Oprema za ribolov - kaj vse potrebuje začetnik? Tole ...

Oprema za ribolov

Ribolov in vsa oprema, ki jo v njem potrebujemo, postaja v zadnjem času vedno bolj obsežna.

Včasih je ribič za ribolov potreboval ribiško palico, najlon, plovec in trnek. Tisti bolj napredni, so si privoščili še stol, danes pa je vse drugače.

Če želi ribič kvalitetno opraviti ribolov, ribo prelisičiti, jo ujeti in čim bolje tudi izpustiti nazaj v vodo, je za to potrebno kar precej opreme, ki pa iz leta v leto postaja dražja in iz leta v leto postaja bolj dobičkonosen posel za ribiške trgovine.

28 NASVETOV KAKO POSTATI BOLJŠI RIBIČ

Ribiški vodič za uspešen ribolov - zanimivi in kvalitetni nasveti zbrani na enem mestu. Z njim boste pridobili pozitivnie poglede na naravo, ribe in ribolov.

Knjiga o ribolovu - šarana i ostale ribe
Prišlo je do napake. Poizkusite znova.
Hvala. V roku 24-ur prejmeš e-knjigo na email.

Kaj vse ribič potrebuje?

Za začetek mora vsak ribič poskrbeti za kvalitetno in načinu ribolova primerno ribiško palico.

Zraven palice, je precej pomembna tudi rola, ki nam omogoča, da je borba z ribo lahko čim bolj kvalitetna, da lahko v ribolovu uživamo in ribo čim lažje in brez poškodb dobimo na suho.

Za rolo, mora ribič poskrbeti za primeren najlon, ki nam omogoča, da vzpostavimo stik z ribo. Ta najlon mora biti primerne debeline, glede na letni čas, glede na ribo, ki jo lovimo, glede na težo ribe in glede na vodo v kateri bomo izvajali ribolov.

Da bi lahko zaznali, ali nam riba »prijema« je pomembno, da izberemo pravilen plovec. Plovec je lahko precej lahek, ali pa če lovimo na večjih razdaljah tudi precej težek, drseči. Na koncu pa za »dokončanje« palice za ribolov potrebujemo še trnek, ki je lahko z ali brez zalusti.

Zgoraj opisana oprema je namenjena ribolovu, da bi pa naš ribolov bil čim bolj udoben in kvaliteten, da lahko na ribolov vzamemo še dodatno ribiško opremo. V veliki meri, si ribiči na ribolov jemljejo različne stole, od najbolj preprostih, pa vse tja do pravih ležalnikov.

Da bi na ribolov lahko prinesli vse več palic, ki jih ribiči imamo, je potrebno nabaviti tudi kakšno kvalitetno torbo za ribolov. Le te so lahko z enim, dvema ali več predali in pa za montirane palice z rolami, ali brez. Ker pa na ribolovu potrebujemo tudi veliko drobnega materiala, pa je vsekakor zraven potrebno imeti še ribiško torbo za plovce, rezervne trnke, tehtnico, odpenjač in druge malenkosti, ki sodijo k drobnemu materialu za ribolov.

Nikakor pa na ribolov ne smemo pozabiti vzeti podmetalke, ki je lahko krajša, ali daljša, lažja ali težja, v enem delu ali za sestaviti, le-ta nam bo namreč v veliko pomoč, če bomo ribo želeli čim hitreje in brez poškodb spraviti k sebi.

Rabljena Ribiska Oprema Poceni Se Splaca

Razvoj ribolova in opreme za ribolov

Ker se pa ribolov vedno bolj razvija in ker vedno več ribičev prakticira današnji moderni talni ribolov (krapolov), pa se je tudi v tem »svetu« začela ribiška oprema na veliko širiti.

Pri talnem ribolovu in daljših ribiških kampanjah so potrebne dobre palice, močan najlon, za prenočitev so potrebno kvalitetni šotori, dobre spalne vreče, ležalniki, da zaznamo prijem ribe, so nam v pomoč piskači, da lahko odločimo palice, so nam v pomoč t.i. rod podi, da ob vodi uživamo, si nekateri privoščijo tudi žar in plinske kuhalnike.

Seveda, je to le del opreme, ki je potrebna za talni ribolov. Najbolj zagriženi ribiči nesejo s seboj še veliko več tega.

In na koncu naj omenimo še ribiško hrano. To je verjetno trenutno najbolj razširjen posel v svetu ribolova in večina ribiških trgovin v veliki meri živi od tega. Prodajajo se bojle, prodajajo se praškaste hrane, briketi, peleti, koruza, konoplja in še tisoč in ena druga stvar, ki nam je v pomoč, da ribo privabimo na krmišče, jo tam zadržimo in ujamemo.

Skratka, če želite biti ribič, morate najprej vedeti kaj boste lovili, kje boste lovili, šele nato se odpravite v ribiško trgovino za ribolov in nabavite vso opremo in nikoli ne pozabite, da je potrebno najprej zbrati vse informacije o izdelkih, ki jih kupujete, saj prodajalci živijo od prodaje in ne od nasvetov.

Affiliate Disclaimer:

Slo-fishing is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to Amazon. We also participates in eBay Partner Network, FishingBooker, ClickBank and Teespring affiliate programs. We are compensated for referring traffic and business to these companies.