TOP10 match in float ribiške palice od 30€ naprej!

Match in float ribiške palice

Ste tudi vi eden tistih, ki išče match ali float ribiške palice za ribolov?

Za vas smo naredili seznam TOP10 match in float ribiških palic od 30€ naprej.

Vsake toliko vsakdo od nas dobi potrebo po tem – stara palica je dotrajana, zlomil se je špic match ali float ribiške palice in je popravilo nerentabilno ali pa ste morda šele na začetku svoje ribiške kariere in morate nabaviti svojo prvo ribiško palico.

Da bi vaš izbor bil nekoliko lažji, smo se odločili, da naredimo kratek pregled, katere so TOP 10 match in float ribiške palice za ribolov, ki jih lahko kupite pri nas ali v tujini!

28 NASVETOV KAKO POSTATI BOLJŠI RIBIČ

Ribiški vodič za uspešen ribolov - zanimivi in kvalitetni nasveti zbrani na enem mestu. Z njim boste pridobili pozitivnie poglede na naravo, ribe in ribolov.

Knjiga o ribolovu - šarana i ostale ribe
Prišlo je do napake. Poizkusite znova.
Hvala. V roku 24-ur prejmeš e-knjigo na email.

Kaj sploh so match in float ribiške palice?

Ker smo na začetku omenili, da bo tale članek med drugim namenjen tudi tistim, ki so šele na začetku svoje ribiške poti, naj zapišemo še nekaj osnov in sicer kaj sploh so match in float ribiške palice?

Z razvojem tehnologij in materialov, se tudi v svetu ribolova mnoge stvari spreminjajo.

Iz tega razloga, so za vse tiste najbolj zahtevne ribiče pričeli razvijati ribiške palice, ki so precej močnejše, ob tem lažje in seveda tudi kvalitetnejše od tistih, ki so bile »v modi pred mnogimi leti« (beri: stare teleskopske palice).

Tako smo z razvojem prišli do tega, da so se razvile t.i. match in float ribiške palice.

Le-te so v največ primerih sestavljene iz treh delov in imajo precej na gosto razporejene rinke (beri: match ribiške palice nekoliko bolj na gosto kot float).

Dolžine teh ribiških palic segajo od 3,6m pa vse tja do 4,5m in so v osnovi namenjene ribolovu različnih vrst rib – z njimi se lahko odpravite na ribolov krapa, amurja, linja, ploščičev, ter mnogih drugih vrst rib.

Ker so match in float ribiške palice precej tanke in lahke, nam dajejo zelo dober občutek pri vsaki ujeti ribi oz. pri t.i. »drilu«.

Zaradi priročnosti in kvalitete, bi skoraj vsak ribič moral imeti v svojem »arzenalu« kakšno match ali float ribiško palico, saj so le-te primerne tako za ribolov na manjših komercialnih ribnikih, na večjih jezerih, ter seveda tudi na tekočih vodah – rekah!

Kakšen je naš izbor za TOP 10 match in float ribiške palice?

Sedaj, ko smo vsem začetnikom na kratko razložili, kaj sploh so match in float ribiške palice, pa dajmo pod drobnogled vzeti vse tiste, za katere menimo, da se jih lahko uvrsti na seznam TOP 10 match in float ribiških palic.

Tale izbor smo naredili na podlagi naših osebnih izkušenj, na podlagi mnenj uporabnikov našega foruma, ter mnogih drugih, na podlagi razgovora z različnimi prodajalci, ter na podlagi zanimanja za vse te ribiške palice na spletu!

Če na tem seznamu ne boste našli katere match ali float ribiške palice, za katero ste mnenja, da bi sem sodila, nas dajte na to opozoriti in jo bomo z veseljem dodali.

Naš izbor je torej sledeč!

#1 Float ribiška palica DAIWA Procaster MFS – vzdržljiva in zmogljiva!

Prva float ribiška palica, ki si jo bom drznil dati na seznam, je DAIWA Procaster MFS.

Takšno palico imam tudi jaz in sem z njo preživel kar nekaj časa za vodo in iz nje potegnil kar nekaj krapov, ploščičev, babušk in še kakšna vrsta ribe bi se našla.

Ko sem pred leti iz starih teleskopskih palic preklopil na DAIWA Procaster, sem mislil, da imam »raketo« v roki. Palica kot takšna se mi je takoj sedla v srce!

Osebno uporabljam palico dolžine 3,6m, obstajata pa še 30cm krajša različica (3,30m) in nekoliko daljša 3,9m. Teža te palice se giba od 230-260g, vse je odvisno od tega, kakšno dolžino boste izbrali.

