Vas zanima ribolov ščuke? Pomagamo vam jo ujeti!

Ribolov ščuke - nasveti

Mnogi mislijo, da je ribolov šport, kjer lahko kupijo drago ribiško palico, rolo in drugo opremo za ribolov, ter si preberejo nekaj internetnih strani, ter revij in že lahko postanejo največji mojstri ribolov.

Žal vas morem razočarati, temu ni tako. Res ne!

Ribolov je šport, ki se izvaja v naravi in ravno iz tega razloga je naravo potrebno spoštovati in jo znati opazovati, da bi jo lahko razumeli in z njo sodelovali.

Preden se torej odločite za ribolov, je najprej potrebno pogledati vremensko napoved za dan, kadar se nameravate odpraviti za vodo.

Ko pride ta dan, pa je potrebno pogledati skozi okno – na podlagi tega se nato skujejo taktike, ki jih boste uporabili ob vodi.

Pa naj bo to za ribolov ščuke ali katere druge ribe.

Seveda pa to ni vse, šele ko pridete do vode, kjer nameravate loviti, je le-to potrebno znati opazovati, saj vam lahko le-ta ponudi mnoge odgovore o tem, kako lovitikje loviti in kako uspešen bi lahko bil ribolov ščuke.

Ne glede na to, katero ribo lovite – ali je to krap, morda som ali pa recimo ščuka, vedno se je potrebno zavedati, da znajo okoliščine v naravi bistveno vplivati na to, kako se bodo ribe obnašale v vodi.

Še posebej se to izraža pri ribolovu roparic oziroma, ko se odpravite na ribolov ščuke.

Zatorej, če vas zanima več o tem, kakšna riba je ščuka in kako jo najlažje ujeti, berite naprej, pomagali vam bomo ...

28 NASVETOV KAKO POSTATI BOLJŠI RIBIČ

Ribiški vodič za uspešen ribolov - zanimivi in kvalitetni nasveti zbrani na enem mestu. Z njim boste pridobili pozitivnie poglede na naravo, ribe in ribolov.

Knjiga o ribolovu - šarana i ostale ribe
Prišlo je do napake. Poizkusite znova.
Hvala. V roku 24-ur prejmeš e-knjigo na email.

Kako se odpraviti na ribolov ščuke?

Eden vplivnejših dejavnikov na ribolov ščuke je temperatura vode, na katero vplivajo različni dejavniki, kot so recimo temperatura zraka, sonce, veter in dež.

Na vse to človek nima nikakršnega vpliva, ima pa seveda možnost, da svojo ribolovno tehniko prilagodi okoliščinam in tako poveča svoje možnosti za uspeh.

Če se torej odpravljate na ribolov ščuke v tekočo vodo, torej kakšno reko, potem je potrebno vedeti, da je temperatura vode zaradi toka, več ali manj na vseh področjih enaka.

Na temperature vode v rekah  lahko tako precej vplivajo nenadne in hitre spremembe zunanjosti, kar pomeni hitro zvišanje ali znižanje temperature vode.

To za roparice pomeni, da se jim zmanjša apetit in je za določen čas potrebno počakati, da se na nove temperature adaptirajo in se ponovno pričnejo normalno prehranjevati.

Ribolov ščuke in ščuka - reka

NE SPREGLEJTE: PRAVILNO RAVNANJE S ŠČUKO IN DRUGIMI ROPARICAMI
NE SPREGLEJTE: NASVETI ZA USPEŠNO VIJAČENJE IN RIBOLOV ŠČUKE
NE SPREGLEJTE: 10 NAMIGOV, ZA USPEŠEN RIBOLOV ŠČUKE

Ker pa ščuka ne biva zgolj v tekočih vodah, ampak jo lahko najdemo tudi v jezerih in komercialnih ribnikih, je potrebno razložiti tudi dogajanje in odziv ribe v teh vodah.

V poletnih dneh, ko se zunaj pojavljajo vročine, se v vodi lahko ustvarijo zelo raznoliki temperaturni pogoji – na površju je tako recimo moč občutiti tudi tja do 20 stopinj Celzija ali več, med tem, ko je lahko temperatura kakšnih 15 metrov globlje že samo kakšnih 5 ali 10 stopinj.

Ravno obratno se dogaja v zimskih dneh, ko se na površini jezer in ribnikov lahko pojavi led, v globinah pa temperatura vode ostane ponovno tam med 5 in 10 stopinj Celzija.

Vsem tem razlikam in spremembam se ščuka in druge roparice konstantno prilagajajo in ribič se vsega tega mora dobro zavedati, če želi ribo poiskati in jo tudi ujeti.

NAMIG: Ribiči so mnenja, da je najuspešnejši ribolov ščuke in drugih roparic v ribolovnem pasu, kjer je temperatura vode nekje okrog 15 stopinj Celzija.

Zraven opazovanja vremena in merjenja temperature, pomembno je tudi, da se zavedate, da ima na ščuko vpliv tudi barva vode, v kateri le-ta živi in se prehranjuje. Glede na izkušnje se je izkazalo, da ima ščuka veliko raje temnejše in motne vode od tistih svetlih, čistih in bistrih.

Ribolov ščuke na živo vabo

Slovenija je država, v kateri je ribolov ščuke na živo vabo PREPOVEDAN in prosimo vas, da se tega tudi držite!

So pa države, kjer je tudi takšen ribolov ščuke dovoljen...

A vseeno - kot na mnogo načinov, nam je narava in vpogled v njo, tudi tukaj lahko v pomoč - naslednji posnetek namreč razkriva, kakšno je gibanje majhnih rib v njihovem naravnem okolju/habitatu - v vodi.

V kolikor vam bo z umetnimi vabami uspelo čim bolje posnemati to gibanje živih rib, imate ogromno možnost, da bo vaš ribolov ščuke uspešen!

Opazujte naravo in ribolov ščuke bo uspešen!

Če boste torej zraven opazovanja narave od doma, opazovali tudi ribiško okolico v katero ste prišli na ribolov ščuke in povrh vsega imeli s seboj še kvalitetno opremo za ribolov, potem lahko računate na to, da bo vaš ribolov uspešen.

Seveda, najbolj važno je pa to, da se nahajate v naravi in da uživate v njej, ulov in riba sta zgolj nagrada za potrpljenje, ki ga kažete, ko čakate na ribo in jo iščete s svojim znanjem in izkušnjami. Pa dober prijem...

Affiliate Disclaimer:

Slo-fishing is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to Amazon. We also participates in eBay Partner Network, FishingBooker, ClickBank and Teespring affiliate programs. We are compensated for referring traffic and business to these companies.