Ribiška družina (RD) Celje – naslov, telefon, email!

Written by Siniša Pintar

Če ste eden tistih, ki prihajate iz Štajerskega konca, potem imate priložnost, da se včlanite v družino, ki je v letu 2012 praznovala že svojo 60. obletnico delovanja. Ribiška družina (RD) Celje je nastala leta 1952 in sicer iz prvotno ustanovljenega Ribiškega društva in Ribarske zadruge. V naslednjih letih so se menjavali njeni predsedniki, organizirala so se različna tekmovanja, na katerih je sodelovalo vedno več ribičev in ribolov v tej ribiški družini se je vedno bolj širil na nove ribiške revirje, kot jih recimo poznamo in lahko uporabljamo še danes.

28 NASVETOV KAKO POSTATI BOLJŠI RIBIČ

Ribiški vodič za uspešen ribolov - zanimivi in kvalitetni nasveti zbrani na enem mestu. Z njim boste pridobili pozitivnie poglede na naravo, ribe in ribolov.

>> PRENESI KNJIGO BREZPLAČNO >>


Ribiška družina (RD) Celje obvladuje ribolov na reki Hudinji, na delu reke Savinje, upravlja tudi potoka Lavo in Tesnico. V upravi imajo tudi ribarjenje na Šmartinskem jezeru, na katerega so še posebej ponosni. Gre za eno večjih zajezitvenih jezer v Sloveniji, ki se razprostira na 113 hektarjih. Največja globina jezera sega nekje do 10 metrov, povprečna globina v okolici polotoka Brezova, kjer je nastanjena koča članov RD Celje, pa je med štirimi in šestimi metri.

NE SPREGLEJTE: SKRIVNOSTI ZA USPEŠEN RIBOLOV SPOMLADI
NE SPREGLEJTE: KORMORANI - ČRNA SMRT NAŠIH VODA? KAJ Z NJIMI?

Člani Ribiške družine (RD) Celje pravijo, da je ribolov na Šmartinskem jezeru pravi užitek. Predvsem je priljubljen večdnevni ribolov na krapa. Prava posebnost ribolova na tem koncu pa je tudi nočni ribolov. Šmartinsko jezero privablja ribiče z vseh koncev, tudi iz tujine. Prav vsako leto v tem jezeru ujamejo kar nekaj krapov teže med 20 in 30 kilogrami, poleg krapov pa so v jezeru naseljene še mnoge druge vrste rib, in sicer beli amur, sivi tolstolobik, linj, rdečeperka, rdečeoka, zelenika, ploščič, androga, smuč, ščuka in som (kako loviti soma, kje ga najdemo in kako živi?). Naj še omenimo, da so tudi somi v tem jezeru ogromni! Razne zgodbe o izginulih labodih in račkah, celo pudlju, ki naj bi ga pojedel som, prestrašijo marsikaterega plavalca. A brez skrbi, somi se skrivajo v globinah jezera in plavalci niso ogroženi.

Ribiška družina Celje, RD Celje, Šmartinsko jezero

Natančno lokacijo si lahko ogledate -> TUKAJ.

Šmartinsko jezero je tudi sicer zelo obiskan kraj, saj ponuja pravo sprostitev, pa naj bo to z ribolovom ali s sprehajanjem po učni poti, kjer lahko spoznavate življenje v vodi. Res, da so ribiči z razvijanjem turizma na jezeru izgubili nekaj miru, prav tako tudi okoliške živali, vendar člani Ribiške družine (RD) Celje ne izgubljajo upanja, in so prepričani, da bodo ljudje spoznali, da je treba okolje spoštovati in ga ohraniti takšnega, kot je.

Ribiška družina (RD) Celje - ostale podrobnosti!

V kolikor se odpravljate na ribolov na Šmartinsko jezero, boste zanj potrebovali tudi ribiško dovolilnico, ki jo lahko kupite na različnih mestih, kot so na primer Ribiška koča na Brezovi, Čolnarna Muzelj, Okrepčevalnica Tepež, Ribiška trgovina Nold, ter še na nekaterih drugih destinacijah. Cene ribiških dovolilnic se gibljejo od 7€ (Šmartinsko jezero - KRAP/AMUR U&I NOČNA - od mraka do zore za člane Ribiške družine (RD) Celje, pa vse tja do 80€ za letne ribolovne dovolilnice na Šmartinskem jezeru – več informacij in natančen cenik najdete na uradni spletni strani Ribiške družine (RD) Celje.

Več informacij o Ribiški družini (RD) Celje lahko dobite po telefonu (+386 (0)3 492 76 40) ali mailu (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.), ali pa da se oglasite osebno na njihovem naslovu v času uradnih ur (Čopova 19, 3000 Celje).