Ribiška Palica za Otroke – Pomoč pri Izbiri!

Ribiška palica za otroke

Ste strasten ribič in imate otroka, ki vam ob vašem vsakem odhodu za vodo reče: »Jaz bi šel s teboj«?

To so prvi znaki, da boste svojemu otroku morali prej ali slej kupiti kakšno ribiško palico. Da bo lahko tudi on z vami preživljal čas v naravi, se z vami družil in užival v stvareh, v katerih uživate tudi vi – v ribolovu.

A preden boste svojega otroka vzeli s seboj za vodo, bo potrebno nabaviti kakšno primerno ribiško opremo, kar pa ob poplavi vseh ribiških trgovin, ki jih imamo v Sloveniji, ne bo tako enostavno.

Ribiška palica za otroke je del ribiške opreme, ki jo bo vaš otrok potreboval, če bo želel loviti ribe. Ampak kakšno palico izbrati, katera bo najbolj primerna in da bo z njo moč loviti ribe in bo hkrati vsebovala kvalitetne materiale, ki bodo služili svojemu namenu?

Možnosti za nakup imate kar nekaj, le pravilno se je treba odločiti in izbrati. Če torej želite ribiško palico za vašega otroka, berite naprej ...

28 NASVETOV KAKO POSTATI BOLJŠI RIBIČ

Ribiški vodič za uspešen ribolov - zanimivi in kvalitetni nasveti zbrani na enem mestu. Z njim boste pridobili pozitivne poglede na naravo, ribe in ribolov.

Knjiga o ribolovu - šarana i ostale ribe

Katera ribiška palica za otroke bo najbolj primerna?

Pregledali smo nekaj slovenskih ribiških trgovin in v njih praktično ni ponudbe (ali pa je zelo slaba) otroških ribiških palic.

Edino, kar smo našli pri slovenskih ribiških trgovinah je otroški ribiški komplet za ribolov, ki ga imajo v trgovini Trofeja. Pa še pri tem je kvaliteta bolj vprašljiva!

Takšni kompleti ponavadi vsebujejo ribiško palico dolžine do 3m (v večini primerov še manj) in klasično akcijo do 25g, zraven pa dobite tudi ribiško rolo, ter najlon..

Ampak glede na ceno (cca. 20€), se je vsekakor potrebno vprašati, kakšna je kvaliteta takšne palice za otroke, role in ostalih zadev, ki spadajo zraven?

Moj nasvet je vsekakor, da se naj v svetu ribolova kupuje kvalitetne izdelke, ki so narejeni iz kvalitetnih materialov, da boste z vašim nakupom zadovoljni in ne boste po kakšnem mesecu ali dveh morali ponovno kupovati vse ribiške opreme, ker prvotno kupljena ne bo zadovoljevala vaših in potreb vašega otroka.

Saj veste: "Ko kupuješ poceni, kupuješ 2x!"

Ribiška Palica za Otroke - Izbira

Ribiška palica za otroke, ki jo je meni kupil moj oče!

Ko sem bil jaz še otrok, so časi bili popolnoma drugačni, a vseeno znanje v glavah je bilo kljub manj razviti tehnologiji na visokem nivoju.

Iz tega razloga se je moj oče odločil, da me bo vedno in povsod jemal s seboj na ribolov.

V mojih rokah je vedno bila ribiška palica, za katero je oče menil, da je najbolj enostavna za uporabo in primerna za otroke – to je bila t.i. tekmovalka, ki jih v današnji ribiški terminologiji rečejo tudi polagalka.

Zakaj se je moj oče odločil ravno za to palico?

Uporaba je sila enostavna, saj na njej ni ribiške role, ampak zgolj palica, na katero se naveže najlon in ribiška naveza in veselje za otroka se lahko prične.

Druga prednost takšne palice je, da so izredno poceni, a kljub temu izjemne kakovosti, še sploh če boste izbrali palico, ki je od kakšnega znanega proizvajalca, narejena iz novejših materialov in po novih tehnologijah.

Ribolov s takšno palico bo za vašega otroka sila enostaven in verjemite, da si bo prve ribiške poteze zapomnil za vse življenje, tako kot sem si jih tudi jaz.

