Konec tega meseca (začetek avgusta) se odpravljam na dopust v Poreč.
Dajte mi malo svetovat, kako kaj loviti ribe v teh razmerah, ko je morje precej toplo in pa vreme zelo sončno.
Ker sem na tem področju popoln laik, bi prosil za kake nasvete, kako ujeti kako lepo ribico. 
Slo-fishing nas druži. Povabi še prijatelje, da bomo skupaj delili svoja mnenja in izkušnje.
Kako misliš loviti, s pomola,obale ali iz čolna? Najboljše je da se vstaneš ob kakih 4, pol 5 in greš takrat lovit, in nekje do 9 zjutri. Jaz bi osebno na tvojem mestu lovil na črva bibi ali na dagnje, Glede naveza bi dal 3 ali 4 trneke (tako da je svinec na podnu in nad njem trneki), lovi na grunt. lahko pa greš en dan malo s čolnom ali blazino pogledat in kje so kakšne čeri, kamni, tam so ponavadi ribe in meči tja.
sedlarc1987 Je napisal/-a:
Kako misliš loviti, s pomola,obale ali iz čolna?
Torej, lovil bom vsekakor samo iz obale in ne iz čolna.
Praviš grunt, ... plovec, kroglice in te zadeve ne pridejo v poštev?
Kako je pa kaj aktivna riba na lignja in sardele?
Vsak nasvet bo dobrodošel, hvala.
Slo-fishing nas druži. Povabi še prijatelje, da bomo skupaj delili svoja mnenja in izkušnje.
Na grunt predvsem zato ker moraš daleč vrečti.
Za lignja pa se dobijo posebni "voblerji" in ga vlečeš, ali pa "baje" da deluje tudi na slamico. Torej slamico privežeš na laks na koncu slamice pa daš trnek in to vlečeš po vodi. Nastanejo takšni mehurčki in to ribe privabi.
Za sardele pa nimam pojma, mogoče na škorjo kruha z večimi manjšimi trneki.
sedlarc1987, nisi me vredu razumel, nisem imel namena loviti lignje in sardele, ampak sem imel na trnek dajati lignja in sardelo, kot vabo.
Mi je oče rekel, da so lani lovili in je en domačin lovil na sardele in ravno tako jih je metal v vodo kot krmo. Zato sem pa vprašal, ...
Lahko pa greš lovit tudi okoli 21.00 ure in loviš pozno v noč, baje tudi takrat ribe dobro prijemajo. Očitno pa nas hudo malo lovi na morju, ker ni nekih dobrih nasvetov glede sardelic in lignjev. Jaz pretežno lovim na lignja. Ulov pa je odvisen od letnega časa in vremena. Nasploh je ulov v vročih dneh slab, ker se riba povleče v globino, kjer je voda hladnejša, pa tudi gužva turistov ji ne odgovarja. Probaj na sardelico pa mi boš povedal, kakšen je uspeh.
Dober prijem želim vsem, Andrej!
Malce berem po spletu in jih večina lovi na grunt in na lignja, ... nekako najbolj univerzalna zadeva.
Berem tudi, da bi se lahko kaj ulovilo ponoči, na pomolu, pod lučjo, ... lov na plovec in na lignja.
Kaj menite?
In še to, kaj dejansko se sploh da ujeti oz katera riba je najbolj pogosta v teh naših vodah (natančneje Poreč) v bližini do 50 m od obale?
Zdravo. tudi sam se jutri odpravljam na morje in bom seveda vzel zraven palico. jaz bom izbral to taktiko da bom lovil na grunt sistem+plovček. Navezo sem naredil tako: svinec 90g, predvrvica z tremi treneki in na koncu plovec, da bodo ti trije trneki v "zraku". na plovec bom dal lučko(ki je za plovčke), , da bom s tem privabil ribe, seveda ko bom lovil ponoči. To sem si sam izmislil vam poročam kako bo.
aja pa lovil bom na črva bibi(če ga bom dobil) dagnje, lignja
IPROVIZIRAT je vedno treba, drugače postane dolgočasno.
Forum legend: