletni strani so precej neažurni, kar vas lahko pripelje do tega, da boste na spletni strani gledali nek produkt, ali ga celo naročili in ga ali ne bodo imeli v trgovini (če se boste nato oglasili pri njih), ali pa ga boste čakali, da ga naročijo in prejmejo iz tujine – vse to sigurno vpliva na zadovoljstvo kupcev.

Ena izmed redkih dobrih in zanimivih stvari njihovega spleta je ta, da lahko pri njih preberete kar nekaj dobrih in zanimivih člankov, reportaž in poročanj na temo ribolova, ter se tako mnogo naučite o tem prelepem športu. Če torej potegnemo črto pod vse skupaj, je spletna ribiška trgovina Som prejela oceno le zadostno.

ZAKLJUČEK (3/5): Zaključek je torej lahko skupno gledano dober – imajo odlične zaposlene v trgovini, ki vam bodo vedno znali pomagati, pri izbiri njihove raznolike robe, a kljub temu jih lokacija in spletna trgovina malce »tepeta«, da bi si prislužili nekoliko boljšo skupno oceno.

RIBIŠKA TRGOVINA MARIBOR – BLINKER ŠPORT

UPDATE: TRGOVINA VEČ NE OBSTAJA!!!

ODNOS DO STRANK (2/5): Pred časom sem v ribiško trgovino Blinker šport kar precej zahajal, a danes žal temu ni tako. Najprej sem mislil, da imajo fantje le slab dan, a pridem naslednjič in me v trgovini, ki ni ravno ogromna, kot kak Mercator center, nihče niti pogledal ni, kaj šele vprašal, če mi lahko pomaga.

Ko sem po nekaj obiskih enkrat le uspel dobiti nekaj pomoči, je bil moj občutek takšen, kot da jim je edini interes ta, da ti želijo nekaj prodati in se te čim hitreje rešiti – žal nisem edini takšnega mnenja, saj je enakih mnenj, na ribiškem forumu Slo-fishing kar mnogo.

Tudi, če jih boste povprašali zakaj prihaja do razhajanj v cenah pri njih in v kakšni drugi trgovini, boste dobili zelo odrezav odgovor – vsaj tako se je meni zgodilo in precej lahkotno so me napotili iz trgovine, da naj izdelek poiščem drugje, kjer je cenejši. Zaradi vseh teh mojih slabih izkušenj in slabih izkušenj ostalih članov našega foruma, si je ribiška trgovina Blinker šport zaslužila oceno zadostno (Se sprašujete zakaj ne nezadostno? Zato, ker se je tu in tam le našel kdo, ki je s fanti in odnosom v trgovini bil zadovoljen).

ZALOŽENOST (4/5): Redke so trgovine v Mariboru, ki ne bi bile dobro založene in prav tako je tudi v ribiški trgovini Blinker šport.

Pri njih boste tako našli vse od drobnega ribiškega pribora, kot so recimo plovci, trnki, tehtnice, torbe in ostalo, ter vse tja do večjih zadev, kot so na primer ribiške palice in role za ribolov  nekaj sto evrov, šotore, ležalnike in druge zadeve za kraparijo in druge tehnike ribolova.

Če se ustavimo še pri cenah – vse preveč krat se zdi, da imajo cene nastavljene na evropski ravni, torej nekoliko višje, kot ostala konkurenca v Sloveniji, a v cenovno politiko pri njih se ne bomo vmešavali, saj ima na koncu koncev vsak sam možnost izbire, kje in po kakšnih cenah bo kupoval.

Zaradi vsega zapisanega si je torej ribiška trgovine Blinker Šport prislužila oceno za založenost zelo dobro.

LOKACIJA (4/5): Ko govorimo o ribiških trgovinah v Mariboru, bodo zmeraj dobile najvišje ocene tiste, ki se dejansko tudi nahajajo v Mariboru in ne njegovi okolici in natanko tako je s trgovino Blinker šport.