Palica je sestavljena iz treh delov, rinke na njej so dvo-kolenske in narejene iz aluminijevega oksida!

To palico odlikuje izjemna vzdržljivost in zmogljivost, ter moč in kvaliteta! Palica je precej lahka in nam kot takšna omogoča odličen ribolov na manjših komercialnih ribnikih, kot tudi na drugih vodah, v kolikor bi si to želeli.

Zaradi nekoliko večjih rink, boste nanjo z lahkoto namestiti tudi »waggler plovec« in z njim lovili na nekoliko večjih razdaljah ali v večjih globinah!

Palica je izredno dobro zbalansirana , ter se izjemno dobro podaja v roko!

Cena takšne ribiške palice pri slovenskih ponudnikih se giblje nekje med 50-60€ - vse je odvisno od ponudnika in željene dolžine palice!

#2 Match in float ribiška palica DAIWA Aqualite – kakovostna!

Ribiška palica DAIWA Aqualite

Tudi naslednja palica, ki jo je vsekakor vredno izpostaviti, prihaja od proizvajalca DAIWA!

Na ta seznam smo jo uvrstili na podlagi pogovora in debate z nekaterimi prodajalci v Sloveniji, na podlagi pogovorov z nekaterimi lastniki te ribiške palice in ne nazadnje, tudi na podlagi mnogih testiranj, ki jih lahko najdete na spletu!

Torej, ko so pri Daiwi na tržišče poslali palico Aqualite, so s tem znova dokazali, da sodijo v sam vrh proizvajalcev tovrstnih ribiških palic!

Izdelali so jo tako v match, kot tudi v float obliki!

Daiwa Aqualite je ribiška palica katero odlikujeta kvaliteta, izjemna moč, ter novi materijali – kvaliteten karbon!

Namenjena je vsem tistim, ki si želijo ribolova s plovcem – bodisi z navadnimi plovčki (beri: match palica) ali »waggler plovcem« (beri: float različica).

Ribiška palica Daiwa Aqualite bo prav zagotovo navdušila vse tiste ribiče, kateri prisegajo na elegantne ribiške palice, a da imajo le-te še vedno dovolj moči, da z njimi na kopno spravite nekoliko večje krape, amurje, ter druge večje (beri: kapitalne) ribe.

Vsekakor se je potrebno ustaviti tudi pri samem ročaju te ribiške palice, kateri je narejen iz »korka«, in kateri ima premikajoč nosilec role, katerega si lahko prilagodimo na dolžino roke.

Ob vsem tem je potrebno omeniti še, da je ta palica izjemno lahka, float različica, pri dolžini 3,6m bo tehtala le borih 170g, kar vam bo omogočilo dolge ure ob vodi, izjemno enostavno metanje, ter uživanje ob vodi.

Cene te ribiške palice so različne – odvisno od tega, ali boste izbrali match ali float različico, ter seveda odvisno od tega, kakšno dolžino želite – vsekakor pa boste pri nas zanjo morali odšteti med 60-90€, a verjemite – vredna je svojega denarja!

#3 Match ribiška palica MAVER Abyss X-series – med najbolj iskanimi!

Ribiška palica MAVER Abyss X-series

Tako, Daiwa je pokazala »kaj zna« in kaj ima za naš seznam TOP10 match in float ribiških palic za ribolov, sedaj prihaja na vrsto nekoliko manj znana blagovna znamka, a med mnogimi ribiči zelo priljubljena – MAVER, s svojo palico Abyss X-series!

To je ena tistih palic, v katero ne boste verjeli, dokler je ne boste sprobali – kot prvo, ne prihaja od ravno svetovno priznanega proizvajalca, kot drugo, pa je njena cena dokaj nizka, glede na to kaj palica ponuja – dobili jo boste za cca. 30-40€, odvisno od velikosti.

Malce sumljivo vse skupaj, kaj?

Niti ne, vsi tisti, ki to ribiško palico imajo, govorijo o njej samo lepe stvari!

Značilno za tole palico je naslednje – sestavljena je iz treh delov, dobite jo v velikost 3,6m, 3,9m in 4,2m.

Teža te palice se giblje od 172g naprej, pa vse tja do 254g za največjo različico!

Za to palico prodajalci menijo, da je ena boljših, če ne najboljša v svojem cenovnem razredu!

Palica je na slovenskem tržišču že mnoga leta, a se na njej kaj veliko ni spreminjalo – se sprašujete zakaj?

