Ribiška oprema in vabe za morski ribolov - osnove!

Ribiška oprema in vabe za morski ribolov

Ribolov lahko ribič izvaja v razlićnih vodah, bodisi stoječih, bodisi tekočih, lahko so manjše, ali večje, so pa lahko tudi sladke ali slane.

Ko je govora slani vodi, moramo takoj vsi pomisliti na morski ribolov, ki se ga izvaja na morju ali ob njem.

Ribiška oprema za morski ribolov se v veliki večini razlikuje od tiste, ki se jo uporablja za sladke vode.

28 NASVETOV KAKO POSTATI BOLJŠI RIBIČ

Ribiški vodič za uspešen ribolov - zanimivi in kvalitetni nasveti zbrani na enem mestu. Z njim boste pridobili pozitivnie poglede na naravo, ribe in ribolov.

Knjiga o ribolovu - šarana i ostale ribe
Prišlo je do napake. Poizkusite znova.
Hvala. V roku 24-ur prejmeš e-knjigo na email.

Zakaj je ribiška oprema za morski ribolov drugačna?

V prvi vrsti je razlika že samo v vodi, ki je z ali brez soli in ravno ta sol je najbolj pomembna, ko je govora o vplivu na opremo.

Splošno znano je, da je sol velik uničevalec ribiške opreme, zato je po morskem ribolovu sila priporočljivo, da se ribiško palico in rolo malce obriše z mokro krpo, da se odstrani sol iz opreme in se jo tako zaščiti pred uničevanjem.

Kot drugo, pa se razlike v opremi pojavljajo ze zaradi tehnik ribolova, ki se uporabljajo na morju.

Če vzamemo pod drobnogled en banalen primer in se zamislimo, kako bi recimo izvajali lov iz čolna z 12m dolgo štek palico?

To je praktično nemogoče in ravno zato, so ribiške palice s katerimi se lovi iz čolnov veliko krajše in lažje za uporabo in premikanje z njimi po nemirnem morju - slike takšnih palic si lahko ogledate na spletu.

Kakšne vabe za morski ribolov izbrati?

Vabo v morju in vabe na kopnem se v večini primerov zelo razlikujejo.

Ogromno ribjih vrst, ki jih najdemo v morju je roparic in zato se jih po navadi lovi na kakšne t.i. žive vabe, kot so školjke, druge ribice ali z eno najbolj priljubljenih vab za morski ribolov, lignji.

Da pa vedno ni vse tako črno na belem, pa se v morju lahko poizkusi sreča tudi s sirom, kruhov ali kakšnim mixom in nemalokrat je tudi to precej uspešna vaba za morski ribolov.

Prav tako pa ne gre pozabiti tudi na t.i. umetne vabe za morski ribolov - več o njih pa si lahko preberete TUKAJ!

Vam je morski ribolov zanimiv?

Če imate o morskem ribolovu še kaj vprašanj, o tem, kakšna ribiške oprema je potrebna zanj, lokacijah ali o ribiški trgovini, kjer prodajajo opremo za tovrsten hobi, lahko brez težav uporabite Slo-fishing ribiški forum, postavite vprašanje v pravilni temi in dobite odgovore nanj.

Tako bo vaš užitek ob vodi še večji in boste v naravi se bolj uživali, kar pa je vedno bistvo vsega, pa četudi je za to potreben tudi avtomobil.

Base camp for fishing enthusiasts.