Transom, Razvanje - moj prvi spomladanski ribolov

  • Slofish
  • Slofish avatar Avtor teme
  • Administrator
  • Administrator
  • Objav: 2638

Slofish ustvaril temo: Transom, Razvanje - moj prvi spomladanski ribolov

Končno je prišel tudi zame čas, da sem se odpravil na svoj prvi spomladanski ribolov in sicer na ribnik Transom, Razvanje.

Te zanima kako je bilo? Potem beri dalje ... :laugh:

Glede na to, da je za včeraj (30.4.2016) bilo napovedano precej sončno vreme, a kljub temu zjutraj precej nizke temperature, sem si rekel, da ne bom ravno med prvimi na ribniku - šel sem nekje okrog 9-10h, ko ga je sonce že kurilo ... in posledično tudi že malce grelo vodo.

Namestil sem se v malem ribniku, saj mi je bilo rečeno, da v velikem riba po zadnjem snegu dela nekoliko slabše ... pa tudi željo sem imel po uživanju in ribolovu - v malem ribniku pa se po navadi ni problem "naloviti".

NIti se še nisem prav razpakiral in sem že imel priložnost narediti eno prekrasno sliko - v "tretjem" ribniku, za katerega mnogi sploh ne vedo, da obstaja, saj je zapuščen, zaraščen in precej skrit "tam nekje vzadi", je gospod tresnil lepega krapa - komentar zanj je bil: "Tale še ni videl trneka!"

... in seveda so ga spustili nazaj v velik ribnik, tako da ima sedaj lepotec odlične pogoje za življenje!Takoj za tem sem jaz pričel ribiški dan na ribniku Transom, Razvanje ...

Hitro po prihodu, je plovec potonil in rola zapela - po kratki borbi je bil na blazini krap velikosti nekje 3kg. Konec dneva se je izkazalo, da je ta bil tudi največji ... Sledilo mu je kakšnih 7 krapov, ki so vsi bili velikosti med 1-2kg, moj zadnji se je na blazini zelo lepo postavil tudi za slikanje.In še v info, za vse tiste, ki mislite, da v malem ribniku Transom v Razvanju ni velikih rib. O JA, PA SO!

Ko je sonce nekje med 14-15h najbolj ogrelo vodo, so se le-ti prišli sončit na površino, skoraj pod mojimi nogami so "plesali". Kaj pa komadi? Uf, mogoče bom malce pretiraval, ali pa tudi ne - videl sem krape in njihove glave, za katere sem mnenja, da so veliki vsaj tam nekje med 8-10kg.

Takšen je bil moj prvi spomladanski ribolov v 2016 - kakšen je bil pa tvoj?

Bilo je kar nekaj ribičev za vodo, mogoče pa je bil za vodo tudi kdo iz tega foruma - vabim ga, da zapiše svojo "zgodbo". ;)

PREBERITE ŠE (starejši zapisi): Ribnik Transom, Razvanje - kapitalec v grmovju

LP in DP,
Slofish

Kjer je ribolov doma.
#34936

Potrebna je Prijava ali Registriraj se za sodelovanje v pogovoru.

  • iron3
  • iron3 avatar
  • Učitelj
  • Učitelj
  • Objav: 1419

iron3 odgovoril na temo: Transom, Razvanje - moj prvi spomladanski ribolov

Končno spet objava v tej temi! :woohoo:
Čestitke za uspešen ribolov. :)

Zakaj nebi "reciklirali" tudi rib? Izpusti jo, pa jo boš lahko ponovno ulovil! :)
#34994

Potrebna je Prijava ali Registriraj se za sodelovanje v pogovoru.