Ribolov na reki Savi – skrivnosti, ki jih razkrivamo!

Ribolov na reki Savi

Ste eden tistih, ki vam ne odgovarjajo jezera, ribniki in druge vode, na katerih se nahaja mnogo ribičev in kjer je potrebno »stati v vrsti«, da bi sploh lahko prišli do ribiškega mesta, ter pričeli z ribolovom?

Ali ste pa morda eden tistih, ki vam tekoča voda, čista narava, ptice in mir pričarajo užitke, ter vas popeljejo v svet, kjer se lahko umirite in pozabite na mnoge skrbi, ki vas obdajajo v vsakdanu?

Če ste na eno od teh dveh vprašanj odgovorili pritrdilno, potem je za vas sigurno prava in odlična izbira ribolov na kateri od Slovenskih rek.

Na primer - ribolov na reki Savi.

V Sloveniji imamo mnoge prečudovite reke, obdane z zelenjem in nekatere od njih so celo polne rib in kot takšne odlična lokacija za prekrasen ribiški dan.

V kolikor iščete reke, potem so sigurno med večjimi pri nas Drava, Mura, Kolpa, Krka, Savinja in ne nazadnje tista največja, reka Sava.

Torej, če vas zanima vse potrebno povezano z ribolovom na Savi, berite naprej ...

28 NASVETOV KAKO POSTATI BOLJŠI RIBIČ

Ribiški vodič za uspešen ribolov - zanimivi in kvalitetni nasveti zbrani na enem mestu. Z njim boste pridobili pozitivne poglede na naravo, ribe in ribolov.

Knjiga o ribolovu - šarana i ostale ribe

Reka Sava – katere so njene osnovne značilnosti?

Reka Sava, ki je dolga kar 940 kilometrov nosi latinsko ime »Savus« in je kot takšna najdaljša reka v Sloveniji in 124. najdaljša reka na svetu.

Reka Sava ima v Sloveniji dva izvira in sicer Sava Dolinka, ter Sava Bohinjka. Obe reki se združita pri Radovljici, ter nato reka Sava nadaljuje svojo pot proti Ljubljani.

Ta reka z nadaljevanjem svoje poti doseže mnoge države, kot so recimo Hrvaška, Bosna in Hercegovina, ter Srbija.

V končni fazi znese celotno porečje Save kar več kot 95.720m2.

Pomembnost reke Save je predvsem v hidroelektrarnah, ki se nahajajo na njej in prinašajo Sloveniji, ter drugim sosednjim državam kar velike količine proizvedene energije.

Prav tako, pa se na tej reki izvajajo tudi mnoge športne aktivnosti, kot so na primer spusti s kajaki in kanuji, ter v končni fazi tudi športni ribolov, katerega urejajo različne ribiške družine, ki družijo ribiče in jim postavljajo pravila, kako ribolov na tej vodi izvajati.

Kakšne ribe za ribolov najdete v reki Savi?

Vsi poznavalci, ki prihajajo iz krajev, kjer teče reka Sava, se dobro zavedajo, da je ta reka polna različnih vrst rib, katere imajo tudi dobre pogoje za svoje razmnoževanje.

V Savi najdemo tako podust, ogrico, platnico, ostriža, babuško, rdečeperko, klena, ploščiča, bolena, krapa, ter tudi kapitalne some, ki lahko tehtajo tudi preko 50 kilogramov in kot takšni predstavljajo kapitalne ulove.

Ribolov na Reki Savi vam na svoji trasi omogoča talni ribolov, ribolov s plovcem, muharjenje, ter tudi vijačenje, ki je v zadnjem času vse bolj priljubljeno na tej vodi.

Tekmovalna trasa - Sava, Radeče!

Zaradi svoje raznolikosti rib, ki plavajo v reki Savi in idilične okolice, ki so jo člani ribiške družine Radeče, še dodatno uredili, je reka Sava dobila eno najboljši, najbolje urejenih in najlepših tekmovalnih tras v Sloveniji – na Hotemžu pri Radečah.

Trasa v dolžino meri kar 700 metrov in se nahaja na desnem bregu reke Save.

Ker je celotna tekmovalna trasa skoraj v ravni liniji, omogoča na tekmovanjih praktično vsem ribičem enake pogoje, ki se morejo spopasti z globino vode od 3 do 5 metrov, malce dalje od obale pa globina doseže tudi tja do 7 metrov globine.

Zaradi raznolikosti rib, ki se v tej vodi nahajajo, so tekmovanja na reki Savi izredno zahtevna, saj se je potrebno odločiti kvalitetno in izbrati pravilno vabo za trnek in privabljanje rib.

Vedno imate dve možnosti ...

Prva je ta, da se odločite za večjo količino manjših rib, ki jih v tej vodi ne manjka, a domačini so še vedno mnenja, da bo za prva mesta potrebno uloviti tudi kakšno večjo mreno, krapa ali drugo malce težjo ribo.

Iz tega razloga je potrebno skrbno izbrati tudi pribor, kjer mnogi ribiči tekmovalci izbirajo več ali manj lažjo ribiško opremo, kot so na primer najlon debeline 0.18 ali še tanjše, ter dokaj lahkotne plovce, da so manjšim ribam čim bolj neopazni.

Ribolov na reki Savi – cene in kje kupiti ribolovne dovolilnice?

Podatki o cenah za ribiške karte se najdejo na spletni strani ribiške družine Radeče, kjer lahko preberete naslednje:

-    Ribolov na reki Savi - ciprinidi - 12,00 EUR
-    Ribolov na reki Savi - roparice - ščuka - 13,00 EUR
-    Sopota - 18,00 EUR
-    Trening karta - tekmovalna trasa pri Radečah - 4.00 EUR
-    Nočni ribolov na reki Savi - 13,00 EUR

Ribolovne dovolilnice za Savo lahko kupite na:

-    Bencinska črpalka PETROL (magistralna cesta iz Radeč proti Sevnici)
-    Gostišče Strnad na Hotemežu

Za več informacij so vam pa vsekakor na razpolago tudi v ribiški družini Radeče.

Ali pa na našem forumu, kjer je kar nekaj uporabnikov, ki zelo radi izvajajo ribolov na reki savi in jo zato zelo dobro poznajo!

O meni

Slo-fishing - About Us

__________

Sem Siniša Pintar (prijatelji me kličejo Sina). Sem lastnik, urednik in pisec na spletni strani Slo-fishing.si. Ta stran je mesto za vse ribiške navdušence iz Slovenije, Hrvaške in drugod. Rad imam ribolov in v veselje mi je deliti svoje zgodbe in izkušnje z vami ...

Affiliate Disclaimer:

Slo-fishing is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to Amazon. We also participates in eBay Partner Network, FishingBooker, ClickBank and Teespring affiliate programs. We are compensated for referring traffic and business to these companies.