Meleg Bait – novost, ki že kaže TOP rezultate

Written by Siniša Pintar

Ali si tudi ti eden tistih, kateri nekaj dni pred ribolovom domačo kuhinjo obrnejo na glavo?

Povsod posoda, po tleh semenke in boilie mix, ter na koncu en kup boilijev, katere ne veš kako pravilno posušiti in kam shraniti, da ne bodo splesneli in bodo na dan ribolova še vedno uporabni?

Če si na tole vprašanje odgovoril z »DA«, potem je veliko bolje, da se krapolova lotiš nekoliko drugače – morda domačo izdelavo boilijev opustiš in kupiš že pripravljeno ribiško vabo.

V Slovenijo smo dobili nove produkte – Meleg bait. Testni ribiči in njihovi ulovi o njih govorijo samo najlepše, tudi »naš Jure« je že dobro lovil na njih.

Morda je sedaj čas, da jih preizkusiš tudi ti, še prej pa je tukaj nekaj spoznavanja z Meleg Bait vabami.

28 NASVETOV KAKO POSTATI BOLJŠI RIBIČ

Ribiški vodič za uspešen ribolov - zanimivi in kvalitetni nasveti zbrani na enem mestu. Z njim boste pridobili pozitivnie poglede na naravo, ribe in ribolov.

>> PRENESI KNJIGO BREZPLAČNO >>

Kako je Meleg bait vse skupaj začel?

Vse skupaj se je pričelo že leta 1988, ko smo z enostavnimi eksperimenti poizkušali razviti vabo, ki bo maksimalno uspela in bila pripravljena za tekmovanje, ki bo čez leto dni.

Kasneje počasi prerastemo v proizvodnjo, v kateri še naprej preizkušamo vabe in razno zrnje, predvsem navadno koruzo, sladko koruzo, pšenico in podobno!

Nekoliko kasneje začnemo delati tudi z konopljo in pripravo le-te.

Nastal je naš prvi proizvod pod imenom "Dynamite Bait", ki kasneje dobi ime "Meleg Bait Dynamite Range".

Danes so naši produkti znani širom po Svetu pod blagovno znamko "Meleg Bait".

Meleg Bait - produkti

Iz leta v leto rastemo, ter tako pridobivamo znanje in izkušnje v lovu na krape, amurje in druge ribe -  na vodah širom Srbije, celotne Evrope in tudi Kanade, za kar gre zahvala našim sodelavcem in testnim ribičem.

Z razvojem naših vab želimo doseči in v tem tudi uspevamo, dva kontradiktorna cilja.

Prvi je želja po tem, da riba čim prej sprejme našo vabo, drugi pa je ta, da to dela čim dlje glede na čas hranjenja.

Kot vemo riba, ki hitro pride na trnek, načeloma pride zaradi vabe, ki je ima v sebi visok odstotek raznih atraktorjev in arom. Ampak riba, ki takšno vabo sprejme zelo hitro, tudi zelo hitro odide, ker ji visok odstotek aditivov na dolgi rok ne prija.

Z našimi Meleg Bait vabami nasprotje temu dosegamo  tako, da natančno doziramo določene komponente, kar mi imenujemo optimalna sestava in količina kvalitetnih sestavin.

V sodelovanju z državnim Inštitutom za kmetijstvo in zelenjavo v Novem Sadu, konstantno in neprestano sodelujemo in razvijamo specialne sorte zrnja. Preučujemo njihovo sestavo zaradi optimalnega hranjenja v cilju čim lažje prebavljivosti. Pri čemer pazimo, da  vabe in zrnje energijsko maksimalno pomagajo ribi in njihovi prebavi, pri čemer skrbimo tudi za zdravje rib.

Meleg Bait - boilie

Meleg Bait in rezultati povezani z njimi

Skozi leta našega dela tudi uspehi niso izostali.

