Kočevsko jezero - želiš kapitalca težjega od 25kg?

Kočevsko jezero - ribolov

Kočevsko jezero slovi med ribiči za odlično destinacijo za ribolov, kjer se da uloviti prekrasne in zelo velike ribe.

Jezero obdaja izjemno lepa okolica, velika količina rib, ki se nahajajo v samem jezeru, prekrasne in urejene pozicije primerne za ribolov v vseh letnih časih, saj je globina vode od 1 metra, pa vse tja do 40m.

Če želiš izvedeti več o tej prekrasni vodi za ribolov, beri dalje ...

28 NASVETOV KAKO POSTATI BOLJŠI RIBIČ

Ribiški vodič za uspešen ribolov - zanimivi in kvalitetni nasveti zbrani na enem mestu. Z njim boste pridobili pozitivne poglede na naravo, ribe in ribolov.

Knjiga o ribolovu - šarana i ostale ribe

Kočevsko jezero - kakšna je njegova zgodovina?

Kočevsko jezero je umetnega nastanka in njegovi začetki segajo tja v leto 1978, ko se je nehalo obratovanje tamkajšnjega rudnika in se je nato voda iz Rudniškega potoka zlila v kotanjo - z različnimi akcijami .

Uredili so tudi odtok v jezeru, v katerega so namestili ogromne odtočne cevi, ki se iztekajo v reko Rinžo, tako da je danes bojazen pred poplavljanjem jezera popolnoma odveč.

Okolica jezera je danes zelo prijetno poseljena z različnimi vrstami rastlin in živali.

Zavedati se je treba, da je področje Kočevskega jezera gnezdišče za mnoge vrste ptic, med katerimi je precej vrst tudi na Rdečem seznamu ogroženih gnezdilk v Sloveniji.

Rastlinje okoli jezera je ravno tako pestro in si ga lahko brez težav ogledamo na lastne oči, saj je okoli jezera speljana tri kilometre dolga naravoslovna učna pot, ki pelje mimo vseh glavnih značilnosti jezera - to je priložnost za izjemno lepe slike .

Leta 1989 so v Kočevsko jezero pričeli načrtno vlagati večje količine rib, med katerimi je bilo največ krapa, ščuke, še pred tem, pa so se v jezeru razmnožili kleni, linji in rdečeperke.

Ribe, ki jih premore Kočevsko jezero!

Ker pa človeška domišljija ne pozna meja, pa je kasneje v samo jezero zašel tudi amur. Največ rib se je v jezero prineslo iz reke Rinže in pa v letu 2003 iz Rudniškega jezera, ko se je le to reševalo.

Ker jezero v zadnjih letih postaja vse bolj priljubljeno, je ribiška družina Kočevje v zadnjih letih še povečala vlaganje rib vanj in trenutno znaša cca 5.000kg krapov in 400kg roparic na sezono.

Jezero se iz leta v leto razvija in tako postaja odlična destinacija za krapolov, ki širijo dobro ime jezera z različnimi ujetimi trofejnimi ribami.

Ribe so zaradi dobrih pogojev bivanja v vodi izredno borbene in večina le-teh se po sistemu ujemi – spusti vrača nazaj v vodo.

Kocevsko Jezero Krap

Lokacije za nakup ribiške karte v Kočevskem jezeru:

Bistro TJAŠA, Kočevska Reka 28, 1338 Kočevska Reka, tel. 01/894-90-40
Gostilna Jasenc, Roška 8, 1330 Kočevje, tel. 01/895-46-25
Hotel Valentin d.o.o., TZO 64, 1330 Kočevje, tel. 01/895-12-86 in 01/895-13-61
Jakovac Stanko, Spodnja Bilpa 6, 8342 Stari trg, tel. 01/894-36-72
Kamp Žaga, Gorenja Žaga 1 a, 1336 Vas, tel. 01/894-22-91
Kolpa d.o.o Penzion Kovač, Sela 5, 1337 Osilnica, tel. 01/894-15-08 in 01/894-16-55
Penzion Jezero, Rudnik 18, 1330 Kočevje, tel. 01/895-22-30
Trgovina Kolpa, Fara 3a, 1336 Vas, tel. 01/894-22-83

Kočevsko jezero - uživajte v ribolovu in kapitalnih ribah!

V kolikor se boste odpravili na ribolov na to prekrasno jezero, vam želimo obilico lepih in nepozabnih trenutkov in ne pozabite, za vodo ste zato, da uživate, pa tudi če nič ne ujamete, se imejte lepo.

Do vode pa vam vedno lahko pomaga priti avtomobil.

O meni

Slo-fishing - About Us

__________

Sem Siniša Pintar (prijatelji me kličejo Sina). Sem lastnik, urednik in pisec na spletni strani Slo-fishing.si. Ta stran je mesto za vse ribiške navdušence iz Slovenije, Hrvaške in drugod. Rad imam ribolov in v veselje mi je deliti svoje zgodbe in izkušnje z vami ...

Affiliate Disclaimer:

Slo-fishing is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to Amazon. We also participates in eBay Partner Network, FishingBooker, ClickBank and Teespring affiliate programs. We are compensated for referring traffic and business to these companies.