Carp Dream Lake

 • Gapi
 • Gapi's Avatar Topic Author
 • Poznavalec
 • Poznavalec
 • Posts: 158

Gapi created the topic: Carp Dream Lake

Na ta dan sem čakal že vse od avgusta. Že v avgustu sem namreč vedel, da bom drugi vikend v septembru izkoristil za ribolov. Kar nekaj časa nisem vedel za katero jezero naj se odločim, vendar sem na koncu le izbral jezero Carp dream lake. Ker sem na tem jezeru lovil prvič in nisem imel ne čolna in ne sonarja, ki sta na tej vodi zelo dobrodošla, sem bil nekoliko v strahu ali bom sploh imel kak prijem. Vseeno sem pa imel en dan pred ribolovom srečo, saj mi je eden od prijateljev ponudil bait boat in mi rekel, da naj ga preizkusim ali sploh deluje. Takrat sem bil že bolj optimističen. Torej rezerviral sem si pozicijo 2, lovil pa sem od petka popoldan pa vse do nedelje večer. Na tej poziciji naj bi bilo zelo malo prijemov, zato nisem pričakoval veliko.

Petek 9.11
Torej že v petek sem si pripravil vse potrebne naveze, skuhal koruzo in pripravil bojlije ter pelete. Kljub temu da je v jezeru veliko ploščičev sem se odločil, da bom hranil z koruzo.
Končno je napočil čas za odhod na jezero. Na jezero sem prispel okoli 15:45 in že sem bil na moji poziciji. Hitro razpakiram stvari in si ogledam mesta kjer bom nastavil vabe. Po krajšem premisleku se odločim, da eno palico z bait boatom odpeljem proti nasprotnemu bregu, drugo palico nekaj metrov levo proti trstikam, tretjo palico pa sem nastavil med dva grma na nasprotni strani brega.Okoli 16.45 so bile vse palice na svojem mestu in začel sem postavljat šotor. Ura je bila nekje 17:10, ko sem ravno zaključeval z postavitvijo šotora, med tem pa se mi oglasi signalizator. Pogledam proti palici in imel sem prijem na palico, ki sem jo odpeljal proti nasprotnemu bregu. Rola se je odvijala počasi a vztrajno. Pritečem do palice in zategnem. Riba mi je takoj potegnila na desno. Žal sem imel na svoji desni in levi strani veliko visoke trave, zato sem moral biti izjemno previden ob drilu ribe. Čeprav sem rolo navijal kolikor hitro je šlo, mi je riba vseeno pobegnila v travo. Še sreča da je bila na površju in se ni zapletla vanjo. Po dobrih 5 min drila sem ribo z nekaj težavami vendarle spravil v podmetalko in tako ujel mojega prvega krapa iz jezera Carp dream lake. Riba je tehtala 5.40 kg.


Ni bila velika, mi je pa dala veliko upanja za naprej. Ribo hitro oskrbim in jo izpustim nazaj.
Do 19:30 ni bilo prijema zato sem šel na hitro nekaj pojest. Takoj po večerji okoli 20:00 pa se mi ponovno oglasi signalizator. Imel sem prijem na levo palico, ki je bila postavljena med dva grma Najprej je swinger padel dol, potem pa je se je rola začela odvijati. Hitro zategnem in takoj začutim nekaj težjega na drugi strani. Riba mi je takoj potegnila na levo, nekako sem jo uspel ustaviti in jo usmeriti proti meni. Dril je trajal že okoli 20 min, takrat pa šok. Riba se je pognala direktno v travo blizu obale in tam obstala. Nikakor je nisem moral spraviti iz trave. Riba je bila pred mano dobrih 5 metrov, pa je vseeno nisem mogel dobit ven. Hitro skočim po škornje in se nekako prebijem skozi trstike do ribe. Z palico jo nekoliko dvignem proti površju in takrat jo oče z podmetalko zajame. Zunaj je bila že trda tema. Riba odneseva na blazino in takoj ko jo zagledam, si rečem da je to moj nov rekord. Ocenil sem jo na 20 kg, tehtnica pa se je ustavila pri 19.30 kg, torej če odštejemo vrečo za tehtanje pridemo na 18 kg. Zaradi nepripravljenosti mi je uspelo narediti le eno dobro sliko.


Ribo izpustim in se odpravim spat.

