Ribiška palica - Štek 2. del

Ribiška palica, ribolov, štek, 2 del, intro

Glede opisa in uporabnosti šteka je večino napisal  Specimen. Če kupiš štek dolžine recimo 6 ali 7 m z njim...

Glede opisa in uporabnosti šteka je večino napisal  Specimen. Če kupiš štek dolžine recimo 6 ali 7 m z njim ne moreš loviti na razdalji 12 m, zanj pa si vseeno odštel 200 EVR, ker tisti za 80 EVR niso primerni. Torej preprosto, dodaj 100 EVR in imaš šek poljubne dolžine do 13 m. Vzameš namreč toliko delov kot jih potrebuješ.

Glede kvalitete  in cene je že nekaj govoril Specimen. Spet smo tam, koliko denarja toliko muzike, pretiravat pa spet ni treba. Moj zadnji štek sem kupil kje drugje kot v Somu, zanimivo a ne? Prodajal mi ga je Mitja. Po daljšem in skrbnem proučevanju in svetovanju prodajalca, ki se v šteke res razume do potankosti sem se odločil za štek Maver Strong arm dolžine 12,5 m. Ko sem ob nakupu priložil še dodatni top set in pole cup, ter gumo in ves ostali potereben pribor skupaj s tubami in enim kopletom trnkov je končna cena znesla 280 EVR, obračunanega je bilo tudi nekaj popusta.  Med nakupovanjem sem probal tudi dražje šteke, vendar do cene nekje 400 EVR nisem opazil razlike, pa tudi Mitja je dejal, da šteki za 400 EVR niso veliko boljši od tega. Ko pa sem v roke prijel štek za 1200 EVR - hja to pa je nekaj drugega, vendar sem ga žal moral vrniti, ker je pač zmanjkalo denarja. Glede tega, da sem kupil in sprobal že več štekov moram reči da mi ni žal, da sem se odločil za nakup Maverja. Tudi sprobal sem ga že 16.03.2010 v Transomu. Rezultati so že vidni na forumu, pa tudi občutki ob lovu z omenjenim štekom so zelo dobri. Vsem ki se boste v prihodnosti odločili za nakup šteka priporočam obisk trgovine Som. Splača si vzeti čas in poslušati Mitja, ne bo vam žal. Glede nakupov sem hodil tudi po drugih ribiških trgovinah v Maribori in Štajerski in vam moram reči, da prodajalci glede nasvetov in vsega ostalega Mitji ne sežejo do kolen, pa čeprav bi ti radi prodali štek za 1000 EVR, pa o njem ne vejo niti osnovnih podatkov.

Naj dodam še to, da sem svoj prvi štek imel doma 2 leti preden sem se odločil, da začnem loviti na štek, ker sem vse te ribiče s temi "preklami" gledal z začudenjem in si mislil, kaki norci so, da se matrajo s temi koli. Ko pa sem se končno odločil, štek z opremo naložil v avto in se odpeljal na samotni kraj, da se mi nebi kdo smejal sem kaj hitro pričel zaznavati prednosti šteka. Najboljše pa je bilo to, da sem na prvem lovu s štekom ujel kar nekaj krapov. Od tega dne 99% lovim s štekom in povem vam, ni ga lepšega od tega ko riba nateguje gumico.

Vsem ki se boste odločili za štek želim pri lovu obilo uspeha in užitkov.

Avtor: Andrej60