Kapitalni krap by Zator

Prvi dan ribolova pod novim imenom Carp team immpres, se je začel lov na krapa 10+.  Moj timski kolega Mišo me je v zadnjem momentu prepričal, da se odpraviva na vrbe (baje je imel blazno dober filing haha). Po pregledu na jezero, ki je bilo že kar zasedeno sva prinesla vso potrebno za ribolov in začela s pregledom tal. Iskala sva kakšne veje ali kak previs iz globine v plitvino.Po nekaj metih in merjenih globine se odločima, da bom lovil na globini 4,5m in daljavi okoli 65m.

Ko je bil marker na svojem mestu se odlovin da bom dal na eno palico monsterja + sqida pop up in na drugo palico banano + sweat cream. Obe navezi še nadipam v domači dip od sqida in posujem s podrom, isto sqida, vržen in obe palici padeta točno kot sem želel. Potem primem za spod palico od maverja in jo vihtim skoraj 1 uro.

Spodiral sem z prerezanimi boili konzervo koruze peleti cc moore sqid in velike pelete halibut.Vse je bilo na svojem mestu okoli 19 00. Medtem ko čakam na ribo sem se odločil da še vam malo pobližje predstavim ribolov na jezeru v kočevju. Za danes je to vse in močno upam, da naslednje besede posvetim NJEMU(10+).

Za danes lep pozdrav iz jezera in lahko noč.

Pi pi pi pi piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,

Skočim iz svojega stola in poprimem za palico, ura je 21.05.

Po nekaj pobegih ga vidim pred menoj in mi vzame dih. Ali je to mogoče si rečem ko zagledam velikana po ocenah okoli 10 kg. Nastavim podmetalko ga nežno zajamem in si rečem ja to je riba ki sem si jo tako želel, riba 10+. Po tehtanju se prezadovoljen ko tehtnica pokaže 10,600 kg bravo jaz in palico ponovno namestim na svoje mesto. Okoli 22.00 se odpravim v šotor kjer se tresem do 00.05, ko me prebudi želen piiiiiiiiii, primem za palico in drilam svojega mopedista ki je imel okoli 2 kg. Prijemi me prebudijo še ob 00.30 in ob 4.30. Ujeti so bili sami mopedi, ampak tisto po kar sem prišel sem praktično že dobil. Ampak, ...

Ko pride na plano sonce poprimem za spod in začnem mahat po futrišču. Malo zatem pride moj zvesti ribiški kolega Mišo, ki mi vedno priskoči na pomoč v vsakih situacijah. Malo podebatirava, nato pa pripraviva teren še za njega. Čez dan gre mišotu kar lepo, saj dobiva par prijemov, pri meni pa nič že celih 15ur. Malo padajo šale na moj račun z mišotove strani, ampak se nedam. Mišo pa že celi dan govori o tem da bo na suhem še ena lepa riba.

Ko že obupam nad današnjim dnem pa kar naenkrat pi pip i pip pipi piiiiiiiiiiii, zateg v polno in smešen dril brez odpora. Mišo reče da naj pohitim, ko naenkrat krap podivja, zapne markerje in sisteme. Ko mi ga uspe potegniti bližje obali pa adrenalinski šok. OGROMNA RIBA.

Mišo reče da ima sigurno 12kg v kar pa mene ni prepričal. Šele, ko ga da iz podmetalke pa šok, riba velika neverjetnih 94cm. Mišo jo stehta in mi reče ja ja to je pa rekord, jaz v zrak in zakričim. Bil sem v nebesih, sledi slikanje in nažalost pospravljanje.

Mislim da si bom to ribičijo zapomnil še vrsto let. Tako bližam se koncu in bi se rad še enkrat zahvalil MIŠOTU 84 za njegov trud in seveda boile, ki jih je sam pripravil. VSE ribe so bile ujete na domače boile od mišota in sicer neverjetni monster carb.

Lep pozdrav in upam da boste uživali ob branju članka.

PS. Aja da ne pozabim, riba je imela 15 700g in še enkrat HVALA MIŠ.

Avtor: Zator