Ribolov v Negovskem jezeru

Negovsko jezero leži na obrobju Slovenskih goric pod domačijo Ivana Krambergerja v kraju Spodnji Ivanjci!

Negovsko jezero, ribolov v Negovskem jezeru, krapolov, lokacija
Z vodo upravlja RD Radgona če pa ste v kakšni ribiški družini ki je s to RD pobratena lahko lovite kot član in imate cenejšo dovolilnico (primer RD Ruše).

Cena dovolilnic :

Negovsko jezero, ribolov v Negovskem jezeru, krapolov, cena kart

V jezeru je veliko krapov, največji je bil ujet 4leta nazaj 22kg so pa takšni primerki redki, izredno veliki amurji (lani ujet 18kg), veliko je tudi roparjev kot sta smuč in ščuka ! Jezero kot samo je kar težka voda glede na to koliko je lokvanja in ostale vodne vegetacije!

Negovsko jezero, ribolov v Negovskem jezeru, krapolov, okolica

Lovi se lahko na plovec kot na talni ribolov! Ribe ki se lovijo niso nekaj ekstra velike so pa izredno lepe in brez napak.Tako da vsaka riba 15+ je tam zelo lep uspeh! Globina je od 1,3m pa vse tja do 3,5m največ! jezero ni primerno za začetnike saj lahko ostanejo brez prijema po par dni sploh če se ne bojo prej pozanimali kako in kaj! Kot vabo priporočam bojlese pozimi nekaj sadnega poleti pa samo Fish aroma !

Prilagam še nekaj slik mojih ulovov:

Negovsko jezero, ribolov v Negovskem jezeru, krapolov, krap

14kg divjak brez napake!

Negovsko jezero, ribolov v Negovskem jezeru, krapolov, krap 2

10kg luskinar dolg čez 1m

Negovsko jezero, ribolov v Negovskem jezeru, krapolov, krap 3

Prelep 7kg luskinar ujet letos pozimi.

Če se bo kdo odpravljal tja loviti naj me prej kontaktira na ZS pa se bomo zmenili kako in kaj dalje sicer sem jaz skoraj vsak vikend tam čisto blizu in lahko pridem kaj pogledat in svetovat!

Avtor: Vito2