Po mnogo ujetih krapih širom Evrope, so med drugimi uporabljali naše vabe prvaki nacionalnih prvenstev Srbije in Črne Gore nekaj let nazaj. Vendar so naš in njihov največji uspeh dosegli reprezentanti Srbije in Črne Gore v krapolovu na čelu z Ivico Kraljem in Vladom Pesarčićem z uporabo naših proizvodov, kot so koruza, sladka koruza, konoplja, tigrov orešček in določenih vrst boiliev na svetovnem prvenstvu na Portugalskem leta 2004. Postali so svetovni prvaki in se tako vpisali v zgodovino modernega krapolova.

Meleg Bait - ulovi, ribe

Raziskovalni center Meleg Bait

Naša proizvodnja je zasnovana na modernih tehnologijah in z efektivnimi proizvodnimi metodami – slogan, katerega se držimo pri nas se glasi: »Razvoja nikoli ne prekinjamo«.

V sklopu naše proizvodnje, imamo tudi dva lastna jezera, kjer domujejo ribe kot so krapi, amurji, somi in druge.

V prvem, ki je nekoliko manjši, se nahaja izjemno bistra voda – pokrit je s kar 24 kamerami, ki delujejo 24/7 in spremljajo dogajanje v njem. Zaradi specifike jezera, se v njem nahaja ogromno školjk, polžev, rastlinja ob robu vode in drugih živih bitij.

Ves ta okoliš in dogajanje v njem nam je v veliko pomoč pri ugotavljanju, kaj krap raje pobira – naravno hrano ali Meleg bait.

Vse to smo razvili iz dveh razlogov – prvi je ta, da lahko testiramo in opazujemo dogajanje pod vodo, drugi pa je ta, da se naučimo in čim bolje spoznamo življenje in prehranjevanje krapa v njegovem naravnem okolju!

Takšen projekt je edinstven na svetu, mi ga imenujemo raziskovalni center Meleg Bait.

Meleg Bait - raziskovalni center

Tukaj je tudi drugo jezero, katero je namenjeno dodatnemu testiranju vab, preden se lotimo komercializacije.

Zadnja faza potrditve produktov so naši testni ribiči in sodelavci širom sveta. Na koncu, ko se vsa testiranja zaključijo in potrdijo pridejo na vrsto kupci in ribolov se lahko začne.

Meleg Bait je preizkusil tudi "naš Jure"

Med tiste, ki so Meleg Bait preizkusili in testirali v Sloveniji, lahko uvrstimo tudi »našega Jureta«, ki se je odpravil na gramoznico Hoče.

V svoji zadnji objavi na blogu Sex, Carp and Rock`n Roll je zapisal nekako takole:

»Končno so bili sistemi na svojem mestu. V miru sem dokončal s postavitvijo tabora. Vmes sem razmišljal koliko časa bom rabil za prvi prijem. Vedel sem, da bom moral ob prijemih še posebej paziti, drugače mi bo riba pobegnila v grmovje. In kot bi me nekdo uslišal, že se oglasi moj sprejemnik. Hitro sem bil pri palici in zategnil. Imel sem prijem na desni palici.

Riba je bila izrazito borbena, potegnila mi je na levo stran, čisto ob rob proti grmovju. Že na začetku bi se moral zagnati na čoln in jo oddrilati s čolna. Tako ji ne bi pustil toliko prostora. Kljub temu sem jo uspel spraviti do podmetalke.

Premamila jo je enojna boila, znamke Meleg Bait, okus Mexican Honey. Gre za novo blagovno znamko na našem tržišču. Ker teh produktov še ne poznam, sem še večjo pozornost namenjal tem vabam.«

Meleg Bait - Jure, Slovenija

Več o njegovi kampanji v Hočah in Meleg Bait ribiških vabah, si lahko preberete na njegovem blogu.

Če ste za to, da v kratkem na našem Facebook profilu naredimo kakšno nagradno igro z Meleg Bait produkti, potem pritisnite »LIKE«! Torej?