Osnove ribolova - na kratko

Kaj potrebuje ribič, da lahko začne z ribolovom? Najprej veliko veselja do ribolova in obisk katerega izmed ribnikov. Ob pričetku ribolova mora nabaviti ribolovno dovolilnico in lastnika ali gospodarja ribnika povprašati o pravilih in ribolovnem režimu v ribniku. Najboljše pa je, da ima kot začetnik pri sebi izkušenega ribiča.

Za tem je potrebno izbrati ribolovno mesto in se pripraviti na lov. Ribič nikakor ne bi smel pričeti ribolova brez osnovne opreme; palica, hrana in vaba, podmetalka, mreža, klešče ali igla za odpenjanje ribe, tehtnica in seveda pripomoček za slikanje, saj je prva trofeja najlepša. Pri sebi bi naj imel tudi mokro krpo s katero drži ribo, ko jo odpenja. Ker v večini ribnikov že velja pravilo, da se morajo uporabljati trneki brez zalustnika predlagam, da pričnete s takšnimi trneki. Na začetku bo morda malo težje, čez čas pa je tako ali tako vseeno če ima trnek zalustnik ali ne. Upam, da boste z ribami lepo ravnali in poskrbeli, da se čimprej vrnejo v svoje naravno okolje oziroma boste lovili predvsem po sistemu ujemi - spusti.

To je nekaj malega za začetek ribolova. Ne obupajte, če prvič, drugič ali tretjič ne boste dobili ribe. Tudi mi smo nekoč bili začetniki in tudi nam so se smejali.

Obilo lepih trenutkov in užitkov ob vodi in dober prijem!

Avtor: Andrej60