NASH BALL MAKER – test v praksi!

NASH BALL MAKER

Zadnje čase nas proizvajalci ribiške opreme dobesedno bombandirajo z novitetami in pripomočki, brez katerih v praksi po njihovem »ne moremo«.

Vsaj tako pravijo ...

Določeni izdelki nam kakšno stvar res olajšajo, določeni so pa tudi zgrešeni in stran vržen denar. Zato se moramo sami pri sebi vprašati, kaj bomo kupili in uporabljali in česa se bomo izogibali. Včasih je to težko, sploh, ker se lahko hitro zaletiš in določeno stvar kupiš, ne da bi prej dobro premislil.

Zato sem se odločil, da bom določene novitete tudi testiral in napisal krajši članek, na podlagi katerega se boste lahko sami odločili kako in kaj.

Naj že vnaprej povem, da gre tukaj za moje subjektivno mnenje, ki bo napisano realno. Sam lovim za svojo dušo, nisem povezan z nobenim proizvajalcem in tudi nimam nič od tega da bi nekoga hvalil.

Da ne bom predolg bom šel kar k bistvu. Med rednim spremljanjem novitet, ki prihajajo na trg je mojo pozornost potegnil izdelek proizvajalca Nash, Ball Maker.

28 NASVETOV KAKO POSTATI BOLJŠI RIBIČ

Ribiški vodič za uspešen ribolov - zanimivi in kvalitetni nasveti zbrani na enem mestu. Z njim boste pridobili pozitivnie poglede na naravo, ribe in ribolov.

Knjiga o ribolovu - šarana i ostale ribe
Prišlo je do napake. Poizkusite znova.
Hvala. V roku 24-ur prejmeš e-knjigo na email.

NASH BALL MAKER - kako ga uporabljati v praksi?

Kot že samo ime pove lahko z njegovo pomočjo iz sipke hrane izdelamo krogle, katere bomo uporabili za hranjenje. Sicer se da krogle delati tudi z rokami, vendar tisto je zamudno in tudi dokaj umazano delo. Zato sem se odločil, da zadevo tudi kupim in v praksi stestiram. Naj povem, da je proizvajalec dal na trg dve velikost, manjšo 20mm in večjo 40mm.  Sam sem se odločil za nakup večje, saj večino časa namenim krapolovu, kjer uporabljam raketo ali spomb.

Manjša je primerna predvsem za ribiče, ki lovijo na plovec ali vagler, saj se da te manjše krogle s fračo lepo lansirati na željeno mesto. Za izdelavo krogel sem uporabil namensko hrano za krapa znamke Trimar Carp Plus. Potrebno je dodati le nekaj vode. Namesto vode lahko uporabite tudi tekoče arome. V primeru da ne dobite dovolj čvrste krogle, dodajte malo več vode ali lepila v prahu.

SORODNI ČLANKI: RIBOLOV KRAPA - KAKO IZGLEDA V PRAKSI
SORODNI ČLANKI: KRAP - SANJE VSAKEGA RIBIČA
SORODNI ČLANKI: TOP 3 - POCENI RIBIŠKE PALICE ZA KRAPOLOV

Ball maker je sestavljen iz dveh delov. Večjega napolnimo s sipko hrano (tako kot prikazuje slika).

NASH BALL MAKER 3

Vzamemo drugi, manjši del in ga postavimo kot prikazuje slika.

NASH BALL MAKER 4

Oba dela močno skupaj stisnemo, da oblikujemo kroglo. Nato na manjšem delu stisnemo črni gumb, ki bo sprosti zgornji del.

NASH BALL MAKER 5

Nato vzamete kroglo ven in postopek ponovite, pač toliko časa kolikor jih potrebujete.

NASH BALL MAKER 6

NASH BALL MAKER 7

Kako boste krogle spravili na krmišče je vaša odločitev. Če ste plovčkar potem lahko uporabite fračo.

Kot sem že omenil, sam največ lovim krapa. In kadar lovim na daljših razdaljah mi frača ne pride v poštev. Takrat uporabim raketo ali spomb.

Lahko uporabite tudi poseben pripomoček katapult, kateri se naveže na spod palico in z njim lansirate na željeno mesto.

Možnosti je več, sami razmislite katera je za vaš način riblova najbolj primerna. Na testu sem uporabil spomb, največje velikosti. Velikost spomba je ravno pravšnja, tako da dobimo v večji spomb dve 40mm krogli.

NASH BALL MAKER 8
NASH BALL MAKER - kratek povezetk! Da ali ne?

V primeru da se odločite za manjši Ball maker, boste vanj dobili nekje 4-5 kroglic.

Če naredim povzetek, sem z nakupom in samo uporabo Ball makerja zadovoljen. Izdelek je zanimiv, saj nam zelo olajša izdelavo kroglic s katerimi bomo privabljali ribe. V samo hrano lahko dodate tudi drobne pelete, koruzo, modne, skratka kar vam srce poželi. Tak način privabljanja se mi zdi zanimiv predvsem zato, ker so sipke hrane poceni.

Najcenejše se gibljejo že od enega evra naprej (za kg). Lahko uporabite tudi tajger ali mleto prgo. Skratka tu ste neomejeni. Paziti morate le da če sipka hrana že v osnovi nima lepila, ga boste morali dodati sami. Marsikdo bo ob takšnem hranjenju takoj pomislil na majhno ribo. Delno mu dam prav, saj bomo z njim najprej spravili na krmišče majhno ribo. Vendar po izkušnjah sodeč bo za majhno ribo prišla na krmišče tudi velika riba. Sam dostikrat pri izdelavi krmišča najprej na podu naredim »preprogo« iz drobnih peletov ali sipke hrane. In šele nato začnem hraniti z bojlami, peleti ali ostalo hrano.

Če bi moral podati končno oceno izdelka mu dam 4 od možnih 5. Cene Ball makerja se gibljejo okoli 9,90eur za manjšega (20mm) in 12,90eur za večjega (40mm). Kje se ga da kupiti ne bom posebej pisal, ker ne želim delati reklame, malo pobrskajte med spletnimi trgovinami, lahko pa mi tudi pišete na zasebno sporočilo.

Dober prijem in lep pozdrav!

James (Jure K.)

Affiliate Disclaimer:

Slo-fishing is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to Amazon.