Ker ni potrebe!

V teh letih je palica zamenjala samo zunanji izgled, osnovna izdelava pa je povsem enaka.

Podjetje Maver ribiške palice Abyss ni spreminjalo iz dveh preprostih razlogov, prvi je vsekakor ta, da ni bilo nobene potrebe po tem, drugič pa zato, ker bi se s tem nekoliko dvignila cena – kar pa seveda nikomur ni v interesu – ribiška palica se odlično obnaša za vodo takšna kot je in tudi odlično prodaja v trgovinah!

Zaradi materialov, iz katerih je palica sestavljena (beri: karbona), je palica izredno trpežna, kar pomeni, da jo boste zelo težko zlomili, če boste z njo pravilno ravnali. Zaradi njene trpežnosti, boste na suho spravili z lahkoto tudi kakšnega kapitalca in seveda ob tem na veliko uživali – palica bo v vsakem primeru zaupanja vredna!

Zaradi izjemno dobre izdelave in kvalitetnih materialov, je palica tudi v Sloveniji ena tistih, ki jo boste zelo pogosto srečali za vodo – torej ena najbolje prodajanih palic.

Uporabljajo jo vsi, ki se odločijo za ribolov s plovcem ali wagglerjem na mirnih ali tekočih vodah, kjer plavajo ribe, kot so krap, amur, ploščič, ter mnoge druge ribe, ki jih najdemo v “naših” vodah!

Če za konec povezamemo - match ribiška palica MAVER Abyss X-series je sigurno vredna svojega denarja in vas kot takšna ne bo nikoli pustila na cedilu – priporočamo!

#4 Match ribiška palica MAVER Genesis Black Ice – poceni in kvalitetna!

Ribiška palica MAVER Genesis Black Ice

Kot kaže, bomo na tem TOP10 seznamu od Maverja imeli dve palici, ki dajeta res ogromno, glede na to, koliko boste morali za njih plačati.

Match ribiška palica Maver Genesis Black Ice, je še ena tistih, ki je v Sloveniji zelo priljubljena, na različnih forumih veliko krat omenjana in pohvaljena, ter seveda, pri naših prodajalcih na veliko prodajana.

Vsi tisti, ki vas zanima, koliko boste morali zanjo odšteti – tukaj je cena – okrog 70€ vas bo stala, ampak s takšno ribiško palico boste dobili resnično VSE, kar potrebujete pri ribolovu z match palicami!

Takšno palico, s takšnimi karakteristikami, boste v ponudbi za takšen denar sila redko našli – ponuja vse tisto, kar ponujajo palice, katerih cena je 100€ ali več – odlično je balansirana, izjemno lahka, v rokah vam bo nudila izjemen občutek in ne nazadnje, to je match ribiška palica, ki je izredno trpežna!

Staro različico te palice so v zadnjih letih še nekoliko izboljšali, kar pomeni, da je sedaj še boljša, še lažja in povrh vsega, še nekoliko cenejša!

Za konec lahko samo rečemo, da je to poceni in kvalitetna match ribiška palica, ki vas nikakor ne bo razočarala!

#5 Float ribiška palica SHIMANO Catana CX – kvalitetna in zanesljiva!

Ribiška palica SHIMANO Catana CX

Začeli smo z slovito in veliko Daiwo, nadaljevali preko nekoliko manj znanega, kvalitetnega in cenovno ugodnega Maverja, sedaj pa prihaja na vrsto eden od velikanov – Shimano!

Ribiška oprema, še posebej pa ribiške palice Shimano, so v svetu ene tistih, ki jih ljudje najbolj poznajo, ki jim zaupajo in zakaj jim torej ne bi še vi?

Ena tistih ribiških palic, ki prihaja iz vrst Shimana in katero boste zasledili verjetno v vsaki ribiški trgovini in tudi na mnogih manjših ribnikih, da bojo ribiči »mahali« z njo, je float ribiška palica SHIMANO Catana CX.

Če se sprašujete, zakaj je to ena od ribiških palic, ki smo jo izpostavili, potem je tukaj nekaj njenih lastnosti, ki vas praktično morejo prepričati.

Ena izmed novosti pri Shimano ribiških palicah je odlične kakovosti in vzdržljivosti. Palica je izdelana iz trpežnega materiala XT40 s kombinacijo Geofibre vlaken.

Blank palice in ročaj sta odlično balansirana in oblikovno dodelana in bosta kot takšna zadovoljila vse tiste, ki stavijo na kvaliteto in hkrati tudi na videz same ribiške palice.