ZANIMIVOST: Ribiška zveza Slovenije je zapisala: "V RZS smo pripravili analizo starostne strukture po posameznih RD. Podatki niso vzpodbudni. Povprečna starost slovenskih ribičev je 51 let. Še bolj zaskrbljujoč je odstotek mladih v RD. V povprečju imamo v RD do 5 % mladih. To je vsekakor zaskrbljujoče, saj za nami ne bo nikogar, ki bo v prihodnosti nadaljeval naše delo." (Vir: Šola ribolova)

NASVET: Naši otroci, so naša prihodnost – jemljite jih s seboj za vodo, da bodo tudi oni vzljubili ribolov in bodo tudi takrat, ko nas več ne bo vzdrževali in ohranjali naravo, skrbeli za ribe in uživali v tem, kar smo jim mi dali – znanje in veselje do ribolova.

Ribiška Palica za Otroke - Polagalka

Obstaja pa tudi druga možnost ...

Seveda, t.i. tekmovalke niso edina možnost, ki jo lahko kupite vašim otrokom ...

Otrok bo za vodo lahko zelo dobro "namakal trnek" tudi s kakšni klasično spin ali teleskopsko palico!

Zelo pomembno je, da mu kupite palico, ki ne bo prevelika zanj, da bo z njo lahko še vedno dovolj okreten in pa, da ne bo pretežka za njegovo moč in leta.

Če je otrok star tam nekje do 10 let, naj bo palica dolga nekje maksimalno 150cm. Vse kar bo več, bo preveč!

Če boste na to palico montirali rolo (da ne boste kupili kompleta), potem je za mlade in neizkušene ribiče priporočljivo, da jim kupite rolo z zaprto glavo oz. t.i. spincast rolo. Le-te so zelo enostavne za uporabo, prav tako pa je tudi možnost za zapletanje najlona precej manjša.

Pri izbiri materiala, bi se osebno odločil za palico iz fiberglass materiala. Takšne palice so zelo trpežne in dopuščajo možnost, da so otroci malce bolj "nerodni" z njimi (odporne na manjše udarce, ipd.). Te palice so prav tako precej cenovno ugodne, tako da vas njihov nakup ne bo pretirano udaril po žepu!

Če boste upoštevali vse te nasvete, verjamem, da boste svojemu otroku kupili odlično otroško ribiško palico, s katero bo neizmerno užival in se zabaval!

Ribiška Palica za Otroke - Teleskopska

Končna odločitev – katera ribiška palica za otroke bo torej najboljša?

V kolikor ste še vedno v dilemi, katera ribiška palica za otroke bi bila najbolj primerna, potem je naš nasvet sigurno t.i. tekmovalka oz. polagalka.

Njena uporaba je sila enostavna in kar je še pomembneje, takšna palica za otroka je cenovno dostopna praktično vsem.

Če ste pa še vedno v dilemi in razmisleku, da bi svojemu otroku raje kupili klasičen ribiški komplet za ribolov, ki vsebuje vse dele ribiške opreme (palico, rolo, najlon), potem se je treba zavedati, da bo rokovanje vašega otroka s takšno palico malce oteženo, a če smo iskreni, nekje vsak more začeti.

Tako bodo začetki za vašega otroka malce oteženi, a bo zato toliko več znanja in sposobnosti iz sveta ribolova prenesel v stare ribiške dni, ko bo na kakšnih večjih jezerih lovil krape, some ali katere druge ribe.

Naše nasvete imate, končno odločite pa vsekakor prepuščamo vam, ter vam želimo obilico užitkov z vašim otrokom ob vodi, ter dober prijem.

O meni

Slo-fishing - About Us

__________

Sem Siniša Pintar (prijatelji me kličejo Sina). Sem lastnik, urednik in pisec na spletni strani Slo-fishing.si. Ta stran je mesto za vse ribiške navdušence iz Slovenije, Hrvaške in drugod. Rad imam ribolov in v veselje mi je deliti svoje zgodbe in izkušnje z vami ...

Affiliate Disclaimer:

Slo-fishing is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to Amazon. We also participates in eBay Partner Network, FishingBooker, ClickBank and Teespring affiliate programs. We are compensated for referring traffic and business to these companies.