FARKINCAS TO

 • Gapi
 • Gapi's Avatar Topic Author
 • Poznavalec
 • Poznavalec
 • Posts: 158

Gapi created the topic: FARKINCAS TO

Sploh ne vem kako naj začnem. Pa recimo da najprej povem, da sem si že v zimskem času planiral kje in kdaj bom odlovil letošnje večdnevne kampanje. Ena od lokacij je bila tudi jezero na Madžarskem po imeni FARKINCAS TO, na katerem sem si rezerviral tri-dnevno kampanijo od 30.6 do 2.7.

Na to jezeru sem imel slabe spomine. Ko sem lani odlovil dvodnevni ribolov se je dogajalo vse drugo kot sem načrtoval. Tisti ribolov bi lahko označil za pravo malo katastrofo, saj sem v dveh dneh dobil na suho samo enega ploščiča, poleg tega sem zlomil palico in na koncu, me je ponoči ujela še nevihta in takrat se je ohladilo na 10 stopinj in to sredi julija, pihal je zelo močan veter in na koncu sem moral zaradi tega še ribolov skrajšat :blink: .

Ampak vseeno. Letos je bilo drugo leto in moral sem popraviti lanski slab rezultat na tem jezeru. Torej rezerviral sem si pozicijo 10. S seboj sem vzel nekaj partikla, torej koruzo, pšenico in konopljo, ter bojlije in pelete.

Končno je prišlo tisto jutro in čas je bil da se odpravim na jezero. Ko prispem mi je prijatelj povedal, da se je en dan prej lovilo bolj slabo in tudi ponoči riba ni bila aktivna, ampak z tem si nisem belil glave in se raje odpravil na čoln, da si postavim boje. Ko spustim bojo v vodo, pa presenečenje. Z čolnom sem bil na sredini jezera in voda je bila globoka le 1,3 m in takšna globina se je gibala po celem jezeru. Mislim, da je bila največja globina, ki sem jo zasledil okoli 2 m, vse ostalo je bilo manj. Ni mi preostalo drugega, kot da sem poiskal lepo trdno dno in si postavil dve boji na takšni globini, kakršna je pač bila.
K vsaki boji sem z bait botom odpeljal po dva sistema. Ko so bile palice na svojem mestu sem samo upal, da ni bil ves vložen trud in čas za kampanjo zaman.


Ampak potem se je zgodilo. Ni minilo 5 min in takoj se je rola pognala v poln šus. Takoj sem bil pri palici in v kontaktu z ribo. Po nekaj minutah mi uspe na suho spraviti lepega 11,5 kg težkega usnjarja.Sistem odpeljem nazaj, počakam nekaj minut in takoj še en šus na enakem krmišču kot prej. Ribo počasi utrujam, takrat pa zapoje še druga rola na tem krmišču. Poln adrenalina obe ribi z pomočjo očeta spravim na suho. Pogled ne tehtnico je bil še lepši, saj je prva riba imela kar 14,5 kg, druga pa 7 kg.
Ribi izpustim in odpeljem sistema na svoje mesto. V dveh urah sem na suho dobil še dva manjša krapa, takrat pa se je malo ustavilo in do 15:00 ni bilo prijema. Nato vzamem ven vse štiri palice in jih ponovno z bait botom razvlečem na krmišči. Takoj za tem pa se je spet začelo dogajati. Najprej krap teže 10,5 kg..


...nato pa še drugič ta dan riba 14 kg in veselje je bilo na vrhuncu :woohoo: .


Vse je bilo lepo, vendar me je zmotilo to, da sem vse ribe dobil na enem krmišču, na drugem pa tisti dan nisem uspel imeti prijema. Tisti dan mi je do večera uspelo uloviti še samo 2 manjša krapa, to pa je bilo za ta dan tudi vse. Presrečen zaradi odličnega začetka se odpravim v šotor, saj je začelo deževati.
Ponoči nisem imel prijema, zato pa sem spet imel polne roke dela drugi dan.