Rinke so SiC in so dvojno vezane in bolj široke, kot pri občajnih match palicah in kot takšne odlično služijo pri ribolovu z wagglerji.

Takšno float ribiško palico boste pri slovenskih trgovcih lahko dobili v dveh dolžinah in sicer 3,6m in 3,9m, cena, katero boste morali plačati pa bo nekje okrog 70-90€ (beri: cena varira glede na dolžino ribiške palice).

Torej, kakšna naj bo končna misel? Če iščete igloo v senu, ste jo našli – float ribiška palica Shimano Catana CX je ena tistih, za katero boste plačali kar nekaj manj kot 100€, a dobili veliko več, kot je vredna – kvaliteto in zanesljivost!

#6 Float ribiška palica SHIMANO Vengeance - ugodna!

Ribiška palica SHIMANO Vengeance

Spomnim se kakšno leto nazaj, da sem hodil po naših trgovinah in iskal ribiško palico, ki bi imela čim boljše razmerje – cena/kvaliteta!

Govoril sem z različnimi trgovci in dobil priporočilo za float ribiško palico Shimano Vengeance!

Ker nisem ravno kupec na »prvo žogo« in ker ne verjamem vsem na besedo, sem šel malce raziskovat splet in opazil kar nekaj dobrih mnenj o tej palici:

Jens: »Odlična palica, odlična izdelava, za odličen denar!«

Marko: »Palica me je presenetila na vseh področjih – je odlično balansirana, kvalitetno izdelana in popolnoma ji zaupam, ko imam na njej kakšnega večjega krapa!«

Še kar nekaj drugih pozitivnih komentarjev sem zasledil…

Če pogledamo še malce karakteristike – opaziti je, da lahko tole palico v Sloveniji dobite v treh različinih dolžinah in sicer 3,6m, nekoliko daljšo 3,9m in tisto klasično najdaljšo 4,2m.

Temu primerne so seveda tudi cene – daljša palica, višja je cena – ampak, ne se ustrašit – palica je še vedno v okvirjih, da boste za zmeren denar dobili veliko kvalitete – cene se gibljejo od 60-75€.

Za ta denar vam novost na našem tržišču ponuja odličen balans, kvalitetno izdelane in postavljene rinke, izjemno izdelan ročaj ribiške palice iz »Eva gripa«, ter za konec še fascinanten izgled.

Zraven vsega tega, je občutek, ko jo držite v roki izjemen – to je palica, katero bi morali preizkusiti tudi na vodi – priporočamo!

#7 Float ribiška palica SHIMANO Alivio CX – poceni zabava!

Ribiška palica SHIMANO Alivio CX

Z ribiško palico Alivio CX, so se pri Shimanu odločili, da bodo prisotni prav na vseh cenovnih področjih – tudi tistih najcenejših in naredili so cenovno ugodno, torej poceni ribiško palico.

Ne glede na to, da se cena te palice prične že pri 50€, kar je dokaj malo denarja za nek Shimano izdelek, vas ne rabi skrbeti, da vam ta ribiška palica ne bi ponudila kvalitete – prav nasprotno!

Ribiška palica Shimano Alivio CX je nov model legendarne stare palice, ki ni nosila CX oznake!

Izdelana je iz XT30 grafitnih vlaken, z dodatki geofibre. Ta kombinacija materijalov vam ponuja izredno dobro balansirano palico, z izredno akcijo – torej izjemen “dril” pri vsaki ujeti ribi – naj bo ta majhna ali velika!

Vse to palico naredi izredno enostavno za lovljenje, kar je izrednega pomena pri neizkušenih ribičih – užitki bodo torej tudi njim zagotovljeni.

Držalo palice je izdelano iz kvalitetne plute, na blanku ribiške palice pa so vpeta Shimano SK vodila, kar je še dodatna garancija in znak kakovosti.

Seveda pa v prid te ribiške palice govorijo tudi mnoga mnenja lastnikov te ribiške palice:

Marta: “Mož je palico dobil za darilo – najprej sem zaradi cene dvomila v njeno kvaliteto, a sedaj je ne more prehvaliti – to je bila moja odlična izbira!”

Marck: “Palico mi je kupil oče – izkušen ribič, ki že dolga leta lovi krape in druge ribe. Sam sem začetnik in je takšna palica zame nekaj najboljšega, kar sem lahko dobil. Oče sigurno ve, kaj je najboljše zame!”

#8 Match ribiška palica MITCHEL Fluid – vsestranska in poceni!

