Mrena - kako in na kaj jo loviti?

Mrena - ribolov mrene

Ribolov v tekočih vodah (rekah) zna biti precej zanimiv.

Voda lahko narašča in pada, ter nam tako ribolov še dodatno popestri. V tekoči in bolj divji vodi, lahko tako zelo pogosto najdemo mreno, ki je med ribami znana kot odličen plavalec.

Za mreno je značilno, da ima podolgovato glavo, precej ozko in stisnjeno telo in dokaj majhne luske. Glava navadne mrene je precej podolgovata, ribo pa krasita tudi dva para brkov.

Mrena precej rada hrano pobira po tleh, temu ima zelo dobro prilagojena tudi usta. Telo mrene je rjavo-zelen barve, boke ima zlato-rumene, trebuh pa krasi snežno bela barva.

28 NASVETOV KAKO POSTATI BOLJŠI RIBIČ

Ribiški vodič za uspešen ribolov - zanimivi in kvalitetni nasveti zbrani na enem mestu. Z njim boste pridobili pozitivnie poglede na naravo, ribe in ribolov.

Knjiga o ribolovu - šarana i ostale ribe
Prišlo je do napake. Poizkusite znova.
Hvala. V roku 24-ur prejmeš e-knjigo na email.

Mrena - kako in na kaj jo loviti?

Ribolov mrene je zanimiv predvsem zato, ker je mrena odličen plavalec, močan borec in vsak, ki mreno dobi na trnek, lahko le uživa ob "drilu" te močne ribe, ki se rada giblje med kamenjem in v precej močnih tokovih.

Vse njene "divje" lastnosti pripomorejo k temu, da ribolov mrene ponuja veliko borbo z ribo. Z nami se bo borila in divje plavala v vodi do svojih zadnjih atomov moči, šele nato bomo svoj ribolovni dan lahko končali z ujeto mreno.

Ribolov mrene ribiči najbolj pogosto prakticirajo na kruh, črve, nekateri pa poizkusijo svojo srečo tudi na papriko špeh. Da bi ribolov bil čim bolj uspešen, pa se lahko ribolovno mesto nakrmi s starim kruhom in tako še povečamo svoje možnosti za kvaliteten ribolov.

Najbolj primerno mesto za ribolov mrene bi lahko bile seveda divje vode, ki so polne kamenja, pogosto se nahajajo tudi pod različnimi mostovi, manjšimi slapovi, ob travnatih otočkih in ob grmovjih. Čim bolj tekoča in divja kot je voda, večji uspeh za ribolov mrene si lahko pripišete.

Za ribolov mrene je potrebna čim lažja in seveda kvalitetna oprema. Priporočam vam lahko kakšno dobro teleskopko, ali bolognese palico, dolžina pa naj bo prilagojena okoliščinam našega ribolova. V kolikor je okolica za ribolov precej poraščena z drevesi in grmovjem, bodite pozorni, da je palica nekoliko krajša, da se vaš ribolov ne bo kmalu končal s trnkom na drevesu.

Želim vam veliko dobrih in prijetnih ribolovnih dni in čim boljše borbe z mreno.

Base camp for fishing enthusiasts.