Ribiška družina (RD) Vrhnika

Written by Siniša Pintar

Samo nekaj kilometrov izven slovenske prestolnice se nahaja Ribiška družina (RD) Vrhnika, ki neprekinjeno deluje že od leta 1955. Pod njihovo pristojnost upravljanja sodi seveda del Ljubljanice pri izviru Močilnik, ter še nekaj okoliških ribnikov, kjer vsak od njih predstavlja svoje čare, poleg tega pa skrbijo tudi za nekatere potoke in vode, v katerih je ribolov strogo prepovedan.

Katere ribe najdete v vodah Ribiške družine (RD) Vrhnika?

Ribiška družina (RD) Vrhnika je doživela množičen pogin več vrst rib, po katerih so včasih sloveli (ščuke, sulci, ter še nekaj drugih vrst), poleg tega jim ogroženost predstavlja veliko število kormoranov, ki plenijo po njihovih vodah. A  kljub tem so vode Ribiške družine (RD) Vrhnika mamljive za okoliške ljubiteljske ribiče, saj je njihov vodni svet prepreden s številnimi zanimivimi ribami: potočna postrv, sulec, šarenke, kleni, krap, som ter še mnoge druge.

PREBERITE ŠE: SPLOŠNO O RIBOLOVU
PREBERITE ŠE: KRAPOLOV oz. RIBOLOV KRAPA
PREBERITE ŠE: RIBIŠKE DRUŽINE V SLOVENIJI
PREBERITE ŠE: RIBIŠKA OPREMA - PALICE, ROLE IN OSTALO

Ribiška družina (RD) Vrhnika – kateri so njeni revirji?

V kolikor se odločite za ribarjenje v Ribiški družini (RD) Vrhnika, imate na voljo dva revirja. V revirju Kamini bodo na račun prišli ljubitelji sulca, ribolov pa se lahko izvaja na belice in roparice, potrebno pa je poudariti, da je na tem mestu dovoljen samo ribolov na bregu. Drugi revir pa se nahaja med izlivom Pekovega grebena in Podpeči. Ta revir je gotovo najbolj zanimiv, saj v njem prevladujejo vse vrste rib, ki jih lahko najdemo v Ljubljanici. Ribolovskim strastem se tudi tukaj lahko predajate iz brega, na določenih segmentih pa je mogoče tudi bredenje po vodi, ki je sicer v poletnih mesecih nekoliko težje izvedljivo. Ribiška družina (RD) Vrhnika ima v lasti tudi nekaj stoječih voda, v katerih so tudi zastopane različne vrste rib.

Ribiška družina (RD) Vrhnika, ribolov

Ribiška družina (RD) Vrhnika – kje do dodatnih informacij?

Iskanje dodatnih informacij preko spleta o Ribiški družini (RD) Vrhnika je dokaj težavno, saj družina nima neke konkretne spletne strani, ki bi opisovala njihovo delo in ostalo. Smo pa izbrskali njihov naslov in telefonsko številko, kjer jih lahko dobite in povprašate o informacijah, ki vas zanimajo (Ribiška (RD) družina Vrhnika, Sinja Gorica 57, 1360 Vrhnika, 01/750 55 57).