⚡ Otok Pag – atraktivna destinacija za morski ribolov na Jadranu

Otok Pag – morski ribolov na Jadranu

Ali veste, da je otok Pag, imenovan tudi »kamniti biser Jadrana«, peti največji hrvaški otok?

Zagotovo ste kdaj že slišali za njegove čudovite plaže Zrče, Šimuni, Stara Novalja in druge, ki ponujajo bogat športno-rekreacijski program podnevi in pestro nočno življenje ponoči, zaradi česar je priljubljena turistična točka ljudi daleč naokoli.

Med atraktivno paleto rekreacijskih dejavnosti se v zadnjih letih vse bolj uveljavlja tudi ribolov na otoku Pag, saj je morje okoli njega zaradi njegove odlične lege prepredeno z najrazličnejšimi vrstami morskih rib, ki športnim ribičem predstavljajo poseben izziv.

Lovljenje rib je prav tako eden najboljših načinov za sproščanje – usedete se na pomol, vržete trnek in enostavno uživate ob božanju sonca, medtem ko čakate, da vabo zagrabi prva riba.

Ribolov na otoku Pag je postal privlačna aktivnost, ki vsako leto privabi vse več turistov, priljubljen pa je tudi med domačini otoka, ki so tej aktivnosti namenili celo posebno tekmovanje in nagrado.

28 NASVETOV KAKO POSTATI BOLJŠI RIBIČ

Ribiški vodič za uspešen ribolov - zanimivi in kvalitetni nasveti zbrani na enem mestu. Z njim boste pridobili pozitivnie poglede na naravo, ribe in ribolov.

Knjiga o ribolovu - šarana i ostale ribe
Prišlo je do napake. Poizkusite znova.
Hvala. V roku 24-ur prejmeš e-knjigo na email.

Otok Pag je pravi kraj za različne vrste ribolova

Po hrvaških zakonih si je za izvajanje športnega in rekreacijskega ribolova obvezno zagotoviti ribolovno dovoljenje tako za ribolov z obale kot z morja oz. s plovila.

Dovolilnice so obvezne za vse, ki so starejši od 14 let, cene dovolilnic pa so poenotene za domače in tuje ribiče.

Mogoče jih je kupiti v elektronski obliki na spletu ali pri pooblaščenih prodajalcih.

Povsod po Jadranu je ribolov v porastu, zato so se razvile različne tehnike in zvrsti ribolova, primerne za različne lokacije in vrste rib.

Za uspešen ribolov na otoku Pag ali kjerkoli drugje je ključno, da najdete dobro lokacijo – kotiček, ki predstavlja raj za ribe in hkrati prostor, kjer boste kot ribič lahko resnično uživali.

Otok Pag ponuja kar nekaj takih točk:

Šimuni

Šimuni so mala ribiška vasica na jugozahodni strani otoka Paga, na polovici poti med mestoma Pag in Novalja.

Otok Pag ima na območju vasice Šimuni tri naravne zalive, v osrednjem od njih je urejena luka za ribiške barke, kjer se nahaja tudi ribarnica z vsakodnevno sveže ulovljenimi ribami.

Tam in vzdolž južnega zaliva, kjer so številne peščene plaže, je poleg kopanja tudi možnost potapljanja in podvodnega ribolova, zaradi česar je to priljubljena točka za ribolov na otoku Pag.

V Camping Villageu Šimuni je ribolov dovoljen na vseh plažah, tam lahko dobite tudi amatersko ribiško opremo v trgovinah Luka in Đingi ter v trgovini z opremo za kampiranje.

Prav tako si lahko v tamkajšnji turistični agenciji priskrbite dovolilnice za ribolov, kupite pa jih lahko tudi v pristaniških kapitanijah Novalje in Paga. Poleg podvodnega ribolova je tam možen tudi ribolov s palico.

Novalja

Novalja je priljubljeno turistično središče z mnogimi klubi in atraktivnim nočnim dogajanjem, s svojo turistično ponudbo privablja stare in mlade, domače in tuje turiste.

Vsako leto 13. junija praznujejo »Dan mesta Novalja«, kjer se lahko naužijete gurmanskih dobrot, ki jih ponuja otok Pag, organiziran pa je tudi pokal Sv. Antona za tekmovanje v športnem ribolovu.

Dovolilnice za ribolov lahko dobite v tamkajšnjem športnem ribolovnem društvu Novalja.

Vrste ribolova na otoku Pag

Otok Pag je prava izbira za navdušence morskega ribolova. Področje otoka lahko razdelimo na dva dela – severovzhodno stran, ki je večino leta podvržena stalnim sunkom burje in ni najbolj primerna za izvajanje športnega ribolova, in jugozahodno stran, kjer ob obali prevladuje kamnito in peščeno dno, bolj privlačno za ribe.

Morje okoli Paga je bilo zmeraj bogato z ribami, še danes je tam mogoče uloviti različne vrste rib – orade, brancine, arbona, šnjura, pagarja, zobatca, lico in vse vrste plavic.

Otok Pag ponuja različne vrste ribolova. Gre za športni ribolov, ki turistom, ki jih zanima ribolov na otoku Pag, ponuja sprostitev, zabavo in užitek, ko se na njihovo ribiško palico ujame riba, na katero so lahko čakali tudi več ur.

Ribolov na otoku Pag je vznemirljiva aktivnost, ki ni le tekmovalna, ampak je tudi odličen način za občudovanje raznolikega pomorskega življenja.

Big game fishing je neponovljiva kombinacija adrenalinskega športa, neomajnega potrpljenja in hkrati bivanja v neokrnjeni naravi. Med ljubitelji aktivnih počitnic je zanimanje za ta način ribolova tudi na otoku Pag iz leta v leto večje, saj je jugozahodna obala Paga odlična lokacija za to vrsto morskega ribolova.

Dodaten plus, ki ga ima otok Pag, so ugodne podnebne razmere z veliko sončnimi dnevi in čisto morje, ki omogoča dobre poglede v globino.

Skrivnost dobrega ribolova je v potrpežljivosti ter naučeni tehniki. Pomembno vlogo igra tudi izbira lokacije – otok Pag ponuja številne skrite kotičke, kjer lahko v miru in tišini čakate na dober ulov.

Tudi podvodni ribolov na otoku Pag ponuja veliko mero adrenalina ob odkrivanju morskih globin, modrih, temnih in skrivnostnih področij morja. Sledenje ribam v njihovem naravnem okolju ima še poseben čar in je za ribiča pravi izziv in hkrati nepozabno doživetje.


Otok Pag – atraktivna destinacija za morski ribolov

Otok Pag s svojo lego, sredozemskim podnebjem in geografsko razgibanostjo prepriča vsakogar, ki želi bodisi aktivne bodisi umirjene počitnice.

Ribolov na otoku Pag je prisoten že desetletja, saj predstavlja tudi vir preživetja za mnoge tamkajšnje domačine.

Če si želite razgibanega športnega ribolova, je Pag prava destinacija, kjer lahko preizkusite svoje ribiške veščine, se naučite novih tehnik ribolova ali preprosto uživate v lepotah neokrnjene narave, ko čakate, da riba zagrabi nastavljeno vabo.

Affiliate Disclaimer:

Slo-fishing is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to Amazon. We also participates in eBay Partner Network, FishingBooker, ClickBank and Teespring affiliate programs. We are compensated for referring traffic and business to these companies.