Oprema za podvodni ribolov

Beseda ribolov nam pove, da se ribič ukvarja z lovom ribe, pa naj si bo to nad vodo, ob vodi ali pod vodo. Lepote narave so povsod čudovite, tako nad gladino kot pod njo in zato še vedno bistvo ribolova ostaja uživanje v naravi, v vodi in v okolici, ki nam jo naše okolje ponuja. Da bi se ribič lahko ukvarjal z ribolovom na kopnem potrebuje palico, rolo in druge stvari, med precej pomemben kos opreme pri podvodnem ribolovu pa spada puška - tudi kak fotoapart za slike prav pride pod vodo.

Kakšne so značilnosti puške za podvodni ribolov?

Zraven puške mora biti ribič pod in nad vodo pozoren še na lokacijo potopa, na prihod in način prihoda na kraj potopa, na vos ostalo opremo, ki jo potrebuje za potop in seveda tudi na puščico, s katero more ribo obdržati in zadržati po ustrelitvi. Ravno zaradi vseh teh zadev je puška pri podvodnem ribolovu šteta med del opreme, ki skrbi v veliki meri bolj za zaključni del ribolova in za zaključek le tega, tako jo nekateri uvrščajo med bolj pomembne dejavnik pri potapljanju, drugi pa so spet mnenja, da so druge stvari bolj pomembne od puške.Ko je govora o puška jih ločimo v tri različne vrste in sicer na puške na zrak, kjer se za izstrelitev puščice uporablja zrak, puške na vzmet, kjer je vzmet glavni dejavnik pri izstrelitvi puščice in pa puške na gumo, kjer glavno vlogo odigra guma nameščena na puški. Najbolj razširjene med ribiči pod vodo so tiste na zrak, saj ima takšna puška visokotlačno polnjen zrak, ki omogoča izstrelitev puščice, pri ostalih dveh (vzmet in guma), pa je že potrebna sila in sta majn priljubljeni in razširjeni med podvodnimi ribiči.

Kateri so glavni deli puške za podvodni ribolov?

Puška za podvodni ribolov je sestavljena iz ogrodja, ki daje neko celoto. V nadaljevanju puško sestavlja puščice, ki je zelo pomembna, saj je od nje odvisno, ali bomo ribo zadržali ali nam bo ušla. V nadaljevanju ne smemo pozabiti na sprožilni mehanizem, vrvico, na katero je pritrjena puščica, ročaj za katerega držimo puško in pa regulator moči izstrelitve. To so nekako glavni sestavni deli, ki tvorijo puško in ki dajejo ribiču užitke pod vodo, v veliko pomoč pri razvozu te opreme pa vam je lahko avtomobil .

Varnost pri podvodnem ribolovu

Ker se tak ribolov odvija pod vodo in z precej nevarno opremo, je pri njem potrebno biti še posebno pozoren na to, kako se potapljamo, kakšna je okolica in kakšna je nevarnost v vodi, kjer izvajamo potop, najbolj pomembno pa je tudi to, kako ravnamo z puško, ki jo uporabljamo za ribolov, saj je le-ta lahko smrtno nevarna za nas in za našo okolico, zatorej bodite previdni, ko se ukvarjate s podvodnim riboovom.

Si opazil oglas znotraj besedila? S klikom na takšno oglaševanje, portalu Slo-fishing pomagate obstajati. Hvala vam, da ste z nami!