Lov in ribolov sta si precej podobna

Lov in ribolov, sta športa, ki sta se začela pojavljati že v davni preteklosti, ko je človek v naravi iskal vire za preživetje, da bi nahranil sebe, svoje družinske člane in sorodnike in si z lovom in ribolovom naredil zaloge hrane, ki so jo nato skupaj porabljali. Lov in ribolov danes še vedno malce spominjata na zgodovino, a v prvi vrsti se z njima ukvarjajo ljudje zgolj iz športne strasti in rekreacije in ljudje, ki obožujejo naravo, skrbijo zanjo in predvsem za živali, ki bivajo v njej - včasih je za vse to potreben tudi avtomobil .

Kdo se ukvarja z lovom in ribolovom?

Nekateri imajo do lovcev in ribičev precej predsodkov in slabega mišljenja, a v veliki večini so to nepoznavalci, ki se ne zavedajo, da so to ljudje, ki se z lovom in ribolov ukvarjajo tudi zato, da bi v naravi regulirali količino živali, ki bi lahko bila za določen naravni habitat škodljiva in nadležna. Lovci in ribiči v naravi skrbijo za živali, jih recimo pozimi hranijo, skrbijo za naravo z raznimi delovnimi akcijami, jer očistijo vode, gozdove in druge dele narave in na tak način dajejo naravi tisto, kar je določenim ljudem popolnoma samoumnevno – uravnavanje in skrb zanjo in ravno zato se lov in ribolov med seboj tako povezujeta - primer slike ribolova spodaj.

 

Lov, ribolov


Kakšna je oprema za lov in ribolov?

Vsak šport zahteva določeno opremo in ravno tako je tudi pri lovu in ribolovu. Za lov je potrebna kvalitetna in predvsem varna puška, nož in pa oblačila, ki se zlijejo z naravo, pomembno je pa tudi, da lovec poskrbi za primerno obutev, pokrivalo in druge zadeve, ki so mu v pomoč. Enako pa velja tudi za ribiče, ki pri ribolovu uporabljajo ribiško palico, stol, ribiško rolo, plovce, stol, primerno obleko in obutev ter mnoge druge malenkosti, ki ribolov naredijo bolj prijeten in bivanje v naravi bolj udobno.

Ker sta lov in ribolov dve zelo kompleksni športni disciplini, ju je najbolj čim bolje spoznati, preden se začnete resno ukvarjati z njima. Da bi se o njima čim več naučili, pa je potrebno spoznati prave ljudi, ali obiskati kak ribiški ali lovski forum, kjer se takšni ljudje zadržujejo in pomagajo spoznavati ti dve prekrasni športni panogi.

Si opazil oglas znotraj besedila? S klikom na takšno oglaševanje, portalu Slo-fishing pomagate obstajati. Hvala vam, da ste z nami!