Zjutraj se zbudim in takoj skočim na čoln, da še enkrat pregledam dno na krmišču, kjer nisem imel prijema. In takrat sem ugotovil, da sem imel dva sistema odpeljana direktno v mulj. Sicer je bilo okoli nekaj kamna, vendar očitno je bila tale lokacija preslaba. Bojo premaknem na večjo razdaljo na čist trdo dno in takrat se je vse skupaj začelo. Riba je začela pobirat na obeh krmiščih in do 14:00 mi uspe na suho spraviti nekaj krapov z dobro težo in sicer: 2x po 9,5 kg in 2x po 10 kg, ter enkrat po 8 kg so bile ujete ribe tisto dopoldne.
Okoli 15:00 pa je bil spet čas za malo resnejšo ribo. Na suho mi uspe spraviti ribo z težo 14 kg. ŽE SPET :laugh: .


Škoda da ni šlo čez 15 kg, vendar vseeno tretjič preko 14 kg je bil odličen rezultat. Tisti dan sem do večera nadaljeval z enakimi tempom. Na suho mi uspe spraviti že nekaj krapov, vsi so tehtali okoli 10 kg.Okoli 23:00 se je začela pripravljati nevihta, zato sem palico postavil na suho in odšel spat.

Zjutraj vstanem ob 5:00 in razvozim vse sisteme na krmišči. Imel sem skrito željo, ki se do takrat že ni izpolnila. Z težo sem hotel iti še malo dlje in tako sem potihoma pričakoval vsaj eno ribo okoli 20 kg. To mi je tudi cilj letošnje sezone, da prvič v življenju presežem mejo 20 kg. Ker mi to v dveh dneh ni uspelo, sem se odločil, da na eno palico dam vabo 2x 20 mm bojli in hranim samo še z bojliji.


Tretji dan se je nadaljeval tako, kot se je končal drugi. Na suho mi do 12:00 uspe spraviti 4 ribe s težami: 8 kg: 5,5 kg; 2x 9 kg.Začel je pihati močan veter, zato sem odšel v šotor in premišljeval ali mi bo uspelo dobiti tisto, na kar sem potiho upal. Sistem katerega sem odpeljal samo z bojliji je bil v vodi že 2 uri in ni se zgodilo nič. Okoli 12:15 sem bil utrujen, zato sem se odločil, da malo poizkušam zaspati. Vendar to se ni zgodilo. Zaslišim petje role in signalizatorja, hitro skočim iz šotora pogledam na katero palico je prijem in JA, bila je tista na katero sem nastavil 2x 20mm bojli. Hitro zategnem, po nekaj minutah borbe sem vedel, da imam na drugi strani malo večjo ribo. Dril je trajal že okoli 15 min, takrat sem ribo zajel v podmetalko, ampak ko sem jo pogledal žal ni bila tako velika kot sem upal, da je. Ampak vseeno riba je tehtala 12 kg, kar je bila tudi lepa teža.


Sistem hitro odpeljem nazaj na svoje mesto, spet sem dohranil še samo z bojliji. Med tem sem imel prijem na drugem krmišču. Prijel mi je lep krap teže 9 kg.

Okoli 16:00 sem spet imel prijem na sistem z 2x 20mm. Takoj ko sem zategnil v trdo, je riba odvila še dodatnih 10-20 m laksa in nisem je moral držat na enaki razdalji. Po drilu sem vedel, da riba mora biti velika, ker je bil to najtežji dril na kampanji do slej. Ribo sem imel na trnku nekje 5 min in je nisem spravil še niti meter bližje, kot je bila postavljena moja boja. Takrat pa šok!!! Sila je popustila in riba se je odpela. Jezen, žalosten in ves iz sebe se usedem na stol in se vprašam ali je bila ta priložnost, da bi videl ribo za katero sem potihoma upal, da bom jo ujel, zapravljena :angry: . Enostavno sem tiste zadnje ure odlovil bolj kot ne razočaran, saj sem vedel, da sem po mojem mnenju izgubil ribo po katero sem prišel.

To pa je bilo za mojo tridnevno kampanio tudi vse. Okoli 18:00 sem pobral boje, pospravil opremo in se odpravil domov.
Z kampanjo sem lahko zadovljen, čeprav sem izgubil kar nekaj rib, med drugim verjetno tudi eno lepših rib, vendar zdaj ne morem nič. Skupaj sem v treh dneh ujel 26 rib s težami: 2x4kg; 2x 5,5kg; 6kg; 7kg;2x 8kg; 3x 9kg; 3x 9,5kg; 4x 10kg; 2x 10,5kg; 11,5kg; 12kg; 2x 14kg; 14,5kg, kar je seveda fantastičen rezultat. Presrečen sem bil tudi zaradi tega, ker mi je riba bojlije pobirala vse tri dni in se ni naveličala mojih dobrot. Kampanja je zaključena in lahko se začenjam pripravljat na naslednjo in takrat ko bo napočil ta čas, bom pripravljen, da ulovim prvič v mojem življenju ribo +20 kg in si izpolnim cilj letošnje sezone.


