Ribolov v Luciji - ribiško poročilo, uspeh zagotovljen!

Ribolov v Luciji

V tem članku vam bom opisal ribolov v Luciji in okolici (Seča). Več o poziciji, tehniki in vabah pa v naslednjih vrsticah - uspeh je zagotovljen.

Preden gremo na pozicijo, v trgovini Ulov v TPC Lucija kupimo žive Bibije. Cena je 5€. Kupil sem tudi Koreane, a na njih nisem dobil niti ugriza.

Sistem, ki ga bomo uporabili, je drsni svinec s predvezom dolgim vsaj 60 cm.

Jaz uporabljam svince, ki so težki vsaj 60 gramov, težji kot je, težje ga nosi tok in težje se zapne.

28 NASVETOV KAKO POSTATI BOLJŠI RIBIČ

Ribiški vodič za uspešen ribolov - zanimivi in kvalitetni nasveti zbrani na enem mestu. Z njim boste pridobili pozitivnie poglede na naravo, ribe in ribolov.

Knjiga o ribolovu - šarana i ostale ribe
Prišlo je do napake. Poizkusite znova.
Hvala. V roku 24-ur prejmeš e-knjigo na email.

Uporabil sem sistem drsnega svinca

Osnovna vrvica debeline 0,30, na njej pa svinec teže vsaj 60 gramov. Na konec laksa naredimo zanko, in takoj nad vozel damo mali okrogel svinček, da svinec ne poškoduje vozla, pa tudi boljše čutimo poteg ribe.

Navežemo trnek na predvrvico dolgo vsaj 60 cm, jaz uporabljam včasih tudi po 1 meter dolgo predvrvico, odvisno od občutka.

Na koncu predvrico naredimo zanko, da bomo lahko na trnek dali Bibija in ga pritrdili na sistem.

Kako natakniti bibija?

Bibija nataknemo s posebno iglo, ki jo kupimo v ribiški trgovini. Z iglo ga prebodemo skozi zadnjico (tam ga ribe začnejo najraje jest); skozen napeljemo potem celoten laks, ki smo ga zataknili v zanko na vrhu igle. Majhna konica trnka mora gledati ven iz bibija pri njegovi zadnjici, drugače pa je cel trnek pokrit z Bibijem.

Izbira vremena in ostalih dejavnikov!

Sam izbiram vreme, ko se verčeri ali dani (ko žge sonce se ribe skrivajo, ker je vroče). Ponavadi pa lovim, ko se začenja slabo vreme ali pa še malo dežuje. Dež in nevihta sta za ribe zelo stresno obdobje in zato se med dežjem/neurjem rade hranijo pa tudi po njem. Na vse skupaj vpliva tudi veter (med burjo veste, da so zelo dejavni brancini), tlak, luna/sonce in plimovanje. Najboljši čas za ribolov je 3 dni okoli polne in prazne lune; rezultati takrat so nadpovprečni. Glede plimovanja pa je tako: Lovit grem, ko je voda še v najnižji točki in se bo počasi začela dvigovat.

Kako izbrati pravilno pozicijo za ribolov na morju?

V Luciji imam dva »spota«, kjer sem videl orade na lastne oči vseh velikosti, od miniaturnih pa vse tja do kilogramske mamice. 

Prvi se nahaja takoj za kampom Lucija na divji plaži, pri prvi klopci. Mečeš malo v desno, maksimalno 5 metrov od obale.

Drugi pa se nahaja pri gostilni Ribič, postaviš se tako, da mečeš diagonalno v v rob sečovljskih solin. Vržeš 1m do roba kopta sečovljskih solin in pustiš malo laksa, da ni napet na palici. Na vsake 30 min ga naviješ en obrat na roli.

Base camp for fishing enthusiasts.