Ribiška rola Shimano Stella FE vs. FI 2014

Ribiška rola Shimano Stella FE vs. FI

Nimate toliko denarja, da bi kupovali poceni! Ne verjamete?

In ravno iz tega razloga se mnogi odločijo, da bodo kupili kvaliteto, priznano blagovno znamko in izdelek najvišje kakovosti.

Ribiška rola Shimano Stella FE je sigurno ena tistih, ki je med ribiči, ki se ukvarjajo z vijačenjem občudovanja vredna.

Krasi jo izredna kakovost izdelave in odlični materiali – ogrodje ribiške role je narejeno iz magnezija, sama glava pa iz aluminija in titanija.

Stella FE se tako lahko mirne duše uvrsti med ene od najbolj kvalitetnih ribiških rol, kar jih je kadar koli izdelal Shimano

Ampak, tukaj je, prišla je ribiška rola Shimano Stella FI 2014.

28 NASVETOV KAKO POSTATI BOLJŠI RIBIČ

Ribiški vodič za uspešen ribolov - zanimivi in kvalitetni nasveti zbrani na enem mestu. Z njim boste pridobili pozitivnie poglede na naravo, ribe in ribolov.

Knjiga o ribolovu - šarana i ostale ribe
Prišlo je do napake. Poizkusite znova.
Hvala. V roku 24-ur prejmeš e-knjigo na email.

Pomlad 2014 prinaša Shimano Stella FI – kaj je novega?

Spreminjati ekipo, ki zmaguje je nesmiselno, menjavati izdelek, ki je uveljavljen na trgu, pa še bolj, a pri Shimano so se kljub temu odločili, da zamenjajo ribiško rolo Stella FE s popolnoma novo, prenovljeno in po mnogih mnenjih veliko boljšo ribiško rolo Shimano Stella FI 2014.

Če so pri Shimanu naredili takšne spremembe, potem se zelo dobro zavedajo, da imajo odličen produkt in precej dobro vedo kaj počnejo.

Kot prva sprememba, se pojavlja v notranjosti same role t.i. Wormshaft sistem, ki je prestavljen višje v roli in je sedaj še močnejši in kvalitetnejši (prezentacija v videu na koncu članka), kot je bil – ljubitelji visoke tehnologije v ribiških izdelkih bodo to spremembo sigurno znali ceniti.

Prav tako ima nova Stella FI 2014 nekoliko večji X-Ship in Micromodule zobnik, kar bo roli omogočilo, da bo predvidoma tišja za kar celih 25%.

Spremembe pa niso prisotne le v notranjosti ribiške role – pri Shimanu so dali poudarek tudi na balansiranju same role, ki ima sedaj to urejeno v samem centru role, kar bo roli dalo mirnosti in še večji užitek pri navijanju.

Zraven tega, pa so se na novi roli spremenili tudi nekateri materiali – za razliko od predhodnice, preklopnik role ni več narejen iz nerjavečega jekla, ampak iz titanija, potrebno pa je poudariti tudi, da ribiška rola Shimano Stella FI 2014 ni v popolnosti vodoodporna, ampak je odporna le na t.i. "špricanje", ki bi ga lahko na primer doživeli v primeru kakšnega rahlega dežja ali česa podobnega.

Ali je stara ribiška rola Shimano Stella FE potrebna zamenjave?

Na kratko – nikakor ne!

Stara rola Shimano Stella FE je bila tako vrhunsko izdelana in je zadovoljila s svojimi karakteristikami toliko ribičev, da je njena takojšnja menjava, v kolikor vam le-ta deluje še brezhibno, popolnoma odveč.

Res je, da je nova ribiška rola Shimano Stella FI 2014 res polna novosti, odlične izgleda in materialov, pa je vseeno njena cena za začetek kar precej visoka.

Cena najmanjše različice (nova Stella FI 2014 se bo lahko kupila v kar devetih različicah) se prične tam nekje pri cca. 599€ (tuje ribiške trgovine), kar pa za ribiško rolo ni ravno majhen denar.

Kakšen naj bo zaključek?

Ne glede na vse, tako kot v vseh športih, se bodo tudi v svetu ribolova našli junaki, ki že komaj čakajo, da bodo tole ribiško rolo lahko kupili v kateri od naših ribiških trgovin, ali pa jo že imajo naročeno iz tujine in jo čakajo, da jo bo poštar dostavil.

Če spadate med katere od teh in boste imeli priložnost ribiško rolo Shimano Stella FI 2014 izprobati s svojimi rokami in na svoji palici, potem bo seveda vsaka informacija, ki jo boste delili z nami na forumu, dobrodošla.

Affiliate Disclaimer:

Slo-fishing is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to Amazon.