Lep pozdrav.
#36632

Please Log in or Create an account to join the conversation.

 
 • iron3
 • iron3's Avatar
 • Učitelj
 • Učitelj
 • Posts: 1419

iron3 replied the topic: FARKINCAS TO

Gapi, čestitam za odličen ribolov! :) Kljub temu, da ti ni uspelo uresničiti zadanega cilja, se moraš zavedati, da bi lahko bilo precej slabše. Če ne boš odnehal tako kot žal marsikdo, boš imel še ogromno, ogromno priložnosti za doseg svoje želje. Do takrat pa le uživaj v krapolovu, in lepe ribe bodo prihajale same od sebe. Z nekaj vloženega truda seveda... ;)
Hvala za lepo napisano poročilo!
#36633

Please Log in or Create an account to join the conversation.

 
 • kovo_carp
 • kovo_carp's Avatar
 • Učitelj
 • Učitelj
 • Posts: 1878

kovo_carp replied the topic: FARKINCAS TO

Bravo Gapi, Zadravec mafija!! B) Ne obremenjuj se s težo stari, ko pade pade, jaz sem rabil okrog 8 let da sem prišel čez 20..In to letos ko sem šel prvič za več dni lovit, čist tako, brez da bi si kaj posebnega obetal..
#36635

Please Log in or Create an account to join the conversation.

 
 • Gapi
 • Gapi's Avatar Topic Author
 • Poznavalec
 • Poznavalec
 • Posts: 158

Gapi replied the topic: FARKINCAS TO

Hvala. Ampak ta želja se je na ribolovu še povečala, ko sem drugi dan videl, da je prišel lovit dnevni ribič, vrgel sistem na pamet vodo in v eni uri ujel 19 kg krapa in odšel domov. Na njegovo mesto je potem prišel še drugi ribič spet vrgel sistem v vodo in ujel 20 kg krapa v roku pol ure :whistle: . Takrat pa te že res morajo zasrbet prsti po tej ribi, predvsem zato, ker sem jo jaz čakal tri dni, dnevna ribiča pa sta se je načakala v eni uri :dry:. Ampak vseeno verjamem, da bom že letos imel novo priložnost in takrat upam, da jo bom tudi izkoristil. :)
#36637

Please Log in or Create an account to join the conversation.

 
 • iron3
 • iron3's Avatar
 • Učitelj
 • Učitelj
 • Posts: 1419

iron3 replied the topic: FARKINCAS TO

Gapi wrote: Hvala. Ampak ta želja se je na ribolovu še povečala, ko sem drugi dan videl, da je prišel lovit dnevni ribič, vrgel sistem na pamet vodo in v eni uri ujel 19 kg krapa in odšel domov. Na njegovo mesto je potem prišel še drugi ribič spet vrgel sistem v vodo in ujel 20 kg krapa v roku pol ure :whistle: . Takrat pa te že res morajo zasrbet prsti po tej ribi, predvsem zato, ker sem jo jaz čakal tri dni, dnevna ribiča pa sta se je načakala v eni uri :dry:. Ampak vseeno verjamem, da bom že letos imel novo priložnost in takrat upam, da jo bom tudi izkoristil. :)


Hja, sreča je tu zraven pač precej velik faktor! :)
#36640

Please Log in or Create an account to join the conversation.

 
 • samy joe
 • samy joe's Avatar
 • Začetnik
 • Začetnik
 • Posts: 45

samy joe replied the topic: FARKINCAS TO

Lep prispevek. Čestitke za ribolov. Sicer pa se ne obremenjuj s kilogrami, ker človek dobi občutek, da loviš samo za evidenco. Osebno sem prvo pogledal kakšna je pokrajina okoli jezera. :)
#36642

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Base camp for fishing enthusiasts.