Ribiška palica MITCHEL Fluid

Ste eden tistih, ki se šele podajajo v svet ribolova z željo »naučiti modne plavati«?

Potem je match ribiška palica Mitchel Fluid pravilna izbira za vas.

Je ena redkih, katero lahko kupite kar v štirih različnih dolžinah in sicer od 3,6m pa vse tja do 4,5m.

Ob vsem tem je pa najbolj zanimivo to, da razlik v ceni pri tej palici skoraj da ni – ne glede na to, kako dolgo želite, boste za njo plačali približno 50€.

Palica kot takšna je izredno moderne izdelave, barvno usklajena, ter izjemno atraktivnega videza!

Glavni del palice (beri: »blank«) je izdelan iz izjemno lahkih in močnih grafitnih vlaken, v vse to pa so vpletene še izjemno kvalitetne TS rinke, katere prenesejo tudi trenja najtanjših pletenih vrvic.

Da bi palico lahko čim bolje držali v roki, ima le-ta držalo izdelano iz kvalitetne plute, zraven pa stoji še fiksno pritrjeno držalo za ribiško rolo.

Match ribiška palica Mitchel Fluid je palica primerna za ribolov podusti, mren, ploščičev, preglavic pa ji vsekakor ne bodo delali tudi kakšni večji krapi v ribnikih.

Torej, zaradi svojega dolžinskega razpona je to izjemno vsestranska ribiška palica, katero boste lahko uporabljali tako na majhnih ribnikih, jezerih in tekočih vodah, za njo pa ne boste plačali celega bogastva!

Vredna nakupa, kljub temu, da ne prihaja iz vrst Shimana ali Daiwe!

Ima jo tudi moj oče - ne more je prehvaliti - kvaliteta preverjena!

#9 Match ribiška palica SHAKESPEARE Agility – priporočamo!

Ribiška palica SHAKESPEARE Agility

Če ste mislili, da boste kdaj za vrhunsko palico morali odšteti več kot 100€, potem ste se motili.

Res, da ni Shimano ali Daiwa, ampak ribiška palica Shakespeare Agility se lahko ponaša z vsem tistim, kar imajo veliki – ali morda še s čim več.

Ribiška palica Shakespeare Agility je ena lažjih na tržišču, vse to pa ji omogočajo vrhunski materiali iz katerih je narejena – »blank« je iz slim carbona, ročaj je iz »eva corka«, rinke pa iz »zirconium oxide” materiala.

Kaj več si skoraj ne bi mogli želeti, če vam povemo še, da se cena te palice giblje okrog 70€ (beri: za dolžino 3,9m).

Zraven vsega omenjenega, ima palica tudi progresivno akcijo in jo boste kot takšno lahko izjemno dobro koristili za t.i. “match ribolov” na manjših vodah (beri: ribnikih), jezerih ali tudi rekah.

To je še ena od tistih palic, za katere lahko rečemo, da jo priporočamo, saj za ugodno ceno ponuja res ogromno!

Malce smo tudi brskali za mnenji njenih lastnikov in našli naslednje:

Ole: “Resnično kvalitetna palica, izjemno lahka, kot pero – povrh vsega pa sem jo dobil za izjemno malo denarja – v moji torbi se nahaja komplet treh takšnih!”

Marjan: “Kvaliteta in cena – prepričala me je!”

#10 Match in float ribiške palice po vašem okusu – poceni, kakovostne, vzdržljive in še kaj!

Sej veste, kaj na naši strani pravimo in vas učimo cel čas – BODITE DRUGAČNI.

Če boste torej hodili ob različnih vodah, kjer ribiči lovijo na match in float ribiške palice, se vam zna zelo pogosto zgoditi, da naletite na katero od teh, ki smo jo na tem seznamu našteli.

Ampak, a so te ribiške palice edine in najboljše?

Seveda da ne! Bodite drugačni, najdite zase ribiško palico, ki bo odgovarjala vašim zahtevam in potrebam, kupite jo in pojdite za vodo – le tam lahko maksimalno uživate in najbolje izveste, kaj katera palica ponuja, kako se obnaša, ko je na trnku babuška in kako ko je ne njej kakšen velik krap ali amur.

Ne glede na to, kje lovite in s kakšno palico, vam želimo dober prijem!

Affiliate Disclaimer:

Slo-fishing is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to Amazon. We also participates in eBay Partner Network, FishingBooker, ClickBank and Teespring affiliate programs. We are compensated for referring traffic and business to these companies.