Sobota 10.11
Ponoči nisem imel prijema. Zjutraj vstanem okoli 6:30 in ponovno razvozim sisteme. Ker do 9:00 ni bilo prijema zamenjam vabe ter jih ponovno namestim na pozicijo. Takrat pa se je začelo. Nekje ob 9:30 sem imel prvi prijem spet na palico nastavljeno ob grmih. Dril je trajal že okoli 40 min ribe pa še vedno nisem videl. Bil sem mnenja da mora imeti vsaj 20kg. Nato mi jo le uspe spraviti v podmetalko. Riba je tehtala 15kg. Bil sem presenečen kako, da je lahko zdržala tako dolg dril.
Hitro sem jo izpustim nazaj v vodo.
Vabe še nisem odpeljal nazaj, ko sem ponovno imel prijem. Tokrat na sredinsko palico, ki je bila nastavljena ob trstikah. Po 15 min borbe mi uspe ponovno na suho spraviti 15.40 kg težkega krapa. Neverjetno. Kakšen začetek dneva. 2x +15 kg.


Okoli 12:15 sem imel še en prijem. Ta riba mi je pobegnila v travo blizu pozicije 1, torej levo od mene. Hitro skočim k čuvaja in mu nekako povem, da rabim čoln, da ribo spravim iz trave. Na srečo me je razumel in takoj sem bil z čolnom pri ribi. Ribo mi vseeno uspe spraviti na suho. Bil je lep usnjar težak 10 kg. Ker je bil zelo utrujen se z njim sploh nisem slikal in raje hitro izpustil nazaj v vodo.
Palice še sploh nisem namestil nazaj, ko sem ponovno imel prijem. Tokrat je šlo za malo manjši primerek težak 6.20kg.


Po tej ribi je bilo nekaj časa premora. Vse tja do 16:30, ko mi ponovno uspe na suho spraviti riba nad 10 kg. Tehtnica se je ustavila pri 13 kg in še sam nisem moral verjet kaj se mi dogaja. Ribo poslikam in jo izpustim nazaj v njeno kraljestvo.


Okoli 17:30 sem imel ponovno prijem. Riba mi je hitro pobegnila v travo in se mi na žalost snela. Niti se nisem pretirano sekiral, ker sem bil presrečen z prejšnjimi ribami. Okoli 18:00 pa sem imel še zadnji prijem tistega dne. Uspelo mi je uloviti prvo in edino lusko na tej kampanji z težo 9.90 kg.


Do večera več nisem imel prijema. Ker sem bil zelo utrujen sem si rekel, da palice ponoči dam ven in z ribolovom nadaljujem naslednji dan.

Nedelja 11.11

Noč je minila hitro ob 6:00 sem bil že buden in sisteme sem ob 6:30 že imel na svojem mestu. Žal prijema vse do 13:00 nisem dočakal. Kar naenkrat pa se rola požene v poln tek. Cel zmeden hitro zategnem. Nekaj časa je riba bila na trnku, nato pa se je spustila. Sistem privlečem ven in takoj mi je bilo jasno kaj se je zgodilo. Na trnku sem imel odtrgano lusko. Verjetno se je krap po nesreči piknil v trnek. Sistem odpeljem nazaj na svoje mestu.
Ob 14:00 sem imel ponovno prijem. Na suho mi uspe spraviti prvo ribe tistega dne z težo 9.10 kg.


Žal je bil to tudi edini prijem tisti dan. Ne vem v čem je bil razlog, ampak riba tistega dne enostavno ni pobirala mojih vab. Ob 18:00 sem spakiral in se srečen odpravil domov. Z kampanjo sem zelo zadovoljen, pa tudi če sem drugi dan dobil samo eno ribo. Največ prijemov sem imel na bojlijo okus Robin red in pa na Uncle baits. Na jezero se bom drugo leto sigurno še vrnil, saj vem, da skriva še veliko večje in lepše ribe.

Lep pozdrav.
#35805

Please Log in or Create an account to join the conversation.

 
 • Posts: 1421

[email protected] replied the topic: Carp Dream Lake

Bravo, čestitke lepe ribe.

Ampak vidiš da ribe ne moreš oceniti pri drilu.Lahko rečeš da je riba majhna ali velika, ne moreš pa reči da ima 20 plus.
#35806

Please Log in or Create an account to join the conversation.

 
 • simep
 • simep's Avatar
 • Začetnik
 • Začetnik
 • Posts: 62

simep replied the topic: Carp Dream Lake

Bravo lepo napisan prispevek (moram priznat, da uživam v branju takšnih prispevkov in upam ,da jih bo še več) in čestitke za lepe ribe, najbolj važno je pa da si užival. :cheer:
#35807

Please Log in or Create an account to join the conversation.

 
 • iron3
 • iron3's Avatar
 • Učitelj
 • Učitelj
 • Posts: 1419

iron3 replied the topic: Carp Dream Lake

Bravo, čestitam ti za dober ribolov, in lepo napisano poročilo! :)
Všeč mi je, da si se odločil vidno utrujeno ribo takoj izpustiti, brez dodatnega mučenja ob slikanju- to dokazuje, da pametno razmišljaš, zato ti v prihodnje želim še lepše ulove! :)
#35816

Please Log in or Create an account to join the conversation.

 

Base camp for fishing enthusiasts.