Spod, nato The Spomb in sedaj FOX Impact Spod

Spod, The Spomb in FOX Impact Spod

Spod – to je izdelek, katerega prve zametke lahko zasledimo že v 80-ih letih. Čeprav so ga mnoga leta prenavljali, izdelovali v različnih oblikah, mu dodajali in odvzemali malenkosti, je pravo revolucijo doživel šele februarja 2010, ko so na tržišče lansirali novost, novi hit, pod imenom »The Spomb«.

Uporaba novega Spomba je bila v primerjavi z vsemi prejšnjimi podobnimi izdelki veliko boljša, veliko enostavnejša in priročnejša. Posledično se je med ribiče prikradel nov izraz in nihče več ni govoril, da uporablja »spod« in da »spoda«, ampak da uporablja »spomb«.

Začelo se je pisati novo poglavje v zgodovini tega izdelka. Vsi smo mislili, da je to vrhunec, a zgolj mislili, vse do letošnjega leta…

28 NASVETOV KAKO POSTATI BOLJŠI RIBIČ

Ribiški vodič za uspešen ribolov - zanimivi in kvalitetni nasveti zbrani na enem mestu. Z njim boste pridobili pozitivnie poglede na naravo, ribe in ribolov.

Knjiga o ribolovu - šarana i ostale ribe
Prišlo je do napake. Poizkusite znova.
Hvala. V roku 24-ur prejmeš e-knjigo na email.

FOX-ovim fantom to ni bilo všeč

Z vsem tem se pa nikakor niso mogli sprijazniti razvojniki pri podjetju FOX – fantje, ki so do sedaj razvili že mnoge revolucionarne izdelke, ki so spremenili krapolov, kot so na primer – Zig Aligna KIT, Flatliner ležalnike in ne nazadnje tudi »Rapid load« PVA sistem.

Po mnogih opravljenih raziskavah med ribiči in v razvojnih oddelkih, ter preživetih številnih urah na vodah, so končno iz podjetja FOX lahko sporočili naslednje:

»FOX ima nekaj, kar se zdi, da je boljše od »The Spomba.«

»FOX ima nekaj, kar se imenuje »Impact Spod.«

Izraz »spodanje« je tako po mnogih letih spet nazaj!

Ko ste sedaj videli sliko, ste sigurno najprej pomislili in si rekli: “Pa saj izgleda skoraj kot Spomb!” in res je tako!

Novi Impact Spod je prodajan pod licenco Spomb® Fishing Limited, a kljub temu ima tale nov proizvod mnoge novosti in edinstvene rešitve, katere do sedaj še niste videli pri izdelkih te vrste.

Tako kot Spomb, tudi Impact Spod ponuja možnost zapiranja ribiške hrane v notranjost izdelka, kar preprečuje, da bi ribiška hrana končala tam, kjer si tega ne želite (beri: nepotrebno razsipavanje), ampak izključno samo tam, kamor jo boste “zalučali” s svojo palico (beri: maksimalna natančnost).

Prav tako ima nov Impact Spod edinstveno obliko, neke vrste obliko žlice, ki mu omogoča zelo enostavno zajemanje ribiške hrane, ki jo želite naložiti v njega. Takšno početje je tako enostavno, da ga lahko počnete tudi z eno roko.

Zraven enostavnosti, pa je prednosta takšnega zajemanja tudi možnost maksimalnega polnjenja/zapolnjenja celotnega izdelka, kar vam bo omogočilo manj metov v vodo in več hrane, ter veliko boljši let samega izdelka v zraku.

Spod, The Spomb in FOX Impact Spod - polnitev

SLIKA: Fox

Če ste torej do danes bili navdušeni nad tem, kako dobro je Spomb jadral po zraku, potem vas bo novi Impact Spod še bolj navdušil – maksimalno polnjenje in odličen aerodinamičen dizajn mu omogočata vrhunsko jadranje po zraku!

Se sprašujete, če so pri FOX-u lahko naredili še kaj več? Seveda!

Pri izdelavi novega Impact Spoda so razmišljali tudi na malenkosti.

Vratca in vse mehanizme v samem izdelku so naredili in postavili tako, da ribiška hrana nima neposrednega vpliva na njih, kar pomeni, da je delovanje veliko bolj sigurno in kvalitetno.

Prav tako pa so za izdelavo malenkosti uporabili tudi različne nerjaveče materijale, da bo Impact Spod kot takšen še veliko bolj obstojen in trpežen!

Izdelek boste lahko kupili v dveh velikostih in sicer v “Medium” in v “Large” velikosti, razlika v ceni bo pa minimalna – tam nekje okrog 15€ in navzgor – odvisno kje (beri: v katerih ribiških trgovinah) in kakšno velikost boste kupovali.

Za konec je tukaj še nekaj ključnih karakteristik:

-    Oblika žlice omogoča izredno hitro, enostavno in enoročno polnjenje
-    Oblika primerna za maksimalno polnjenje
-    Aerodinamična oblika za boljše letenje
-    Vzmetni mehanizem je zavarovan pred stikom z ribiško hrano
-    Robusten in kvalitetno izdelan dizajn, ki preprečuje poškodbe izdelka
-    Vrhunska kvaliteta nerjavečih materijalov
-    Dve različni velikosti

Specifikacije različnih velikosti:

Medium Impact Spod

Teža praznega: 37g
Napolnjen z bojliji:
Max. kapaciteta 15mm bojlijev: 35.  Teža: 108g
Max. kapaciteta 18mm bojlijev: 20.  Teža: 100g

Large Impact Spod

Teža praznega: 51g
Napolnjen z bojliji:
Max. kapaciteta 15mm bojlijev: 62.  Teža: 177g
Max. kapaciteta 18mm bojlijev: 38.  Teža: 172g

Pa dober prijem ...

Affiliate Disclaimer:

Slo-fishing is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to Amazon.