Trgovina se nahaja v blokovskem naselju Nova vas, do koder se lahko pripeljete po cesti brez težav – res je, da v kolikor ne veste natančno kje se nahajajo, da jih boste mogli malce poiskati, a tukaj vam je lahko v veliko pomoč tudi kakšna navigacijska naprava in vpis ulice v njo (Prušnikova ulica 40, Maribor).

Prostora za parkiranje v okolici trgovine je ogromno, saj imate na izbiro stanovanjsko parkirišče, kjer je zmeraj ogromno prostih parkirnih mest.

Prav iz vseh teh razlogov, si je ribiška trgovina Blinker šport prislužila oceno za lokacijo zelo dobro.

SPLETNA TRGOVINA (3/5): Spletna ribiška trgovina Blinker šport je mnoga leta že enakega in ne kaj preveč atraktivnega izgleda.

Na njej sicer lahko na precej enostaven način najdete vse možne izdelke, ki si jih zamislite, a je naročanje pri njih kar precej drago (poštnina). Trenutno vam omogočajo brezplačno naročanje blaga, če je vrednost naročila višja od 100€ - tak znesek pa spet ni tako majhen, če pomislimo, da je ribolov sestavljen iz mnogih drobnarij, v Sloveniji pa se nahaja vedno več ljudi, ki nimajo denarja za kruh, kaj šele za drago ribiško opremo.

Ponudba na strani je torej pozitivna, a so cene dostave, skromna možnost plačila (ob prevzemu), izgled strani in še nekaj drugih dejavnikov vplivali na oceno, ki je zgolj dobra za spletno ribiško trgovino Blinker šport.

ZAKLJUČEK (3/5): Če torej strnemo misli – kakšno prijazno informacijo in nasvet v sami trgovini Blinker šport bo torej težko dobiti, a boste zato imeli toliko več časa brskati po njihovi široki ponudbi, ki jo boste našli na zanimivi, a malce skriti lokaciji – skupna ocena ribiške trgovine je torej dobro, vse ostalo pa precenite sami, ali boste pri njih nakupovali, ali ne.

Katera ribiška trgovina je torej najboljša?

Če torej naredimo kratek povzetek – večina boljših ribiških trgovin vam bo v Mariboru ponudila zelo širok izbor izdelkov, različnih blagovnih znamk in kvalitete.

Cene pri njih se lahko med seboj za isti izdelek razlikujejo tudi do nekaj procentov, zato se vam na njihovih spletnih straneh te stvari splača preveriti, a kljub temu podatkov na spletu ne jemati za sigurne, saj se vam zna zgoditi, da boste ob prihodu v fizično trgovino razočarani, ker kakšnega izdelka ne bo na zalogi, četudi je na spletu pisalo drugače.

A kljub temu, obisk vsake od zgoraj obiskanih trgovina vam bo ponudil brezplačne parkirne prostore in mogoče pri kom izmed njih dobite še kakšen zanimiv nasvet, ki vam bi znal koristiti na ribolovu ob vodi.

Zatorej, končno oceno, katera je najboljša ribiška trgovina v Mariboru prepuščamo vam – mi smo podali svoje ocene, ki so zgolj subjektivne, vi pa boste svoje morali podatki tako, da boste pri njih opravili kakšen nakup in se prepričali ali ovrgli zgoraj zapisano.

O meni

Slo-fishing - About Us

__________

Sem Siniša Pintar (prijatelji me kličejo Sina). Sem lastnik, urednik in pisec na spletni strani Slo-fishing.si. Ta stran je mesto za vse ribiške navdušence iz Slovenije, Hrvaške in drugod. Rad imam ribolov in v veselje mi je deliti svoje zgodbe in izkušnje z vami ...

Affiliate Disclaimer:

Slo-fishing is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to Amazon. We also participates in eBay Partner Network, FishingBooker, ClickBank and Teespring affiliate programs. We are compensated for referring traffic and business to these companies.