James in Andrej - kje lovita te krape- hvala !
Na omenjen vabe lovim v vseh ribnikih malih in velikih. Na keder lovim zelo, zelo poredko, uporabljam ga predvsem za krmljenje. Je pa res, da gre za tekmovalni ribolov, ampak tudi na grunt v večjih ribnikih imam na črva kar nekaj uspeha. Na gruntu kombiniram črv + koruza.
Dober prijem želim vsem, Andrej!
Zanimiva debata. Za mene so tudi deževniki in kompostni črvi zelo uspešna vaba. Problem je edino to, da ti tistega črva hitro scufajo ostriži, drobiž in še kaka želva. Na črve sem jaz lovil v hladni vodi (pozna jesen ali začetek sezone) in sem na črva dobil kar veliko krapov, tudi kapitalnih. Lovil sem tudi na pijavke, ki je za moje pojme še boljša vaba kot črv.
Zelo dobro se mi je obnesel tudi tigrov orešček. Največ pa lovim trenutno na boilije, čeprav se zavedam da to ni vsepovso no.1 vaba. Najbolj nenavadne vabe na katere sem lovil krape, so bile pa jetra in kos lignja.
kovo_carp Je napisal/-a:
Predvsem pri krapu, ni treba komplicirat, ker je po mojem najbolj neumna riba, požre kar mu daš. Vprašanje je le kaj ti je cilj ali veliko krapov ali velik krap, tukaj moraš pa malo razmislit kaj in kako mu ponudiš in če je veliko malega krapa, kako dobiti tavelikega...
Sem tudi sam bil istega mišljenja. Majhni krapi ( pitanci) so res butasti kot noč. Samo za večje pa nebi rekel tako. Oglej si kdaj filme od Korde ali pa pojdi v kak ribnik, kjer so prisotni večji krapi in jih krmi z kruhom. Ta majhni bodo itak noreli, tisti ta večji pa se bodo mal bolj preprričali. Je pa res to, da je krap vsejed in jaz sem že krapa dobil, ko sem lovim na mrtvo ribo in na kos jeter ali lignja.
Sem si ogledal dosti teh DVDjev in res je da je krap, sploh večji in pa polek tega že večkrat pičen dosti bolj previden. Ampak če potegneš črto ga je dosti laže ujeti kot katero drugo vrsto, pomaga tudi to da je prisoten v velikih količinah 
tukaj se pa nebi strinjal da je velikega krapa lažje ujeti kot druge vrste rib.manjše krape mislim da jih je dosti lažje ujeti kot velike.velike pa mislim da se moraš malo bolje potruditi in poglobiti.če bi bilo to tako preprosto bi vsi lovili samo na polento pa plovec.sedaj pa že rabiš boljšo opremo in hrano(predvsem to)da ujemeš patardo.
Glede filmčkov, ki jih hvalite se v popolnosti nebi strinjal, ker gre za reklamne zadeve, ki po večini propagirajo produkte ene firme, tako da jim glih ne zaupam. Kaj pa bi bilo če bi posneli film, da na svoje hrane nič ne dobijo. Še vedno mislim, da je najbolje na lastnih izkušnjah ugotavljati takšne zadeve. Saj se voda od vode bistveno razlikuje in ni rečeno, da bo enaka vaba v dveh ribnikih enako delala. Vsak ima svoje izkušnje in najbolje ve na kaj riba največ prijema. Tudi sam sem že dobil krapa na ribji rep, ki je bil nastavljen za ščuko, pa še prav lepi som bili ti primerki. Tudi kruh je relativna zadeva, v enem ribniku bodo krapi iz vode skakali, v drugem pa ga nebodo niti povohali.
Dober prijem želim vsem, Andrej!
ja res je da si vidu več krapov 20 kg kot ščuk saj jih je tudi več in hitreje rasejo kot ščuke.jan nič ni smešno ,lani je kolega veliko lovil na skorjo in je dobil lepe ribe največja je bila 17 kg.tudi sam sem probal in imel uspeh predsem sredi dneva ko je bilo zelo vroče.
Forum legend: