Ribiška družina (RD) Bohinj - njene lepote

Written by Siniša Pintar

Ribolov v Bohinju je prav posebno doživetje. V neokrnjeni naravi boste zagotovo našli svoj mir in užitek pri ribolovu, ter tako pozabili na vsakodnevne skrbi, ki vas obdajajo. Ribiška družina (RD) Bohinj skrbi za vode, ki so ene najlepših v Sloveniji namenjene muharjenju. Na tem področju najdemo izjemno čisto vodo, ter mnoge zanimive vrste rib, ki bodo zagotovile, da bo ribolov v njihovih vodah res zanimiv in si ga boste zapomnili za vedno.

Ribiška družina, RD, Bohinj

V Bohinju in njegovi okolici so ribičem na voljo tri zanimiva in prekrasna ribolovna območja, vsa tri upravlja Ribiška družina (RD) Bohinj. Prvi revir - Bohinj - vključuje Bohinjsko jezero od mostu pri cerkvi sv. Janeza pa vse do Ukanca. V Bohinjskem jezeru prevladuje jezerska zlatovščica, poleg nje živi v jezeru tudi avtohtona jezerska postrv, menek in klen. Loviti je dovoljeno z obale in iz čolna z enim priborom.

Drugi revir – Sava Bohinjka – ki ga tudi upravlja Ribiška družina (RD) Bohinj, sega od mostu pri jezeru do cestnega mostu pred Bohinjsko Bistrico. V Savi Bohinjki lahko le muharite, izbirate pa lahko med ribolovom “lovi in vzemi” ali “lovi in spusti”. Ulovite lahko kar nekaj vrst rib, in sicer se v tej alpski reki nahajajo potočna postrv, sulec, klen, lipan in šarenka.Ribiška družina (RD) Bohinj ima pod nadzorom še tretji revir – Mostnica. Območje se razprostira od jezu v Stari Fužini do izliva potoka Mostnice v Savo Bohinjko. Posebnost tega revirja je, da lahko ribolov dnevno izvaja največ pet ribičev. Dovoljeno je muharjenje in vrsta ribolova “ulovi in spusti”. V potoku Mostnica lahko ujamete potočno postrv, lipana in šarenko. Ribolovna sezona v revirju Mostnica traja od 1. junija do 14. novembra, za razliko od prvih dveh revirjev, kjer se sezona prične že s 1. marcem.

Ribiška družina, RD, Bohinj, vrste rib, lovne dobe
Ribiška družina (RD) Bohinj že nekaj let prireja poseben dogodek, in sicer ribiški festival, ki se navadno prične konec septembra in konča v začetku oktobra. Prireditev je zagotovo ena zanimivejših, tako kot je zanimiv in poseben ribolov na območjih, ki ga upravlja Ribiška družina (RD) Bohinj.

In še nekaj osnovnih podatkov:

Ribiška družina Bohinj
Grajska ulica 10
4264 Bohinjska Bistrica
Slovenija

E-pošta: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.